Logo

Správy

Víťazný vstup juniorov a dorastencov!

0 0

Juniori i dorastenci HC SLOVAN Bratislava vstúpili do novej sezóny víťazstvami!

$article->fk_main_image->title

V novej sezóne nezostal v kabíne kameň na kameni a mnoho majstrov muselo tím opustiť. Nie pre ich výkony, ale pre ich vek. Ich miesto zaujali chalani z dorasteneckého tímu, ktorí v uplynulej sezóne striedavo štartovali za oba slovanistické tímy.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava 2:1
(1:0, 0:1, 0:1)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kelčík – Danko, Kabáč, Pagáčik, Pawelski, Števuliak – Bača, Danko, Janček, Oško, Struška – Furdek, Kučera, Laco, Pida, Škandera
HC Slovan: Baroš – Bednarič, Brodek, Gula, Petráš, Roth – Bednárik, Červenka, Danišovský, Kratochvíla, Šalka – M. Černák, Javorek, Jurkovič, Kojda, Mikšík – Bundzík, Ernst, Ficel, Turan

Góly a asistencie: 1:0 Kabáč (Števuliak, Pawelski) v presilovke, 1:1 Brodek (Petráš, Bednárik) v presilovej hre, 1:2 Brodek (Petráš)

Vylúčení: 6/12
Využitie: 1/1
Oslabenie: 0/0
Rozhodcovia: Orolin, Paulíny, Pleva
Diváci: 120

Jozef Pethö, HC Slovan Bratislava: Bolo vidno, že to bol prvý zápas sezóny. V rovnovážnom stave to bol vyrovnaný zápas. Hra sa zmenila len v presilových hrách. Súper jednu využil a po prvej tretine viedol 1:0. V druhej tretine sme mu to vrátili a z presilovky sme vyrovnali na 1:1. Súper mal presilovku minútu tridsať o dvoch hráčov, ale ubránili sme sa a zo štandardnej situácie dve minúty pred koncom sme skórovali na 2:1.

Dorast 1.kolo

Obmenený káder štvrtého celku z minulého roka si so svojom úvodnom zápase proti úradujúcemu Majstrovi pripísal prvé body. Naši chlapci vo veľmi peknom zápase vyhrali 5:2.

Na výhre má veľký podiel dvojica Halama a Pöschmann, ktorá si v úvodnom zápase pripísala 5 bodov za 3 góly a dve asistencie.

HC SLOVAN Bratislava – P.H.K. Prešov 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

HC SLOVAN: Pavlas – Uličný, Lamp, Pokorný, Kuzmín, Priatka, Vadovič, Vidovič – Vitek, Halama, Kollár, Maroš, Bečka, Valko, Pöschmann, Takáč, Suchomer, Šimonič, Jaško, Sloboda
Prešov: FeketeBarnáš, Palko, Verčimák, Antuš, Maňák, Macko – Segľa, Duda, Petronec, Hrabčák, Puslčšák, Lamač, Duplinský, Baranik, Giba, Rusnák

Góly a asistencie: 1:0 Halama (Takáč, Lamp), 2:1 Duplinský (Pulčšák, Segľa), 2:1 Pöschmann (Halama, Šimonič) v presilovke, 3:1 Pöschmann (Priatka, Halama), 4:1 Jaško, 5:1 Kollár (Maroš, Bečka), 5.2 Vermčimák

Vylúčení: 5/5
Využitie: 1/0
Oslabenie: 0/0
Rozhodcovia: Baluška, Kacej, Tvrdoň
Diváci: 125

