Logo

Správy

Najprv v paláci, potom v električke

0 0

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava mali po doobedňajšom tréningu nabitý program. Na pravé poludnie ich čakal spoločný obed, po ktorom sa presunuli na oficiálne prijatie u primátora Milana Ftáčnika a celý program zakončili električkovou autogramiádou.

$article->fk_main_image->title


Úspešný tím Slovana privítal v stredu popoludní  v Zlatej sále Primaciálneho paláca veľmi spontánnym prejavom prvý muž slovenskej metropoly Milan Ftáčnik.

"Patrí vám naša veľká vďaka za to, čo ste dokázali v silnej konkurencii ako nováčik. Málokto pred začiatkom veril, že sa presadíte v takomto náročnom prostredí. Som však veľmi spokojný s tým, aké krásne momenty ste pripravili svojim priaznivcom. Patrí vám poďakovanie za to, ako ste reprezentovali naše mesto, ale aj celú krajinu. Vaše účinkovanie v KHL je dôkazom toho, že keď si človek postaví vysoké ciele a vytrvalo za nimi ide, tak ich dokáže aj naplniť,“ uviedol v príhovore bratislavský primátor. 

Prijatie na radnici potešilo aj úspešného trénera Rostislava Čadu, ktorý sa priznal, že je na takomto podujatí prvýkrát v živote. "Bol som veľmi milo prekvapený peknou atmosférou a neformálnym prístupom pána primátora k nám ako reprezentantom Bratislavy. Na pôde radnice som prvýkrát a som rád, že sme po úspešnej sezóne mohli prísť. Verím, že takýchto stretnutí s predstaviteľmi mesta bude ešte viac. Netreba zabúdať, že o výsledky sa zaslúžili aj priaznivci, ktorí nás celú sezónu povzbudzovali. Veľmi si cením, že nás neopustili ani vtedy, keď sa nám nedarilo a zostali nám verní. Nikdy nás nekritizovali,“ zdôraznil úspešný kormidelník.

Podporu obecenstva ocenili aj hráči Slovana a v podobnom duchu o celosezónnej priazni hovoril aj generálny manažér Maroš Krajči, ktorý ako výraz vďaky za podporu mestskej samosprávy klubu venoval primátorovi autentický hráčsky dres Slovana z tohtoročnej KHL s menom a symbolickým číslom jeden.

Hráči sa potom presunuli na Hurbanovo námestie. Práve tam sa začala spanilá jazda električkou v klubových farbách Slovana ulicami hlavného mesta, ktorá bola spojená s autogramiádou a fotografovaním sa s fanúšikmi.

Pri tejto príležitosti si kapitán Slovana Miroslav Šatan pripomenul, že naposledy išiel električkou ulicami Bratislavy, keď mal 10 rokov a presúval sa zo Zlatých pieskov do centra mesta. Atmosféru v uliciach Starého Mesta dotvárali zástupy ľudí, ktorí na električku čakali na jednotlivých zastávkach na trase. Vozidlo sa pre veľký záujem asi na hodinu zastavilo na Vazovovej ulici, kde sa k podpisom a fotkám s našimi hráčmi dostali všetci prítomní fanúšikovia. So zhruba tridsiatkou ďalších sa potom vozidlo pohlo a pokračovalo v jazde druhým okruhom. Pre veľký záujem sa hráči Slovana podpisovali svojim najvernejším fanúšikom až do 18:30 h. 

HC SLOVAN Bratislava ďakuje všetkým svojim priaznivcom za pochopenie a trpezlivosť pri tejto akcii. Podobné spoločné podujatia s hráčmi budú aj v lete pred novou sezónou. Zároveň klub ďakuje za podporu a pomoc pri organizácii tejto akcie samospráve hlavného mesta a Dopravnému podniku Bratislava a.s. Všetkým obyvateľom Bratislavy, ktorých naša električka v čase medzi 16:15 - 16:45 h o niekoľko minút zdržala v meste na ceste domov, sa úprimne ospravedlňujeme.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11