Logo

Správy

Výsledkový servis mládeže 44. týždeň

0 0

Výsledkový servis mládeže 44. týždeň. Naši dorastenci a juniori si pripísali tri víťazstvá a jednu porážku.

$article->fk_main_image->title

DORAST

Dorastenci tento víkend využili domáce prostredie na plno. Svojim súperom vsietili 8 gólov a dostali len dva. Pavlas si pripísal ďalšiu nulu v tejto sezóne. V sobotňajšom zápase sa naši chalani natrápili s rovesníkmi z Dubnice, keď o svojom víťazstve rozhodli až v posledných desiatich minútach tretej tretiny. V dnešnom zápase po druhej tretine prehrávali 1:2, no v tretej tretine 3 presnými zásahmi obrátili výsledok a pripísali si dve dôležité výhry na svoje konto.

Po tomto víkende dorastencom patrí v priebežnej tabuľke tretia priečka za Duklou Trenčín a Banskou Bystricou. Na Duklu strácajú našich chalani 9 bodov a na Banskú Bystricu len 3 body.

15. kolo

HC Slovan Bratislava – MHK Dubnica nad Váhom 4:0

(0:0, 0:0, 4:0)

HC Slovan Bratislava: Pavlas – Kollar, Kuzmín, Šimonič, Uličný, Valko – Lamp, Pöschmann, Laučík, Sloboda, Takáč – Bečka, Fereta, Fráner, Maroš, Sitárik, Javorek – Kratochvíla, Suchomer

MHK Dubnica: Baštuga – Duda, Gabko, Gramblička, Šimko, Trška – Bohucký, Laurečík, Mišovič, Mucha, Žilka – Brezani, Drien, Marguš, Mečiar, Novák – Kvasnica, Kvocera, Marušinec

Góly a asistencie: 1:0 Kratochvíla (Fereta, Javorek), 2:0 Takáč (Pöschmann, Lamp), 3:0 Kratochvíla, 4:0 Valko (Kollar, Kuzmín) v presilovke

Vylúčení: 3/3

Využitie: 1/0

Oslabenie: 0/0

Rozhodcovia: Bundil, Výleta, Zelený

Diváci: 190

Prvé dve tretiny zápasu sa hral vláčny a pre oko diváka nelahodiaci hokej. Oba tímy mali na hokejkách mnoho gólových šancí, ale všetky stroskotali na dobre chytajúcich brankároch. Dnes skoro celý zápas platilo „nedáš a ani nedostaneš“, no toto konštatovanie neplatilo v tretej tretine, keď Slovanisti súperovi nasúkali 4 góly a získali cenné víťazstvo.

Prvá väčšia šanca v prvej tretine prišla až v 4. minúte, keď si Javorek nakorčuľoval pred Baštugu, ale jeho strela išla tesne mimo bránky. O dve minúty sa snažil prepasírovať spoza bránky puk za Baštugov chrbát Kollar. O pár sekúnd to strelou od modrej skúšal Vidovič, no vyprášil len ľavý betón súperovho brankára. Vsietil úvodný gól sa v 8. minúte snažil Maroš a po ňom Javorek a nakoniec aj strelou od modrej Sitárik. Súper mal prvý vyloženú šancu až v 14. minúte. Prvé vylúčenie si v zápase pripísali naši chalani, keď sa na lavicu hanby porúčal Takáč za napadnutie. Slovan oslabenie zahral takticky veľmi dobre a súpera k ničomu nepustil. Tesne pred koncom tretiny za podrazenie Pöschmanna sa šiel na trestnú lavicu posedieť Laurenčík. Gólu sme sa v prvej tretine nedočkali.