Od prvej minúty zápasu sa hral svižný hokej z jednej strany klziska na druhú stranu s miernou prevahou našich chalanov, ktorá sa do konca zápasu stupňovala. Mladí Slovanisti mali šancu ujať sa vedenia už v 3. minúte, keď Feketemu prepadla strela za chrbát, ale Jaško nedokázal puk zasunúť do bránky. Úvodný gól padal až v 5. minúte. Takáč prihral nezastaviteľnému Halamovi, ktorý ľahkým tečom usmernil puk za Feketoho chrbát. Prvý gól nakopol Slovan a hral ešte aktívnejšie ako predtým. Slovan mal viac z hry, vytvoril si ďalšie šance, ale ani jedna neskončila za Feketeho chrbtom. Prešovčania prvýkrát ohrozili nášho Pavlasa až v 11. minúte a hneď z toho bol vyrovnávajúci gól. Pulščák vyslal na Pavlasa prudkú strelu, ktorú vyrazil pred seba, kde z našich nikto nebol a Duplinský zasunul puk do odkrytej brány. Vyrovnávajúci gól Prešovčanov nakopol a začali vystrkovať rožky. Svojou aktivitou si v krátkom slede vybojovali tri presilovky, ktoré zahrali veľmi zle. Ako sa majú hrať presilovky ukázali naši chlapci hneď pri vylúčení autora prvého prešovského gólu. Faulovaný Marco Halama naservíroval puk novému spoluhráčovi z Rakúska Philippovi Pöschmanovi a ten strelou nad lapačku nedal Feketemu šancu.

Druhú tretina mali chalani šancu znova potrestať vylúčenie Verčimáka, ale tentoraz boli hráči Prešova pozorní, aj keď presilovka bola z našej strany zahraná veľmi dobre. Na 3:1 zvyšoval nováčik v tíme Pöschmann, ktorého Priatka „vyslal“ do brejku. O zápase sa definitívne rozhodlo o 37 sekúnd neskôr, gólom Jaška. Jaško poľahky prešiel po pravom krídle a svoju individuálnu akciu zakončil strelou, ktorá prešla Feketemu za chrbát. Prešovčania sa snažili zmazať trojgólovú stratu, a tak otvorili svoju hru. Výsledkom bol pekný hokej zo strany na stranu, no bez väčších gólových šancí, ak nerátame v 26. minúte Priatkovu žŕdku.

Úvod tretej tretiny pripomínal koniec druhej. Naďalej sa hral pekný a svižný hokej. Slovan svoje víťazstvo spečatil v 53. minúte gólom Kollára. Jeho úvodný gól bol parádny. Puk vybojoval v rohu klziska, obkorčuľoval bránku a svoju akciu zakončil do prázdnej bránky. Posledný gól v zápase si v 58. minúte pripísal Verčimák, ktorý vystrelil prudkú strelu na Pavlasa a tá na počudovanie všetkých skončila za jeho chrbtom.

Imrich Antal, HC Slovan Bratislava: Dnes sme nastupovali proti minuloročnému majstrovi, to je najvyššia výzva, aká môže byť, začínať sezónu práve proti majstrovi. Vytvorili sme hneď od začiatku tlak a ujali sme sa vedenia. Súper vyrovnal, myslím, troška lacným gólom. Hra sa vyrovnala a do druhej tretiny sme zase nastúpili s tým, že so zápasom chceme niečo urobiť. Boli sme aktívni, korčuľovali sme, napádali sme súpera v jeho  pásme, čo sa nám všetko potvrdilo ako pozitívum. Odskočili sme na 3:1. Tretiu tretinu sme hru kontrolovali, hralo sa hore-dole. Dali sme zase dva góly, jeden taký zase lacný sme inkasovali. Zápas sa dohral v našej réžii. Som rád,  že sa dnes ukázali veľmi vyrovnané štyri útoky. Aj chlapci, ktorí hrali štvrtú lajnu, aj ich center, deväťsedmička Vittek, hrali výborne, Niki Jaško sa presadil krásnou individuálnou akciou. Myslím si, že si chlapci zoberú zo zápasu pozitívne ponaučenie a budú v tomto trende pokračovať. Chcel by som im poďakovať za zápas, dúfam, že si oddýchnu a pripravia sa na zajtra na Košice.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11