Logo

Správy

V ďalšej domácej sérii proti stáliciam z Východu

0 0

Po návrate z druhého tripu čaká na HC SLOVAN Bratislava náročná štvorzápasová domáca séria.

$article->fk_main_image->title


Privítame v nej tradičných účastníkov KHL z Východnej konferencie z oboch strán Uralu, medzi ktorými sú až dvaja doterajší držitelia Gagarinovho pohára.

Navyše, vzhľadom na iný hrací systém v minulej sezóne, bratislavskí diváci budú mať po dvoch rokoch možnosť opäť vidieť Traktor Čeljabinsk a Metallurg Magnitogorsk, s oboma súpermi sme sa vlani stretli iba raz, aj to na ich ľade.

Prvým súperom v domácej sérii bude mužstvo Neftechimik Nižnekamsk, na ktoré nemáme príliš dobré spomienky. Bol to práve tento tím z Tatarstanu, ktorý nás rozosmutnil vlani na Štedrý večer, keď nám strelil v posledných sto sekundách zápasu 3 góly a uchmatol už takmer isté vianočné víťazstvo. V tejto sezóne disponuje Neftechimik kvalitnou brankárskou dvojicou Aleksandr Sudnicyn, Ville Kolppanen. V obrane je najproduktívnejším bekom Maxim Berezin, a vysoký ice-time dostáva tiež skúsený Jevgenij Rjasenskij. Aj v útoku majú "chemici" viacerých pozoruhodných hráčov: štatistikám zatiaľ dominuje Jevgenij Grigorenko, ktorý v sezóne 2013/14 dopomohol materskému Metallurgu Magnitogorsk k zisku premiérového Gagarinovho pohára. Body pre mužstvo prinášajú aj zámorskí hráči Jeff Taffe a Tim Kennedy. Nebezpečenstvo pre súperovú obranu predstavujú tiež skúsení bieloruskí internacionáli Andrej Stas a Aleksandr Kitarov, skvelou individuálnou technikou je vybavený Jegor Milovzorov, účastník bratislavského Zápasu hviezd KHL v januári 2014.

Vstupenky na zápas HC SLOVAN Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk v pondelok 28. septembra 2015 o 19:30 h sú v predaji v sieti Ticketportal v cenách od 10 do 22 eur.

__________

Dva dni po Nižnekamsku zavíta na Zimný štadión Ondreja Nepelu tím Traktoru Čeljabinsk. Práve posledný doterajší zápas s týmto súperom na bratislavskom ľade patrí medzi najpamätnejšie vystúpenia belasých v KHL. V októbri 2013 sme s Traktorom prehrávali už po pár minútach 0:3 a ešte v polovici zápasu 1:4. Napokon sme duel zdramatizovali a keď sa už zdalo, že zápas smeruje do predĺženia, 30 sekúnd pred koncom unikol Tomáš Netík a svoj nájazd premenil strelou nad lapačku hosťujúceho brankára. Tým nebol nikto iný, ako Michael Garnett, pre ktorého bude tento zápas mimoriadne špecifický, veď svätyňu Traktoru chránil nepretržite celé štyri sezóny! V tejto sezóne sa uralské mužstvo spolieha na dvojicu Vasilij Demčenko, Pavel Francouz, ktorý prišiel z majstrovského Litvínova. Obrana nazbierala zatiaľ pomerne veľa mínusiek, sú v nej však skúsení borci, ako Jegor Martynov, Darron Quint, či Nikita Chlystov. V útoku dostáva najviac príležitostí Kanaďan Francis Paré, ktorý zažiaril pred dvomi rokmi v drese Magnitogorsku a siahol si na Gagarinov pohár.

Vstupenky na zápas HC SLOVAN Bratislava - Traktor Čelajbinsk v stredu 30. septembra 2015 o 19:30 h sú v predaji v sieti Ticketportal v cenách od 10 do 22 eur.

__________

Salavat Julajev Ufa, tím reprezentujúci autonómnu republiku Baškortostan, bude v tejto sezóne zrejme naším najčastejším súperom. Prispeli k tomu dve prípravné stretnutia v slovinskom Maribore, v ktorých sme zhodne zvíťazili 3:2. Ufa je jedným z piatich klubov, ktoré dokázali získať Gagarinov pohár. Stalo sa tak na konci sezóny 2010/2011 po finálovej sérii 4:1 nad Atlantom Mytišči, ktorý vtedy viedol náš súčasný tréner Miloš Říha. Vlani Ufa prehrala s obhajcom titulu Metallurgom Magnitogorsk v konferenčnom štvrťfinále 2:4 na zápasy. Ufa sa pred touto sezónou pobrala škandinávskou stopou. Do bránky získala Niclasa Svedberga, v obrane robí viacnásobnému najproduktívnejšiemu bekovi KHL Kirillovi Koľcovovi spoločnosť Sami Lepistö. Veľa bodov do tímu prinesie posila z Jokeritu Helsinki Linus Omark, a tiež dvaja "snajperi" z konkurenčného CSKA Moskva Igor Grigorenko a Nikolaj Prochorkin, ktorí sa pomerne prekvapujúco pobrali po vlaňajšej sezóne z hlavného mesta na Ural. A to má ešte Ufa v zálohe Teemu Hartikainena, Sergeja Soina alebo Denisa Chlystova.

Vstupenky na zápas HC SLOVAN Bratislava - Salavat Julajev Ufa v piatok 2. októbra 2015 o 19:30 h sú v predaji v sieti Ticketportal v cenách od 10 do 22 eur.

__________

To najlepšie na záver, malo by platiť aj v prípade tejto zápasovej série. Metallurg Magnitogorsk dokázal získať cenený Gagarinov pohár v sezóne 2013/14 po pamätnom finále proti Levu Praha a v každej sezóne patrí do úzkeho okruhu kandidátov na celkové prvenstvo. Vlani sa nám podarilo Mozjakina a spol. zaskočiť hneď v úvode sezóny výhrou na ich ľade 3:2. Naposledy sa Metallurg v Bratislave predstavil v októbri pred dvomi rokmi. Gólom Vondrku z prvej minúty predĺženia sme nad neskorším šampiónom zvíťazili 4:3! "Magnitka" sa spolieha na konsolidovaný káder, ktorý dopĺňa iba tým najlepším. V bránke je neohrozenou jednotkou už tretiu sezónu obrovitánsky Vasilij Košečkin. Rovnako dominantné postavenie v obrane patrí Chrisovi Lee. Jednu z najefektívnejších útočných formácií v klubovom hokeji posledných rokov na začiatku tejto sezóny "rozbil" príchod Wojteka Wolskiho, ktorý sa zaradil k Sergejovi Mozjakinovi a Janovi Kovářovi, zatiaľ čo Danis Zaripov prešiel (dočasne) do druhého útoku. Útočná sila mužstva tým ešte viac vzrástla, o čom sa budú môcť na vlastné oči presvedčiť aj bratislavskí fanúšikovia hokeja.

Vstupenky na zápas HC SLOVAN Bratislava - Metallurg Magnitogorsk v nedeľu 4. októbra 2015 o 17:30 h sú v predaji v sieti Ticketportal v cenách od 10 do 22 eur.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11