Logo

Správy

So Sibirom prehra o jediný gól

0 0

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava podľahli v prvom domácom stretnutí po návrate z tripu Sibiru Novosibirsk tesne 2:3.

$article->fk_main_image->title

HC SLOVAN Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

 Góly: 17. Nedorost, 20. Surový (Bartovič) - 13. Šumakov (Sannikov), 25. Enlund (Kugryšev, Hersley), 28. Monja (Kopejkin, Mamašev). Rozhodovali: Kiseľov, Ščeňov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše Sersen 5 min+DKZ za vrazenie, Sigalet 5 min za hrubosť, Štajnoch 10 min za nešportové správanie - Konev 10 min za nešportové správanie, Gubin 5 min za hrubosť, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, zmeny a striedania: Slovan od 21. min s Lužom, 9681 divákov.

HC SLOVAN Bratislava: Backlund – Foster, Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, Mihálik - Nagy, Surový, Bartovič – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Hudáček - Šťastný, Bližňák, Rachůnek
Sibir Novosibirsk: Koskinen - Alexejev, Hersley, Mamašev, Ožiganov, Gimajev, Ignatovič, Konev - Kugryšev, Koskiranta, Enlund - Monja, Bobrov, Kopejkin - Sannikov, Gubin, Šumakov - Šalunov, Vorošilo, Butuzov

      Zápas odštartoval v svižnom tempe, v 6. minúte sa zastreľovala nová posila domácich Rachůnek, mieril však vedľa. O štyri minúty neskôr zachytil nepresnú rozohrávku hostí Surový, spolu s Nagyom prečíslili súperovu obranu, no puk za Koskinena prvý menovaný nepretlačil. Bezgólový stav zrušil až v 13. minúte Šumakov, ktorý potrestal chaos v defenzíve Slovana. Domáci hráči síce reklamovali posunutú bránku, arbitri však po porade s videorozhodcom gól uznali. V 17. minúte slovanisti využili hneď prvú presilovku, keď Nedorostovu prihrávku na Vondrku si zrazil korčuľou do vlastnej bránky Alexejev - 1:1. Následne bolo na ľade poriadne horúco, Sersen v obrannom pásme pri mantineli tvrdo narazil Šumakova a okamžite sa stal terčom ataku hostí. Strhla sa hromadná bitka, do ktorej sa zapojili všetci korčuliari na ľade. Šumakov sa iba ťažko zdvíhal z ľadu, napokon odišiel s krvavým zranením do šatne, no zápas dohral. Rozhodcovia rozdali niekoľko vyšších trestov, Sersen dostal 5 min + DKZ za vrazenie a Slovanhral päť minút v oslabení. To však zvládol na výbornú, keď nielenže sa ubránil vo štvorici, ale dokázal aj skórovať - tesne pred koncom prvej tretiny ušiel obrane Sibiru Surový a po forhendovej kľučke zasunul puk za Koskinena. Gól však uznal znovu až videorozhodca, pre dlhú poradu arbitri poslali mužstvá do šatne a zvyšných 19 sekúnd z úvodného dejstva dohrali až po prestávke pred druhou tretinou.V nej už nepokračoval Nagy, ktorý sa zranil po strete s Konevom, putoval na röntgenové vyšetrenie do nemocnice a v zápase dohral. Duel mal naďalej náboj, v 24. min mieril v presilovkeSlovana v páde z dobrej pozície nepresne Nedorost. Domáci sa z tesného náskoku dlho netešili, v priebehu necelých troch minút totiž Sibir otočil skóre. Najprv Backlund neudržal strelu Kugryševa z otočky a Enlund dorazil puk do siete a následne Monja využil početnú výhodu po prihrávke Kopejkina - 2:3. Zakrátko mohol pridať ďalší gól hostí Enlund, Backlund stihol ležiac dať do jeho kľučky lapačku. V nervóznom zápase plnom nešetrných zákrokov rozdávali rozhodcovia trestné minúty ako na bežiacom páse, takže sa často hralo v nerovnovážnom počte hráčov na ľade. V ďalšej presilovke domáci zavreli súpera, no pokusy Surového i Baranku fínsky brankár Sibiru kryl. V závere tretiny nevyužili šance ani Surový či Bartovič, puk po jeho teči len tesne minul Koskinenovu bránku.

     
Hostia vedomí si tesného náskoku vsadili v záverečnej časti na pozornú defenzívu, z ktorej vyrážali do nepríjemných prečíslení. V 45. min musel Backlund zakročiť proti Monjovi, o tri minúty neskôr nepokrytý Kugryšev zblízka minul opustenú domácu bránku a následne Backlund zlikvidoval pokus kapitána Sibiru Kopejkina. Slovanisti sa už iba s námahou dostávali pred Koskinena. Dve minúty pred záverečným klaksónom fauloval Kopejkin a domáci dostali poslednú šancu na vyrovnanie. Pri presilovke odvolali ešte aj brankára Backlunda, no početnú výhodu 6 na 4 nevyužili, keď Hudáček netrafil v dobrej pozícii odkrytý kút bránky.

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Je to pre nás veľmi ťažká prehra. V zápase bolo veľa emócií, najmä v prvej tretine. Pred stretnutím sme prišli o Starostu, v závere úvodnej tretiny aj o Nagya, veľa hráčov sme mali na trestnej lavici. Prežili sme síce 5-minútové oslabenie, dokonca sme v ňom aj skórovali, no stratili sme po prvej tretine koncentráciu, čo bolo rozhodujúce. V tretej tretine sme chceli stav otočiť, no akoby nám chýbala rovnováha. Stále dostávame veľmi lacné góly, musíme sa v týchto veciach zlepšiť."

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11