Logo

Správy

V SLOVNAFT Arene ďalšie Dinamo

0 0

V nabitom zápasovom programe pokračujú hokejisti HC SLOVAN už v stredu. Na ľade SLOVNAFT Areny o 19:00 privítajú Dinamo Riga.

$article->fk_main_image->title


Nový herný štýl trénera Matikainena sa belasým darí realizovať. Aj v treťom zápase pod vedením fínskeho kouča svojho súpera prestrieľali. Do streleckej listiny sa zapísali Nedorost a Šťastný, ale Minsk dokázal zakaždým vyrovnať. O víťazovi sa preto rozhodovalo až v samostatných nájazdoch. Presadili sa v nich Nagy aj Netík. Janus naopak zneškodnil oba pokusy hostí, a tak sme zvíťazili v druhom dueli v rade.

Vo víťaznom ťažení chceme pokračovať aj v súboji s Dinamom Riga. Klub z lotyšskej metropoly má síce finančné problémy, ale na výkonoch hráčov sa to zatiaľ výraznejšie neprejavilo. Po jedenástich zápasoch má na konte pätnásť bodov, v Západnej konferencii mu patrí 8. miesto. V pondelok odohral výborný zápas na ľade silného Jokeritu. V Helsinkách bolo Dinamo lepším tímom, nevyužilo niekoľko veľkých šancí a napokon po inkasovanom góle v poslednej minúte prehralo nešťastne 2:3.

Dinamo vlani nechýbalo v play-off a rovnaký cieľ má aj v tomto ročníku. Lenže počas letnej prestávky muselo výrazne zredukovať svoj káder. Z lotyšskej metropoly odišlo až 14 hokejistov, na zozname posíl je iba šesť mien. Tradične sa spolieha predovšetkým na lotyšských hráčov, na súpiske má iba šiestich cudzincov.

Útok posilnilo o lotyšského reprezentanta Mikelisa Redlihsa, ktorý sa do klubu vrátil po dvoch rokoch strávených v Jaroslavli. V uplynulom ročníku sa v národnom drese predstavil na olympiáde v Soči aj na svetovom šampionáte v Bielorusku.

Defenzívu vystužilo slovenským obrancom Milanom Jurčinom. Vysoký zadák s bohatými skúsenosťami z NHL strávil posledné dva roky v Európe, v KHL zažíva svoju premiérovú sezónu. V posledných troch zápasoch Rigy sa však na ľade neobjavil a jeho štart v Bratislave je otázny.

Najlepším strelcom mužstva z lotyšskej metropoly bol v minulom ročníku Marcel Hossa, ktorý sa v 50 dueloch presadil 22-krát. Aj v úvode toho aktuálneho sa mu darí viac ako jeho spoluhráčom, so štyrmi gólmi je streleckým lídrom Rigy. Najproduktívnejším hráčom je Miks Indrašis. Na konte má zatiaľ 9 bodov (2+7).

O pozíciu brankárskej jednotky bojuje Jakub SedláčekEdgarsom Masalskisom. Väčší priestor zatiaľ dostal český gólman, v siedmich zápasoch vychytal svojmu tímu tri víťazstvá. Jeho lotyšský konkurent pôsobil v minulej sezóne v extraligovom Poprade, nechýbal na olympiáde ani na majstrovstvách sveta. V bránke stál aj v poslednom dueli svojho tímu v Helsinkách. Do siete pustil až tri z devätnástich striel súpera, takže je pravdepodobné, že v Bratislave dostane šancu jeho český rival.

Vlani sa v našich vzájomných súbojoch s Rigou darilo hosťom, aj keď v Bratislave sme mali tohto súpera takmer na lopatkách. Lenže napriek vedeniu 3:1 sme nezískali ani bod, Dinamo zápas otočilo a vyhralo 4:3. V Lotyšsku sme podobnú situáciu zvládli oveľa lepšie. Vyhrávali sme už 3:0, domáci iba skorigovali na 3:1.

Vstupenky na záverečný domáci duel pred odletom na trojzápasový trip si môžete stále zakúpiť v sieti Ticketportal. 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11