Logo

Správy

Vo štvrtok opäť v domácom prostredí!

0 0

Po osemnástich dňoch sa fanúšikovia Slovanu môžu opäť tešiť na domáci zápas! Vo štvrtok o 19:30 si HC SLOVAN Bratislava zmeria sily so Sibirom Novosibirsk.

$article->fk_main_image->title


Hokejisti Slovana sa z náročného štvorzápasového tripu po klziskách súperov vrátili so slušným ziskom ôsmich bodov, ktoré ich katapultovali na postupové siedme miesto v Západnej konferencii. Zverenci fínskeho kormidelníka Petriho Matikainena chcú na trojzápasovú víťaznú sériu nadviazať v nasledujúcich troch stretnutiach v domácom prostredí a upevniť si svoju pozíciu v postupovej osmičke! Pomôžte aj vy nášmu mužstvu po dlhej prestávke bez hokeja v Bratislave k zisku čo najväčšieho počtu bodov a príďte si pozriet kvalitný hokej do SLOVNAFT Areny.  Prvým z trojice protivníkov z Ďalekého východu je Sibir Novosibirsk. Vstupenky si môžete zakúpiť TU. 

Náš najbližší súper prehral už päť zápasov za sebou a aj preto sa v Bratislave bude snažiť pretrhnúť neúspešnú sériu. V utorok na ľade Medveščaku Záhreb nestrelil ani gól, prehral 0:2, no napriek tomu sa vo Východnej konferencii drží na slušnej 7. priečke. Na konte má 23 bodov za osem triumfov a jedenásť prehier.

Sibir posledné dva roky nechýbal v play-off. Naposledy sa prebojoval až do konferenčného semifinále, v ňom však nestačil na Metallurg Magnitogorsk, neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára. Napriek pomerne úspešnej sezóne nastal v jeho kádri počas letnej prestávky veľký pohyb.

Z nových posíl sa najlepšie uviedol Andreas Thuresson. Švédsky útočník, ktorý v drese Nashvillu nazrel do NHL, prišiel v lete zo švédskeho Brynäs. S ôsmimi gólmi je najlepším strelcom Novosibirsku. Pridal k nim aj sedem asistencií a s 15 bodmi je aj najproduktívnejším hráčom mužstva. Jeho úlohou je nahradiť hviezdu minulej sezóny Joriho Lehterä. Fínsky center si skvelými výkonmi vypýtal prestup do NHL a teraz už nastupuje za „bluesmanov“ zo St. Louis.

Obrane mužstva z tretieho najväčšieho ruského mesta dominuje ďalšia posila zo Švédska. Patrik Hersley pôsobil vlani vo švédskom Leksande. Teraz je najvyťažovanejším hráčom Sibiru, v priemere odohrá v každom dueli viac ako 21 minút. Známy je svojou tvrdou strelou od modrej čiary. So siedmimi gólmi je druhým najlepším strelcom tímu a zároveň najlepšie strieľajúcim zadákom ligy.

Vedenie nášho najbližšieho súpera zareagovalo na kolísavé výkony v úvode sezóny dvoma nákupmi. V októbri na súpisku Sibiru pribudli dve nové mená, ktoré by mali vystužiť obranu. Pilierom defenzívy by sa mal stať skúsený Renat Mamašev, naposledy obliekal dres Nižnekamska. Z Petrohradu navyše prišiel talentovaný mladík Jegor Malenkich.

Jednotkou v bráne Novosibirska je ďalší hokejista zo severu Európy. Mikko Koskinen začal na východe Ruska svoju druhú sezónu. Zatiaľ nastúpil v 17 zápasoch, úspešnosť jeho zákrokov sa pohybuje tesne pod 90 percentami. Fínsky gólman vychytal doteraz sedem víťazstiev, v jednom dueli si udržal čisté konto.

V súboji so Sibirom by mal svoju premiéru v drese HC SLOVAN absolvovať Tomáš Rachůnek. Český útočník začal sezónu v Novokuznecku.

Vlani sme odohrali s Novosibirskom dva vyrovnané zápasy. Na jeho ľade sme prehrali 1:3. V Bratislave sa o víťazovi rozhodovalo až nájazdoch, náš triumf 2:1 zariadil Michal Vondrka.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11