Logo

Správy

Výluka v NHL Slovanu skôr uškodí

0 0

Lockout in NHL will be more of a disadvantage for Slovan

$article->fk_main_image->title

15th of September is looming fast (slovenský preklad nižšie)

I am very curious about possible new-comers to the team of HC SLOVAN Bratislava if the NHL lockout will eventually happen. Remebering that we „lost“ players like Sersen, Laco, Mikúš or Záborský because of bigger offers from wealthier KHL teams I am quite sceptical whether the budget situation has developed in Slovan's favour since. I doubt it thogh. I am afraid that the management won't be able to bring players that would give us any significant advantage over the other KHL teams (who naturally take the best players they can). 
Another question is for how long will the lockout last? If it's not going to be at least till the end of this year (which means approximately 2/3 of the regular season games will have been played) then it's not favourable for our team either. If play resumed in the NHL in November, then it would leave most of Slovan’s young players with a lack of game practice in the height of season and we wouldn't have the chance to gain enough points in order to qualify for the play offs. Therefore I believe that the lockout won't be beneficial for Slovan as regards the game itself. However fans who are not so bothered about the final place in the table will welcome the influx of NHL players into the league in general, as it will increase the quality of the game and so the matches will be even more attractive to watch. That might mean sold-out arena all-year-round which wouldn't harm Slovan's budget at all! ;o) We shall find out soon enough.

PS: if you ask me which NHL players to get for Slovan, then my answer could not be easier! Three defencemen – Višnovský – Chára – Sekera = a dream coming true ;oP

15-ty september sa blíži

Som veľmi zvedavý čo sa udeje z pohľadu príchodu posíl do tímu Slovana ak sa naozaj potvrdí výluka v NHL. Keď si spomeniem, že sme prišli o hráčov ako Sersen, Laco, Mikúš, Záborský atď. práve preto, že bohatšie kluby im ponúkli vyšší plat, tak som dosť skeptický v tom, že by sa situácia ohľadom rozpočtu od mája nejako dramaticky zmenila. Mám obavy či by sa manažmentu podarilo dotiahnuť takých hráčov, ktorý by nám poskytli výhodu oproti iným tímom. 
Ďalšou otázkou je ako dlho bude výluka trvať? Pokiaľ nepotrvá aspoň do konca roka (keď už bude odohraných cca 2/3 zápasov KHL), tak by ani príchod najlepších hráčov nebol až takým prínosom, pretože zvyšok mužstva by na ľade nemal dostatok priestoru a v rozbehnutej sezóne by povedzme v novembri po odchode hráčov za oceán boli bez dostatočnej zápasovej praxe, pričom by sme však za krátky čas nedokázali vyťažiť významný bodový náskok. Čiže z hľadiska herného si myslím, že výluka v NHL nám skôr uškodí. 
Avšak fanúšikovia a diváci, ktorí nie sú až tak zaťažení na konečný výsledok v lige, budú na vec pozerať ako na ďalšie skvalitnenie KHL a tým aj predvádzaného hokeja. To by mohlo v konečnom dôsledku znamenať vypredanú arénu na takmer každom zápase. A to by určite nebolo pre klub až tak na škodu. Nechajme sa prekvapiť. 

PS: môj osobný názor je ten, že ak už hráčov z NHL tak potom iba obrancov! Višňa – Chára – Sekera = splnený sen ;oP 

Miko

V tejto sezóne sme pre vás pripravili novinku, ktorá dáva možnosť vyjadriť sa blogom každému fanúšikovi - viac infomácií v článku OPEN BLOG
This season we decided to give an opportunity to submit a blog to any Slovan fan or even a player. For more details read the article - OPEN BLOG

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11