Logo

Správy

V nedeľu s jasným cieľom zvíťaziť!

0 0

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava sa po dvoch nešťastných prehrách pokúsia v nedeľu o 17:00 zabodovať proti Admiralu Vladivostok.

$article->fk_main_image->title


Zverencov trénera Matikainena čaká tretí zápas v priebehu štyroch dní. Úvodné dva zápasy s celkami Východnej koneferncie nám nevyšli, v nedeľu prichádza na rad Admiral Vladivostok. Hokejisti Slovana sa budú chcieť svojim vynikajúcim fanúšikom revanžovať za nevydarené výkony a pripísať si do tabuľky všetky body! Príďte HC SLOVAN podporiť a vráťme mužstvo spoločne na víťaznú vlnu. Vstupenky si zakúpite v sieti Ticketportal.

Admiral Vladivostok, teda mužstvo z mesta, ktoré leží neďaleko ruských hraníc s Čínou a Severnou Kóreou, pôsobí v KHL iba druhý rok. Vo svojej premiérovej sezóne sa prebojovalo do play-off. Skončilo však hneď v 1. kole, nad jeho sily bol Magnitogorsk. Vo vyraďovacej časti nechce Admiral chýbať ani tentoraz. Túto neľahkú úlohu dostal za úlohu splniť slovenský tréner Dušan Gregor. Ten vlani priviedol k titulu vo VHL, farmárskej súťaži KHL, tím z kazašskej Karagandy.

V porovnaní s minulým ročníkom sa vo Vladivostoku vymenil takmer celý káder. Zmeny v ňom sa udiali aj v závere októbra, teda iba pred pár dňami. Na ďaleký východ sa vrátil Felix Schütz. Nemecký útočník tu v poslednej sezóne žiaril, ale v lete sa rozhodol pre návrat do rodnej krajiny. V Mníchove dlho nevydržal a zamieril späť do KHL. Novou posilou do defenzívy je Shaun Heshka. Kanadský zadák strávil minulú sezónu v Kazani a patril medzi najproduktívnejších obrancov ligy. Zahral si aj v Zápase hviezd KHL. Obaja by mohli nastúpiť už v Bratislave.

Vedenie Admiralu môže byť s doterajším priebehom sezóny relatívne spokojné. S bilanciou 10 výhier – 12 prehier a ziskom 26 bodov mu aktuálne vo Východnej konferencii patrí 7. priečka. V októbri sa dostal do výbornej formy, vyhral až päť z posledných šiestich duelov. Naposledy získal tri body za triumf 4:3 v Záhrebe.

Lídrom produktivity je Niclas Bergfors. Švédsky krídelník zatiaľ nazbieral 18 bodov (7+11). Na chrbát mu dýcha jeho krajan Richard Gynge. Ten je s deviatimi gólmi najlepším strelcom mužstva, pripísal si k nim päť asistencií. Zbierať body sa darí aj skúsenému kapitánovi Iljovi Zubovovi či Enverovi Lisinovi.

V defenzíve sa tréner Gregor spolieha predovšetkým na dvojicu Jan Kolář Denis Kuzmin. Iba oni dvaja odohrali z obrancov plnú porciu zápasov. Český bek je úspešný aj v produktivite, doteraz získal 8 bodov (4+4).

Jednotkou v bráne Vladivostoku mal byť pôvodne skúsený fínsky gólman Ari Ahonen. Lenže v úvode sezóny nepodával práve najspoľahlivejšie výkony, a tak sa vedenie ešte v septembri rozhodlo angažovať Ilju Proskurjakova z moskovského CSKA. Oni on si však nedokázal vybojovať pevné miesto v zostave. V posledných zápasoch dostáva dôveru Ivan Nalimov. Iba 20-ročný mladík stál v bráne pri poslednom triumfe v Záhrebe. Do bránkoviska sa preto pravdepodobne postaví aj v Bratislave.

Admiralu máme čo vracať. V minulej sezóne sme s ním nezískali ani bod. Na jeho ľade sme prehrali 1:3. Ale oveľa horšie dopadol náš vzájomný duel v SLOVANFT Arene. Porážka 1:6 je našou najvyššou domácou prehrou od vstupu do KHL. V nedeľu dostanú belasí šancu na odplatu!

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11