Logo

Správy

Zaslúžené víťazstvo pred rekordnou návštevou!

0 0

Zápas sledovala rekordná návšteva v histórii extraligy!

$article->fk_main_image->title

Kto dnes nebol na hokeji, môže ľutovať. Hokejisti Slovana aj Košíc predviedli hokej, ktorý divákov bavil. Tí sa nedali odradiť ani dvoma vynútenými dlhšími prestávkami v tretej tretine, keď sme najskôr museli čistiť ľad a neskôr opraviť plexisklo.

Zápas priniesol množstvo zvratov. Gólom Šatana sme sa dostali do vedenia, následne Košice dvoma gólmi otočili stretnutie, aby sa nám podarilo ešte zásluho Dobroňoa vyrovnať. V tretej tretine Košice opäť viedli, no troma gólmi v závere sme túto hokejovú bitku otočili definitívne v náš prospech a zaslúžene sme vyhral!

Za zmienku stojí výkon Dávida Buca, ktorý nazbieral tri kanadské body! Vynikajúci výkon podal aj Roman Kukumberg, ktorý strelil víťazný gól, ku ktorému pridal ešte jeden, navyše na jeden presný zásah nahrával. Dnešnou výhrou sme sa dostali na prvé miesto v tabuľke!

Veľká vďaka patrí aj vám divákom! Dnes ste boli výborní a aj vďaka vám se dnes vyhrali! Na dnešnom zápase sa zrodila najvyššia návšteva v histórii extraligy! Ďakujeme vám za obrovskú priazeň a tešíme sa na vás už v nedeľu na zápase s Bystricou.

HC Slovan Bratislava - HC Košice 5:3 (0:0, 2:2, 3:1)

Góly: 29. Šatan (Kukumberg, Bulík), 36. Dobroň (L. Hudáček, Šatan), 50. Frühauf (D. Buc, D. Skokan), 52. Kukumberg (D. Buc, Frühauf), 57. Kukumberg (D. Skokan, D. Buc) - 30. P. Bartoš (Zálešák), 34. D. Pašek (J. Tabaček), 49. Jenčík (S. Gron)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Brath, M. Novák, 8982 divákov

Zostavy:
Slovan: Konrád - Dobroň, Bohunický, Jass, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka - Preisinger, Kukumberg, D. Skokan - Šatan, Bulík, L. Hudáček - M. Bartánus, Macho, Bakoš - J. Cíger, D. Buc, M. Sloboda
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, M. Novák, Šeda, M. Grman, Slimák - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Mlynarovič, E. Piatak, D. Pašek - Fabuš, Vorel, Matúš Chovan



Piatkový šláger medzi domácim Slovanom a Košicami začali aktívnejšie hráči hostí, v 4. min si skúsený Zálešák obkorčuľoval bránku, jeho zakončeniu však chýbala presnosť. V 11. min „horelo“ pred hosťujúcim Hylákom, no puk za jeho chrbát neprepasíroval ani jeden z hráčov v belasom drese. V úvodnom dejstve ešte Pašek ani na dvakrát neuspel pred Konrádom a Vorel spomedzi kruhov pálil len do brankára domáceho kolektívu.

Druhé dejstvo bolo na góly úrodnejšie. Najprv v 23. min zahodil Dobroň stopercentnú šancu po prihrávke Šatana. Skóre duelu otvoril v 29. min Miroslav Šatan, ktorého v presilovke našiel Kukumberg a kapitán Slovana pomedzi betóny Hyláka skóroval - 1:0. Košičania odpovedali už po necelej minúte, keď Peter Bartoš po prihrávke od Zálešáka slabou strelou nachytal Konráda na hruškách. V 34. min oceliari dokonca viedli, do útočného pásma sa vrútil Pašek, obišiel Švarného a následne obhodil aj Konráda. Vyrovnanie na 2:2 priniesla tvrdá strela Dobroňa od modrej čiary.

Už v prvých sekundách tretej tretiny spálil stopercentnú príležitosť Zálešák, keď netrafil odkrytú bránku Slovana. Uspel až v 49. min Richard Jenčík, ktorý najprv trafil žŕdku a vzápätí do prázdnej svätyne belasých poslal Košice do vedenia. Už o 42 sekúnd neskôr prestrelil Hyláka obranca Frühauf a v 52. min Kukumberg usmernil puk z hokejky Buca za košického gólmana - 4:3. Na rozdiel dvoch gólov zvýšil v 57. min opäť Kukumberg po vynikajúcej práci D. Skokana za bránkou Košíc. Po góle Slovana sa v Bratislave viac ako desať minút nehralo, keďže technici museli opraviť plexisklo v jednom z rohov ľadovej plochy. Do konca duelu mali šancu zapísať sa do streleckej listiny D. Skokan, Šatan, Pašek aj Dravecký , no brankári už neinkasovali. Belasí tak vyhrali aj v druhom vzájomnom tohtosezónnom súboji proti oceliarom a dostali sa na čelo extraligového pelotónu.

Štefan Mikeš (tréner Slovana): „Pre divákov to bol určite atraktívny zápas, v ktorom sme viackrát viedli aj prehrávali. Som veľmi rád, že sme napokon zvíťazili. Niektoré góly sme doslova vydreli. Celý tím bojoval od začiatku až do konca a zaslúži si poďakovanie za výkon.“

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): „V Bratislave sme chceli nadviazať na dobré výkony z predchádzajúcich duelov, čo nám do 50. min vychádzalo. Potom sme urobili tri individuálne chyby, ktoré rozhodli o osude zápasu.“

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11