Logo

Správy

Zvolen padol! Berieme tri body

0 0
$article->fk_main_image->title

Do zápasu sme nasúpili značne oslabení. Šatan, ktorá ma štichy na hlave nemohol nastúpiť pre vyššie tresty, Kukumberg zas pre zranenie, keď je u neho podozrenie na prasknuté rebro resp. rebrá. Keďže nám chýbajú dlhodobo zranení Hudec a Macho, útok sme postavili prevažne na mladých hráčov. V zápase sa blysol Bartánus, ktorému gól proti Nitre pomohol a dnes strelil ďalšie dva. 

HKm Zvolen - HC Slovan Bratislava 2:4 (1:2, 1:2, 0:0) 

Góly: 18. Zuzin (J. Mucha), 21. V. Baláž (L. Jurík) - 7. D. Buc (Preisinger, D. Skokan), 17. M. Bartánus (M. Bakoš), 32. Bulík (L. Hudáček, Frühauf), 34. M. Bartánus (M. Bakoš, Lipiansky) 
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Čurilla - Frühauf obaja na 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Leppaalho a D.Konc - M.Korba, M.Orolin, 2284 divákov

Zostavy:
Zvolen: Sáblík - Korhonen, Marek Ďaloga, Vantroba, Juraško, J. Mucha, Hraško, Ťavoda, Zošiak - Otčenáš, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Brabenec, Čurilla - Zuzin, Trochta, Škvaridlo - Síkela, M. Jurík, Puliš
Slovan: Konrád - Dobroň, Bohunický, Jass, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Štajnoch - D. Buc, Preisinger, D. Skokan - A. Kudrna, Lipiansky, L. Hudáček - M. Bartánus, Bulík, M. Bakoš - Cíger, M. Sloboda


Zvolenčania v prvej tretine zaostávali za súperom, hostia boli jasne lepší, i keď domáci mali v 4. min príležitosť na skórovanie, pred Konrádom sa nepresadil L. Jurík. Na opačnej strane o minútu neskôr neuspel pred Sáblikom Hudáček. Do vedenia išli Bratislavčania v 7. min, Preisinger strieľal z ľavej strany, zvolenský brankár puk vyrazil medzi kruhy a v ňom pohotovo napriahol Buc - 0:1. Hostia si potom vytvorili ďalšie príležitosti a to i napriek tomu, že Zvolen hral štyri presilové hry. V 10. min sa pred bránku natlačil Bartánus, Sáblika však neprekonal. Vyšlo mu to až v 17. min, keď opäť brankár Zvolena vyrazil puk pred seba, mal zakrytý výhľad a autor druhého gólu Slovana mieril presne. Domácim sa podarilo napokon znížiť v početnej výhode 70 sekúnd po inkasovanom góle. Mucha od modrej nahodil puk na zadný mantinel, Konrád išiel na opačnú stranu než kde sa puk odrazil a Zuzin to dokonala využil - 1.2. V závere tretiny sa ešte preštrikoval pred brankára HKm Bulík, ale nedal gól do šatne.
Zvolenčanom vyšla presilovka v úvode druhej tretiny, keď Baláž peknou strelou z priestoru kruhov vymietol pravý horný roh Konrádovej svätyne. To bolo však prakticky v strednej časti zápasu zo strany domácich všetko. Hostia totiž opäť dominovali, v 24. min Hudáček v presilovke prekonal Sáblika, ale puk neprešiel celým objemom za čiaru aj vďaka pohotovému obrancovi Zvolena. V početnej výhode mal v 30. min šancu aj domáci Vantroba, no nebezpečnejšie boli následné akcie a príležitosti hostí. Prečíslenie bratislavských hráčov Lipianskeho s Hudáčkom, posledný menovaný zmaril "tutovku", potom išiel na Sáblika sám Cíger - no nedal a prišiel ďalší kuriózny gól, keď z rohu ihriska nahodil puk pred bránku Bulík a od brankára sa odrazil za čiaru - 2:3. V 34. min prešiel zvolenskou obranou Bartánus a zoči - voči Sáblika prekonal - 2:4. O pár sekúnd neskôr sa pred brankára Zvolena dostal aj Bulík, tentoraz však zvonila žŕdka. V závere druhej časti hry mal ešte možnosť Sloboda, tiež využil dieru v obrane HKm, ale Sáblika neprekonal.
V tretej tretine dominoval Slovan, vytvoril si niekoľko vyložených príležitostí, pretože domáca obrana nemala svoj deň. V 41. min nevyužil Skokan sólo a o tri minúty neskôr prešiel zvolenskou defenzívou ako nôž maslom Lipiansky, ale trafil do žŕdky. Do prečíslenia v oslabení sa dostali o ďalšie tri minúty Preissinger s Bartánusom, druhý menovaný neprekonal Sáblika. V záverečnej časti hry diváci napokon gól nevideli.

Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Pokračovali sme v slabších výkonoch z posledných zápasov. Hlavne v druhej tretine nám chýbala iskra a lepší pohyb, viac odhodlania. Prvý gól sme inkasovali po chybe, ktorá sa často opakuje, keď sme boli v držaní puku v strednom pásme. Druhý sme dostali po buly a nevyzeralo to s nami dobre, ale dokázali sme ešte do konca prvej tretiny znížiť a na začiatku druhej dvadsaťminútovky vyrovnať v presilovke. Boli sme späť v zápase, mali sme aj niekoľko šancí ísť do vedenia, ale dostal sa do neho súper. Inkasovali sme tretí lacný gól a Slovan sa postavil na nohy. Na našich hokejkách bolo príliš veľa nervozity a po tomto góle sme vyprodukovali veľké množstvo chýb. Pozitívom je, že sme zápas až do konca nevzdali, bojovali sme, ak by sme celý zápas hrali s takým srdcom a nasadením ako v tretej tretine, určite by sme získali nejaké body."

Štefan Mikeš (tréner Slovana): "Sme radi, že sme vyhrali, pretože nám chýbali dôležití hráči Šatan s Kukumbergom. Chalani, ktorí hrali, odviedli na ľade maximum. Negatívom bolo to, že sme nehrali presilovky podľa našich predstáv, vytvárali sme si v nich málo šancí. Mladí hráči, ktorí dostali dôveru, ukázali obrovské srdce a klobúk dole pred ich výkonom. Zápas bol ťažký, náročný, rýchly."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11