Logo

Správy

Začiatok sezóny proti Medveščaku!

0 0

Hokejisti HC SLOVAN vstúpia vo štvrtok do novej sezóny KHL. Ich prvým súperom bude Medveščak Záhreb, ktorý sa predstaví v SLOVNAFT Arene v tradičnom čase o 19:00.

$article->fk_main_image->title


Vlani sme doplatili na nevydarený úvod - počas neho nám utiekli cenné body, ktoré nám napokon chýbali v dramatickej bitke o účasť vo vyraďovacej časti. O to väčší dôraz kladie realizačný tím na úspešný začiatok sezóny 2014/15. Naším prvým súperom je Medveščak Záhreb.

Klub z hlavného mesta Chorvátska prežil úspešnú nováčikovskú sezónu, v ktorej sa hneď prebojoval do play-off. V ňom však skončil už v 1. kole, nad jeho sily bol neskorší finalista Lev Praha. Na úspešný ročník by chceli v Záhrebe nadviazať, ale nebudú to mať jednoduché. Medveščak totiž počas letnej prestávky obmenil takmer celý káder - odišlo z neho 19 hráčov a pribudlo 18 nových tvárí.

Tak ako pred rokom, aj teraz sa budú v Záhrebe spoliehať predovšetkým na hokejistov zo zámoria. Defenzívu by mal dirigovať Shaone Morrisonn. Skúsený kanadský obranca pôsobil niekoľko sezón v NHL, odohral v nej 507 duelov. Neskôr si vyskúšal aj KHL v dresoch Spartaka a CSKA Moskva, naposledy nastupoval za fínske TPS Turku. Ďalšiu výraznú posilu do obranných radov získal Medveščak iba pred niekoľkými dňami. Skúšobný kontrakt podpísal so slovenským obrancom Branislavom Mezeiom. Urastený zadák odohrá za Medveščak 18 zápasov a po nich sa rozhodne, či v klube zotrvá.

Aj v útoku sa náš najbližší súper môže spoliehať na hráčov s bohatými skúsenosťami z najprestížnejšej ligy sveta. Kanaďania Anthony Stewart, Andrew MurrayJason Krog majú na konte viac ako 200 štartov v NHL. Krog si dokonca s Anaheimom zahral aj vo finále Stanley Cupu.

V bránkovisku sa chorvátsky tím bude znova spoliehať na vyrovnanú kanadskú dvojicu Barry BrustMark Dekanich. V uplynulej sezóne sa v bráne pravidelne striedali, v základnej časti mali obaja výborný priemer iba dva inkasované góly na zápas.

Štvrtkový zápas bude mať dvojnásobný špeciálny náboj pre našu ofenzívnu posilu Matta Murleyho. Pre amerického útočníka to bude premiéra v belasom drese, ktorú absolvuje proti svojmu bývalému tímu, keďže minulý ročník strávil v Záhrebe.

O pikantnú premiéru kvôli zraneniu príde Kanaďan Kurtis Foster, ktorý rovnako naposledy hrával za Medveščak. Keďže je okrem neho zranená ďalšia opora zadných radov Martin Štajoch, musel byť HC SLOVAN pár dní pred úvodným zápasom opäť aktívny na prestupovom trhu.  Defenzívu vystužil slovenským reprezentantom Tomášom Starostom, ktorý by mal vo štvrtok taktiež zažiť svoju premiéru v belasom drese.

Proti tomuto súperovi sme v minulej sezóne odohrali dva vyrovnané zápasy. V Záhrebe, kde nás dopredu hnala aj výrazná podpora fanúšikov, sme triumfovali 4:3 po predĺžení. Aj odveta v Bratislave bola vyrovnaná, chorvátsky tím v nej aj vďaka gólom dnes už našich hráčov Fostera a Murleyho vyhral 3:2.

Vstupenky na atraktívny otvárací úvodný zápas nového ročníka nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy si môžete stále zakúpiť v sieti Ticketportal 

Po štvrtkovom domácom zápase odcestujú zverenci trénera Čadu na náročný trojzápasový trip. Postupne si na ňom zmerajú sily s Magnitogorskom, Jekaterinburgom a Kazaňou.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11