Logo

Správy

Tréner Čada voľno nepozná

0 0

Napriek tomu, že sezóna KHL skončila pre Slovan pred mesiacom, tréner Rostislav Čada sa spolu so športovým manažmentom klubu už teraz pripravuje na jej nový ročník. Priamo zo svojho bydliska v Brne poskytol hcslovan.sk aktuálny rozhovor.

$article->fk_main_image->title


Sezóna pre hráčov skončila po prehre s Dinamom Minsk, kedy sa skončila pre Vás?
Po skončení základnej časti som mal rovnaký program ako hráči. Zvyšok týždňa sme mali celé mužstvo voľno, ktoré som využil. Ďalej sme pokračovali v programe, ktorý bol dopredu naplánovaný a daný, teda nasledujúci pondelok sme sa stretli na zimnom štadióne a týždeň pokračovali v tréningoch.

Ako ste trávili čas bezprostredne po skončení tréningového procesu?
Voľno som trávil doma v Brne. Sledoval som tiež začínajúce boje play – off v KHL, v slovenskej aj českej najvyššej súťaži.  

Play-off KHL i ďalších líg sledujete určite aj v týchto dňoch, trúfnete si tipovať jej víťazov?
Napriek tomu, že zápasy pozorne sledujem, tak ani v jednej zo súťaží, ktoré som menoval, nedokážem na 100% povedať, kto napokon získa titul. Priebehy niektorých súťaží sú prekvapujúce a je možné, že prekvapenia budú pokračovať až do úplného záveru sezóny.

Kedy odštartuje príprava Slovana na novú sezónu?
Keďže oficiálny začiatok prípravy pre nasledujúci ročník KHL nie je zatiaľ známy, vychádzam z dátumov predošlých ročníkov. Stretnúť by sme sa teda mali  okolo 10. júla. Do tohto termínu sa hráči vzhľadom na dodržanie reglementu budú pripravovať individuálne a je nutné, aby na spoločný zraz prišli po odpočinku a dovolenkách fyzicky čo najlepšie pripravení.

Plánujete pred začiatkom spoločnej prípravy s tímom dovolenku aj Vy?
Áno, dovolenku plánujem. Miesto bude rovnaké ako každý rok, s manželkou sa chystáme do Švajčiarska.

Bude letná príprava v niečom odlišná od minulých rokov?
Naša spoločná príprava by mala byť iná hlavne v tom, že toto leto nebudeme hrať podobne ako ostatné mužstvá KHL zápasy Champions Hockey League, teda nasledovníka European Trophy. Prípravné zápasy budú samozrejme závisieť od potvrdenia pozvaní, ktoré v súčasnej dobe máme. Chceli by sme sa zúčastniť turnaja tímov KHL v Prahe, resp. vo Švajčiarsku, kde sa pripravuje množstvo mužstiev KHL a kvalitné celky švajčiarskej najvyššej súťaže NLA. V domácom prostredí by sme sa chceli stretnúť s mužstvami, ktoré sa budú vracať z kempov v Európe naspäť do Ruska -  vlani sme takto hostili Torpedo Nižnij Novgorod, Spartak Moskva a radi by sme privítali ďalšie tímy KHL.

Bude káder Slovana v budúcej sezóne z hľadiska národností o čosi pestrejší?
Po predchádzajúcej sezóne, s ktorou sme neboli spokojní, chceme do tímu priviesť zahraničných hráčov - hráčov iného herného štýlu, ako tomu bolo doteraz. Vytypovaných máme aj viacero zaujímavých hráčov zo zámoria. Budem rád, ak rozhovory zrealizujeme tak, aby sa najlepší z nich objavili v drese Slovana.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11