Logo

Správy

TRÉNERI SA ZHODLI: PODMIENKY SÚ NA TOP ÚROVNI!

0 0

Počas prebiehajúceho tretieho týždňa IceTime Academy 2013 sme vyspovedali hlavného trénera kempu Mikaela Karlsson a jeho prvého asistenta Lukáša Hökla.

$article->fk_main_image->title


Ako hodnotíte doterajší priebeh kempu?

Mikael Karlsson: IceTime Academy sa zúčastňujem druhýkrát a opäť som sa tu stretol s fantastickými podmienkami.  Čo sa týka organizácie, kemp je pripravený na jednotku. Výborne je zostavený aj program, kde je skĺbená tvrdá práca na tréningoch s regeneráciou v modernom wellness a teda aj zábavou. Každý kto pracoval na tomto projekte odviedol skvelú prácu.

Lukáš Hökl: Kemp je výborne pripravený, deti, animátori aj tréneri majú perfektné podmienky. Všetko je na veľmi vysokej a profesionálnej úrovni. Počas mojej trénerskej kariéry som navštívil viacero kempov, ale nič lepšie som ešte nezažil. Som veľmi príjemne prekvapený.

Majú podľa vás hokejové kempy v letnom období význam?

Mikael Karlsson: Myslím, že podobné projekty sú veľmi vhodné v príprave na novú sezónu. Dokážu dobre pripraviť deti na náročnú sezónu a posunúť ich v hokejovom raste výrazne dopredu. Samozrejme nie je dobré ak dieťa celé leto tvrdo trénuje. Ak však navštívi kemp na 1 – 2 týždne, je to viac ako prospešné.

Lukáš Hökl: Áno, môžem tieto kempy rodičom len a len odporúčiť. Deti nesedia doma za počitačom, ale niečo robia a hýbu sa. To čo absolvujú v lete, prenesú do sezóny a dokážu z toho ťažiť. 

Na čo sa počas svojich tréningov zameriavate?

Mikael Karlsson: Pri zostavovaní tréningov rozmýšľam nad tým, čo potrebuje vedieť profesionálny hokejista. Dnes sa hrá rýchly hokej, každý profesionál je skvele fyzicky pripravený, výborne korčuľuje, a ovláda puk na vysokej úrovni. Tréningy boli teda zamerané hlavne na techniku korčuľovania a prácu s pukom. Rovnako sa hráči v dnešnom hokeji musia často rozhodovať v obrovskej rýchlosti a predvídať. Aj na tieto aspekty hry som pripravoval cvičenia počas tréningov. 

Lukáš Hökl: Z môjho hľadiska som zástanca toho, že deti v tomto veku musia pracovať hlavne na dynamike, stabilite a technike korčuľovania. Na ľade teda išlo o cvičenia na krátke, rýchle štarty, zmenu jazdy. Počas tréningov som používal na ľade veľa pomôcok – bránky, lavičky, ktoré výrazne pomohli. Myslím, že pri deťoch do 5. triedy sú pomôcky na ľade potrebné a veľmi užitočné. Do tréningov skvele zapadla aj regenerácia, ktorá priniesla deťom nielen hokej, ale aj oddych a zábavu. 

Videli ste na deťoch po absolvovaní tréningov určité zlepšenie?

Mikael Karlsson: Určite. Ku koncu týždňa, vidím na deťoch obrovské zmeny. Na začiatku majú niektoré z nich problém s korčuľovaním, či ovladaním puk. Na záver však zvládnu náročné cvičenia, dokážu korčuľovať s pukom vo väčšej rýchlosti, správne prihrať, vystreliť a to všetko za týždeň tréningu.  

Lukáš Hökl: Samozrejme, po každej strede bolo vidieť obrovské zlepšenie. Vo štvrtok na ľade bol vždy vidieť kus odvedenej práce, bol to zlomový deň. Deťom chýbala napríklad výbušnosť, ktorá sa po týždni tréningov výrazne zlepšila. 

Do kempu sa prihlásili deti rôznych kvalít, ako ste sa s tým vysporiadali?

Mikael Karlsson: Pre mňa je podstatné aby sa zlepšilo každé dieťa, či je na vyššej alebo nižšej úrovni. Pripravujem teda tréningy tak, aby boli prínosom pre dieťa s väčšími zručnosťami, ale aj pre tie, ktoré sú na tom horšie. Treba nájsť vždy stred. Práve preto sme deti rozdelili podľa ich hokejových zručností a na základe toho pripravovali trénigy.

Lukáš Hökl: Po prvom tréningu sa deti vždy rozdellili na dve skupiny - na tie kvalitnejšie a zároveň na menej kvalitnejšie. U šikovnejších chlapcov boli tréningy zamerané na detaily a u tých, ktorí hrajú hokej menej som sa zameral hlavne na hokejové základy.

Čo si z Bratislavy odnášate? Čo vám utkvelo najviac v pamäti?

Mikael Karlsson: Pozitívnych zážitkov bolo skutočne veľmi veľa, je teda ťažké vybrať si. Tešilo ma však najmä, keď som videl radosť a zanietenie detí počas tréningu.  Rovnako som sa v Bratislave opäť stretol so skvelými ľuďmi – manažment, tréneri, animátori – tvorili sme jednu veľkú rodinu.

Lukáš Hökl: Mám veľkú radosť, že po tréningoch boli na deťoch vidieť výsledky. Dojem na mňa spravil tiež skvelý kolektív, ktorý sa na IceTime Academy vytvoril. Animátori, tréneri, vedenie všetci sme si skvele sadli!

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11