Logo

Správy

Trenčín vyhral, séria sa sťahuje späť do Bratislavy

0 0

V sobotu na hokej rozhodnúť o postupe do semifinále

Zápasy medzi Slovanom a Trenčínom sú si podobné ako vajce vajcu. Trenčín strelí vedúci gól, naši hráči famózne obrátia stav. Tentokrát ho však bohužiaľ neudržali, 4 minúty pred koncom sme dostali gól a navyše sme dobre rozohratý zápas stratili definitívne v nájazdoch, keď jediným úspešným exekútorom bol Ján Pardavý. V sobotu sa séria vráti späť fo Bratislavy a my vás srdečne pozývame na tento zápas. Lístky v predaji už čoskoro.

Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 3:2 po samostatných nájazdoch (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 1:0) - stav série: 1:3 Góly: 24. Tybor (Trefný), 56. Blatný (Tybor, Sekeráš) - 26. A. Nedorost (Hujsa, Hájek), 29. Róbert Huna (Richard Huna, L. Hudáček) 

Trenčín: V. Kováč - Sekeráš, E. Bednár, Hruška, Bolf, Martin Chovan, S. Tomko, Jarábek, Trefný - Pardavý, Blatný, Jánoš - Tybor, Gašparovič, P. Kopecký - Mikula, O. Ďuriš, Koložváry - Naurov, M. Daňo, Ružička 

Slovan: Konrád - Jackman, Hájek, Cartelli, Frühauf, J. Kováčik, Jendek, Rullier, Bohunický - M. Bakoš, A. Nedorost, Hujsa - Uram, Bulík, Lipiansky - D. Skokan, Kapuš, D. Buc - Róbert Huna, L. Hudáček, Richard Huna

Obe mužstvá vstúpili do zápasu dôrazne a nešetrili sa v osobných súbojoch. Útočné akcie však spočiatku nepriniesli ani na jednej strane úspech, pretože chýbal väčší dôraz v koncovke a brankári si dobre plnili svoje úlohy. V 14. min mali domáci Trenčania výhodu 100-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, ale svoj nápor napriek spŕške striel nedokázali zužitkovať. Krátko pred prvou prestávkou mal obrovskú príležitosť Lipiansky, hostitelia však v poslednej chvíli vyrazili puk smerujúci do prázdnej bránky. 

V 24. min Dukla otvorila skóre, keď v sólovom nájazde uspel Tybor. Potom však prišli hluché chvíle Trenčanov, čo hráči Slovana Bratislava potrestali zvratom: dvoma gólmi za tri minúty. Najskôr nekrytý Nedorost využil po 8 sekundách presilovku a onedlho sa ocitol pred bránkou voľný Róbert Huna, ktorý nedal Kováčovi šancu - 2:1 pre hostí. 

Na domácich po tejto sprche padol útlm, a hoci sa nevzdávali, ich snaha bola platonická a viazaná nervozitou. Hostia sa predovšetkým zamerali na zabezpečenú obranu. Tento dlhodobo jednotvárny priebeh duelu, trval až do 56. min, keď sa Trenčínu predsa len podarilo vyrovnať - Blatník pohotovou delovkou spred bránky využil chvíľkovú nepozornosť Slovana. Zápas sa konečne aspoň na konci otvoril, opäť získal šťavu, ale na rad muselo prísť predĺženie. V ňom bola výrazne aktívnejšia Dukla, brankár "belasých" Konrád musel riešiť niekoľko nepríjemných situácií. Na opačnej strane Kováč bravúrne zlikvidoval Cartelliho prudkú strelu. O víťazovi napokon rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých bol úspešný len trenčiansky kapitán Pardavý, takže štvrťfinálová séria sa sťahuje do Bratislavy.

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Neboli sme pred týmto zápasom v ľahkej situácií. O to viac si cením, že sme v ňom dokázali zvrátiť nepriaznivý vývoj. Mužstvu musím vysloviť uznanie za predvedený výkon, keď nám chýbalo päť hráčov zo základnej zostavy. Ukázali sme charakter a veľkú túžbu po víťazstve. Sériu sme predĺžili a do Bratislavy ideme bojovať, pretože v tomto náročnom zápase sme zdvihli hlavu a už nemáme čo stratiť." 

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Bol to kvalitný zápas a veľký boj, domáci hrali veľmi aktívne. Nášmu mužstvu nemôžem uprieť snahu, ale hokej je najmä o chybách a tých sme urobili viac. V záverečných štyroch minútach riadneho hracieho času sme už mali výsledok udržať, čo sa nám však nepodarilo. My sa v ďalšom zápase pokúsime na domácej pôde zvíťaziť a ukončiť tým sériu.

jk, sita

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11