Logo

Správy

M. Vondrka: Hokej mi už chýba

0 0

Miláčik bratislavských fanúšikov Michal Vondrka sa v strede minulého týždňa dohodol so Slovanom na novej ročnej zmluve. S 32 – ročným útočníkom sme sa rozprávali krátko po návrate z chorvátskeho Omišu.

$article->fk_main_image->title


Definitívne som sa na zmluve so Slovanom dohodol počas svojej dovolenky v Chorvátskom Omiši. Oddychoval som tam s priateľkou Veronikou, dcérkami Rozáliou, Ellou. Prenajali sme si útulný apartmán pri mori, kde sme boli takmer štrnásť dní. Čas strávený s rodinou som si dokonale užil a načerpal silu pred novou sezónou.

Ako sa rodila nová zmluva s našim klubom?
Ponuku zo Slovana som mal už dlhšie, chvíľku som zvažoval samozrejme aj iné kluby.  V Bratislave sa mi však páči, prostredie tu mám veľmi rád. V kabíne je vždy výborná partia, užijeme si spolu veľa zábavy. Ďalšie plus pre Slovan bolo,  že som prakticky doma, Praha je len pár hodín autom. Zabudnúť nemôžem ani na úžasných fanúšikov, ktorí sú každý domáci zápas fantastickí.

Po sezóne to však až tak ružovo s pokračovaním v Slovane nevyzeralo...
Súhlasim, v médiach sa čo to popísalo.  O celej situácii som niekoľkokrát hovoril s generálnym manažérom Marošom Krajčim, dokonca sme sa aj stretli. Veci sme si vysvetlili , vedenie dodržalo slovo a všetky podlžnosti, ktoré voči mne malo uhradilo. Som rád, že tieto veci sú už za nami, teším sa veľmi na novú sezónu, hokej mi už chýba.

Kde si sa pripravoval na novú sezónu?
Prípravu na nový ročník som začal pár týždňov pred dovolenkou, v Prahe. Trénoval som úplne sám, po niekoľkých rokoch už viem, čo potrebujem, aby som bol na tréningy s mužstvom dokonale pripravený. V kontakte som príliš nebol ani s chlapcami z kabíny, párkrát som si zavolal s Michelom Miklíkom.

Práve Michel, tvoj veľký kamarát už v klube pokračovať nebude...
Je škoda, že sa rozhodol pre Chabarovsk, no taký je hokejový život. V kabíne mi bude určite chýbať, počas dvoch sezón som s ním na tripoch trávil dosť veľa času. Určite budem kvôli jeho odchodu aj terčom narážok a vtipov od spoluhráčov, či trénera. (smiech)

Do tímu však pribudlo veľa nových tvári, sledoval si príchody do mužstva?
Áno, dopĺňanie súpisky som pozorne sledoval.  Tím sa vhodne posilnil o viacerých kvalitných hokejistov, ktorí boli v minulom ročníku lídrami svojich mužstiev.  V tíme bude zdravá konkurencia, každý z nás bude musieť makať od samého začiatku prípravy a ukázať čo v ňom je.

Kedy prídeš  do Bratislavy?
Po skončení ročníka 2013/2014 sme v Bratislave odovzdali byt. Práve kvôli bývaniu prídem sám už v priebehu stredy 9 júla, teda dva dni pred začiatkom spoločnej prípravy na ľade. Akonáhle vybavím všetky náležitosti a nájdem vhodné bývanie, príde za mnou aj priateľka Veronika s dcérkou Ellou.

Bude to tvoja tretia sezóna v KHL, čo bude dôležité spraviť úspech v nej?
Bolo by super, ak by sme zachytili začiatok sezóny. Nikto nechce, aby bol september rovnaký ako v minulej sezóne, kedy prišlo dosť ubíjajúcich prehier.  Stratené body sme potom doháňali celú sezónu a nebolo to vôbec jednoduché. Verím, že nám prvé zápasy výjdu, tím dostane potrebnné sebavedomie a hneď v úvode spravíme dôležitý krok pre postup do play – off. Ak sa nám podarí postúpiť do prvej osmičky, spokojní budeme nielen my v klube, ale určite aj skvelí bratislavskí fanúšikovia.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11