Logo

Správy

Som z čisto belasej rodiny

0 0

Talentovaný tenista Filip Horanský oslavoval náš titul priamo na štadióne v Košiciach.

$article->fk_main_image->title
Slovan mal odjakživa svojich priaznivcov medzi známymi osobnosťami z oblasti kultúry, politiky, vedy, či iných športových odvetví. Táto tradícia pokračuje. Veľkým priaznivcom hokejového Slovana je aj jeden z najlepších juniorských tenistov na svete a člen širšieho Daviscupového družstva Slovenska Filip Horanský (19).
Filip Horanský bol naším najlepším juniorským reprezentantom, v tomto roku už hráva medzi mužmi. V roku 2010 na Olympijských hrách mládeže v Singapure získal pre Slovensko bronzovú medailu. Na juniorskom Grand slame Australian Open triumfoval vo štvorhre s českým reprezentantom Jiřím Veselým a v júni 2011 mu v rebríčku Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) medzi juniormi patrila piata priečka na svete.
Filip, povedz nám, ako si sa dostal k hokeju?
Už od malička sledujem takmer všetky športy, no najviac ma vždy bavil tenis a hokej. Ak by som bol znovu v tom veku, kedy sa človek rozhoduje, ktorému športu sa bude venovať intenzívnejšie, možno by som si vybral práve hokej. Aj preto ma tento šport veľmi zaujíma a pravidelne sledujem dianie okolo neho, hlavne okolo Slovana.
Čiže o Slovane máš celkom dobrý prehľad?
Samozrejme, sledujem všetko dianie okolo Slovana, všetky novinky mám dobre preštudované. Ale asi najviac ma zaujímajú hráči, ktorí do Slovana prichádzajú.
Kto Ťa zobral na Tvoj prvý zápas Slovana?
Na prvý zápas ma zobral otec s bratom. Som síce z Piešťan, ale už môj dedo bol veľký slovanista, otec a brat takisto fandia Slovanu. Čiže môžem povedať, že som z čisto belasej rodiny. Veď ako sa hovorí, Slovan je všade doma. 
Momentálne bývaš v Bratislave?
Áno, už štyri roky žijem v Bratislave a je to ako sen, keď môžem ísť takmer na každý domáci zápas Slovana.
Máš svojho obľúbeného hráča z našej bohatej histórie?
Mám viac obľúbených hráčov, ktorí v minulosti obliekali belasý dres. Všetko sú to veľké mená a len ťažko možno menovať jedného. Ale keď si mám vybrať, je to Dárius Rusnák. Som toho názoru, že história klubu, akým je Slovan, to je niečo, čo by mal každý belasý fanúšik vedieť.
A z nedávnej minulosti?
Určite sú to hráči, ktorí za Slovan bojovali celým svojím srdcom. Preto musím povedať niekoľko mien, a to Petr Pavlas, Miško Hreus, Miro Lažo a samozrejme Richard Kapuš so Zdenom Cígerom.
Kde si oslavoval tohtoročný titul?
Oslavoval som ho priamo v Košiciach na štadióne, kde som bol na siedmom finálovom zápase. Samozrejme som sa zúčastnil osláv na námestí pred Primaciálnym palácom. To som si nemohol nechať ujsť.
Máš medzi tenistami a tenistkami rovnakých hokejových nadšencov, ako Ty?
Trénujem v Národom tenisovom centre (NTC), kde sa pripravujú tenisti z celého Slovenska. Najväčšie zastúpenie má medzi nami Slovan a Košice. Veľkou fanúšičkou Košíc je Janka Čepelová (v roku 2010 vyhrala so Chantal Škamlovou štvorhru na juniorskom Australian Open), s ktorou sa ohľadom hokeja vždy hecujeme. Po siedmom finálovom zápasom som si ju mohol, ako sa hovorí, "vychutnať" a poslal som jej esemesku: „Arénu máte druhú najkrajšiu a tak vám právom patrí aj druhé miesto za nami :-).“
Tak to musel byť výborný pocit.
Ten pocit bol neopísateľný. Či už po rozhodujúcom góle Libora Hudáčka, alebo krátko po zápase. Nič nie je krajšie, ako keď klub, ktorý milujete, vyhrá titul a porazí svojho rivala na jeho ľade v siedmom zápase finále.
Ako vnímaš účasť Slovana v KHL?
Účasť v druhej najlepšej súťaži na svete nám môžu všetci len závidieť. Bude to niečo úžasné a potvrdilo sa to, že Slovan je veľký klub a pojem. Ja osobne sa teším na každý zápas, ako keby to bolo finále play-off.
Prídeš sa pozrieť aj na nejaké zápasy?
Samozrejme!! Mám kúpenú permanentku a plánujem navštíviť každý domáci zápas, keď nebudem mať turnaje a budem doma.
Filipovi Horanskému želáme v jeho kariére veľa úspechov, rýchly progres v rebríčku ATP aj medzi mužmi a najmä, aby sa mu vyhýbali zranenia.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11