Logo

Správy

Slovanistická óda na radosť...

0 0

Skvelé, úžasné a predovšetkým neskutočné divadlo predviedli slovanistickí hráči okolo trénera Rostislava Čadu pred 10 055 divákmi. Tak ako ja, si všetci diváci museli vychutnávať každú minútu včerajšieho domáceho zápasu. Zápas, ktorý, dovolím si tvrdiť, splnil všetky atribúty moderného hokeja s rozprávkovým vyvrcholením pre domácich. Video z tohto včerajšieho zápasu môže bezpochyby slúžiť ako učebná pomôcka moderného hokeja v každej krajine.

$article->fk_main_image->title

Bohatieri od rieky Nevy vynikali rýchlosťou, individuálnou technikou a presnosťou prihrávok. Jediné, čo im chýbalo, bola presnosť pri zakončení a predzápasové upozornenie trénera SKA Petrohrad Miloša Říhu, že fanúšikovia Slovana sú ozajstným šiestym hráčom na ploche.

Zo svojich 52 streleckých pokusov dokázali premeniť napokon iba dva, pričom jeden gól dali v oslabení.

Na druhej strane sa im nie je čo diviť, nakoľko po hráčoch Spartaku Moskva boli hráči mužstva SKA Petrohrad druhými v slede, ktorý sa na vlastnej koži presvedčili o fantastickej mrazivej fanúšikovskej atmosfére, ktorá sa tak ako vždy počas celých troch tretín dostávala pod kožu každého, kto bol včera na ploche a v hľadisku. Veľká vďaka patrí neúnavnému kotlu najvernejších fanúšikov, pred ktorými pokľakujú nielen domáci hráči po zápase, ale aj fanúšikovia súperovho tímu. Vzájomná symbióza slovanistického fanúšikovského jadra s ostatnými fanúšikmi je brilantná.

Kto vie, koľko sa bude o včerajšej atmosfére snívať prezidentovi KHL Alexandrovi Medvedevovi...

Mimochodom atmosféra, ktorá sa zápas  od zápasu zlepšuje, rovnako tak ako hra Slovana. Jednoducho slovenský hokejový národ je veľmi náročný a kritický. Predovšetkým nie je zvyknutý  na to, aby sa celých šesťdesiat minút hral hokej so všetkým, čo k tomu patrí. Našťastie hráči Slovana spolu s trénerom a realizačným tímom dokazujú, že sa to dá, aj keď je to určite náročné, ale tak majú hrať profesionáli profesionálnu súťaž a práve preto si takúto podporu zaslúžia!

Hráči ukázali, že svojou bojovnosťou, húževnatosťou a nasadením počas celého zápasu dokážu poraziť hociktoré mužstvo z KHL.

Fanúšikovia tiež od zápasu k zápasu ukazujú, že si dianie v modernom stánku hokeja chodia naplno užívať. Je fascinujúce a strhujúce zároveň, keď sa naši chlapci rútia na súperovho brankára a zo sedadiel sa súčasne ako jeden dvíhajú, či už desaťroční alebo šesťdesiatroční fanúšikovia, aby dotlačili puk spolu s hráčom za súperovho brankára. Viem o čom hovorím, zatiaľ som mal to šťastie byť prítomný na každom domácom zápase. Pritom až včera sa stalo prvýkrát, že posledné dve minúty v hale stáli všetci diváci a odmeňovali svojich hráčov ohlušujúcim potleskom a jednohlasným „Ďakujeme“, čo zrejme spôsobilo to, že hráči Petrohradu zabudli na pozápasové odovzdávanie cien najlepším hráčom a hneď po podaní rúk so zvesenými hlavami zmizli v útrobách štadióna.

Hovorí sa, že šťastie praje pripraveným...

...ale o šťastí sa vo včerajšej Slovanistickej óde pre radosť nedá hovoriť. Hráči Slovana mohutne podporovaní domácimi fanúšikmi strelili štyri góly, ktoré už teraz patria do výstavnej skrine tohto mužstva a môžu kľudne všetky ašpirovať na góly roka sezóny.

Slovanistický hráči rovnako tak ako hokejoví reprezentanti počas majstrovstiev sveta v hokeji dokazujú to, čo žiaľ nikdy nedokážu ani naše politické špičky, a to že dávajú tomuto národu pozitívnu energiu v ťažkých časoch a pocit hrdosti byť Slovákom!!!

    Chlapci ďakujeme ......!

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11