Prostrednú hru sme začali presilovou hrou. Dubnica svoju prvú presilovku zahrala hrozne a naši chalani v tej svojej za nimi nezaostávali. Chalani sa nedokázali v súperovom pásme na dlhšie usadiť a na brankára nevyslali žiadnu „nebezpečnú“ strelu. Veľkú šancu otvoriť streleckú listinu mal v 26. minúte Bečka, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu. V tej istej minúte po parádnej prihrávke od Priatku si mohol úvodný gól pripísať Kratochvíla, no jeho strela pomedzi betóny neprešla za dubnického brankára. V 29. minúte si Dubnica zahrala ďalšiu presilovú hru, ktorá sa veľmi od tej prvej nelíšili. Najväčšiu tutovku druhej tretiny spálil rakúsky legionár Pöschman. Jeho zakončenie skončilo priamo na hrudi Baštugu. Baštugu bol aj na mieste pri pokuse Féreta, keď jeho strelu vytlačil lapačkou na ochrannú sieť. Krátko po týchto dvoch šanciach našich chlapcov sa do samostatného nájazdu dostal Šimko. Náš hráč nemal inú možnosť, než ho faulovať. Dubničania si zahrali už tretiu presilovku, ktorá bola z ich strany najlepšie zahratá. Pavlas v tejto presilovke čaroval. Dva vzrušujúce okamžiky v tejto tretiny pripravili v 35. a 36. minúte Maroš a Bečka. Maroš strieľal spomedzi kruhov a Baštuga sa blysol zákrokom z dielne čarovný.

Všetci sme čakali, že posledná tretina sa bude niesť v rovnakom duchu, ako prvé dve, ale veľmi sme sa mýlili. Našich chalani do tejto tretiny vstúpili aktívnou dominantnou hrou a Dubničanov pasovali do úlohy štatistu. Chalani si zo súperovej bránky spravili strelnicu, no žiadnu z týchto striel si nenašla cestu do dubnickej svätyne. Všetky naše pokusy skončili buď na betónoch alebo hrudi Baštugu. Úvodný gól tohto stretnutia padol až v 49. minúte z hokejky Kratochvílu, ktorý našiel medzeru medzi jeho betónmi. O necelé dve minúty sme si znova zakričali gól. Takáč vymietol ľavý vinkel a v 56. minúte pravý vinkel Kratochvíla. Presilovke nepatrili v tomto zápase k silným stránkam ani jedného tímu, a predsa sa Slovanu jeho posledná presilovka podarilo využiť. Valko zatĺkol do dubnickej rakvy štvrtý klinec.

Imrich Antal, HC Slovan Bratislava: Dnes sme hrali po dlhšej prestávke opäť majstrovský zápas. Bolo na chlapcoch aj vidieť, že sú „hladní“ po hokeji, po zápase. Štyridsať minút sme v podstate búšili do súpera, ktorého nad vodou veľmi dobre držal brankár, až sme nakoniec museli skorigovať zostavu na tri útočné formácie a zápas sme rozhodli v tretej tretine. Z tlaku sme konečne vyťažili štyri góly. Chcel by som pochváliť všetkých chlapcov, ktorí dnes nastúpili. Bolo to živé, len sme sa nevedeli gólovo presadiť. V takých zápasoch je dôležité dať nejaký gól, chytiť sa a dostať sa do pohody. Na druhej strane som rád, že Pavlas odchytal dobrý zápas, mal tam niektoré zákroky, ktoré boli ťažšie a potom sme si zápas už ustrážili. Chlapcom chcem poďakovať za predvedený výkon a teším sa na zajtrajšok.

16. kolo

HC Slovan Bratislava – HK Ružinov ´99 Bratislava 4:2

(0:0, 1:2, 3:0)

HC Slovan Bratislava: Pavlas – Kollar, Kuzmín, Šimonič, Uličný, Valko – Lamp, Pöschmann, Laučík, Sloboda, Takáč – Bečka, Fereta, Fráner, Maroš, Sitárik, Javorek – Kratochvíla, Suchomer

HK Ružinov: Cibulka – Čech, Ftáčnik, Kopra, Sochor, Žitný – Liška, Michalička, Reszegh, Rutšek, Škoda – Dargaj, Guryča, Olša, Poldruhák, Vislocký – Bílik, Rudy

Góly a asistencie: 0:1 Olša (Guryča, Vislocký), 0:2 Ftáčnik (Žitný, Čech) v presilovke, 1:2 Uličný (Kratochvíla, Kuzmín) v presilovke, 2:2 Javorek (Kuzmín, Kratochvíla) v presilovke, 3:2 Valko (Sloboda, Kollar), 4:2 Maroš (Takáč, Pöschmann)

Vylúčení: 4/6

Využitie: 2/1

Oslabenie: 0/0

Rozhodcovia: Jonák, Regec, Tvrdoň

Diváci: 190

JUNIORI

Juniori sa tento víkend predstavili na ľade súperov z Nitre a Topoľčian. Z tripu si priniesli jednu výhru a jednu prehru. S Nitrou vyhrali tesne 4:5, aj keď po prvej tretine naši chlapci vyhrávali 4:0. Nitru do zápasu vrátil hattrickom Tábi. Z Topoľčian si Slovanisti priviezli tesnú prehru 2:1, keď za náš tím skóroval len Trenčan.

Po tomto víkend patrí chalanom v priebežnej tabuľke tretia priečka. Na vedúce Košice strácame 14 bodov a na druhú Banskú Bystricu 13 bodov.

17. kolo

Mestský mládežnícky HK Nitra – HC Slovan Bratislava 4:5

(0:4, 1:1, 0:0)

HK Nitra: Pupík, Rosandič – Bábik, G. Biró, M. Biró, Gál, Ölvecký – Bališ, Chudý, König, Ondrušek, Žitný – Priganc, Sabo, Szalay, Tábi, Závodský – Kováč, Matejov, Šuba

HC Slovan Bratislava: Godla – Brodek, Gula, Jurkovič, Petráš, Môcik – Danišovský, Černák, Lukáčik, Miško, Novák – Benčat, Ernst, Ficel, Mikšík, Trenčan – Bednarič, Bundzík, Kojda, Zajíček

Góly a asistencie: 0:1 Môcik (Brodek), 0:2 Novák (Gula) v presilovke, 0:3 Brodek (Môcik), 0:4 Bednarič (Kojda), 0:5 Trenčan (Mikšík, Ernst), 1:5 Tábi (Závodský), 2:5 Bališ (Biró, Matejov) v presilovke, 3:5 Tábi (Szalay), 4:5 Tábi (Szalay)

Vylúčení: 8/8

Využitie: 1/1

Oslabenie: 0/0

Rozhodcovia: Konc, Sčensný, Moravec

Diváci: 103

Jozef Pethö, HC Slovan Bratislava: Nástup do zápasu z našej strany bol výborný a po prvej tretine sme viedli 4:0. V šatni sme si povedali, že budeme pokračovať v našej hre. Prišiel ale pravý opak. Súper zvýšil aktivitu, premenil šance a dotiahol výsledok na 5:4. Mali sme čo robiť, aby sme výsledok udržali. Ak sa z tohto zápasu poučíme, tak bude dobre. My tréneri veríme, že áno.

18. kolo

HC Topoľčany – HC Slovan Bratislava 2:1

(1:1, 0:0, 1:0)

HC Topoľčany: Pravda – Belianský, Gašparovič, Ondruš, Šťastný, Trenčan – Barták, Grman, Hude, Petrek, Valter - Martin

HC Slovan Bratislava: Godla – Bednarič, Gula, Jurkovič, Môcik, Petráš – Černák, Danišovský, Lukáčik, Miško, Novák – Benčat, Ernst, Mikšík, Trenčan – Bundzík, Kojda, Zajíček

Góly a asistencie: 1:0 Gašparovič (Ondruš, Trenčan), 1:1 Trenčan (Ernst, Černák), 2:1 Valter (Rufati, Grman)

Vylúčení: 4/5

Využitie: 1/0

Oslabenie: 0/0

Rozhodcovia: Bachúrik, Moravec, Vido

Diváci: 180

Orange I. liga starších žiakov (A, 9. ročník), U15

HC Slovan Bratislava – HK Trnava 6:5

(3:1, 2:3, 1:1)

Orange I. liga starších žiakov (A, 8. ročník), U14

HC Slovan Bratislava – HK Trnava 6:0

(2:, 3:0, 1:0)

Poštová Banka I. liga mladších žiakov (A, 7.ročník), U13

HK Trnava – HC Slovan Bratislava 7:6

(2:3, 2:2, 3:1)

Poštová Banka I. liga mladších žiakov (A, 6.ročník), U12

HK Trnava – HC Slovan Bratislava 0:19

(0:4, 0:7, 0:8)

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11