Logo

Správy

Slovan získal na ľade lídra KHL bod!

0 0

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava boli lídrovi KHL a obhajcovi Gagarinovho pohára Dynamu Moskva vyrovnaným súperom. O výhre domácich rozhodli až samostatné nájazdy.

$article->fk_main_image->title

Dynamo Moskva - HC SLOVAN Bratislava 2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 6. Ovečkin (Komarov, Gorokhov) - 10. Bartovič (Sekera), rozhod. nájazd Gynge

Strely: 34:27 vylúčenia: 2:4 navyše Kokarev 5 + DKZ  presilovky: 1:1 oslabenia: 0:0, pred 3500 divákmi rozhodoval: Kadyrov, Hašilov, Pronskich, Maitak

Zostavy: 
Dynamo Moskva: Jerjomenko - Gorochov, Graňák, Novák, Solovyov, Boikov, Višnevskij, Akišin - Ovečkin, Bäckström, Komarov - Gynge, Gorovikov, Kvapil - Soin, Tolpeko, Kňazev - Cvetkov, Volkov, Kokarev
HC SLOVAN: Janus - Višňovský, Sigalet, Vondrka, Bližňák, Miklík - Sersen, Štajnoch, Hudáček, Lipiansky Bartovič - Sekera, Tabaček, Dravecký, Kytnár, Kukumberg - Trška, Ölvecký, Preisinger Kudrna.

Líder KHL sa pustil od prvých minút do útoku. Už po 40 sekundách zamestnal Janusa strelou spomedzi kruhov kapitán Dynama Alexander Ovečkin. Slovanisti dali o sebe vedieť v 4. minúte. S Bartovičovou strelou švihom si Jerjomenko  dokázal poradiť. O minute neskôr musel na opačnej strane po strele Kokareva zasahovať znova Janus. V 6. minúte narazil ten istý hráč na mantinel škaredo Tabačeka, a od rozhodcov si vyslúžil trest 5 minút plus do konca zápasu. Slovan odohral presilovku veľmi dobre a v 10. minúte sa ujal vedenia. Strelu Sekeru ešte Jerjomenko vyrazil, no následná dorážka Bartoviča už skončila v sieti– 0:1.  Aj po vypršaní päť minutového trestu bol Slovan nebezpečný. Päť minút pred koncom prvej časti sa dopustil faulu Andrej Sekera a domáci dokázali presilovku zásluhou Ovečkina po pár sekundách – 1:1.  V 17. minúte mohli ísť Čadovi zverenci opäť do vedenia. V presilovej hre vychytal Miklíka v 100%-nej šanci  skvelý Jerjomenko. Počas prvej tretiny prišiel Slovan okrem Tabačeka aj o Štajnocha, ktorému sa obnovilo zranenie panvovej kosti.

Belasí začali druhú tretinu nebojácne a už v prvej minúte ohrozil brankára domácich Libor Hudáček. Dynamo Moskva sa s pribúdajúcimi minútami čoraz viac dostávalo do nášho obranného pásma. Zásluhou skvelého Janusa a výbornej obrannej hry Slovanu ostával stav nezmenený. V 28. minúte si brankárska jednotka belasých poradila s niekoľkýmí nebezpčnými opakovanými strelami domácich spomedzi kruhov. V polovici stretnutia napálil Volkov len do Janusovej masky. Slovanisti sa do útočného pásma dostávali neskôr iba sporadicky. So strelami Hudáčka a Miklíka nemal Jerjomenko veľa práce. Slovanu mal v 32. minúte výhodu presilovky, tá mu však nevyšla.  Na konci druhej tretiny nevyužilo tiež Dynamo 13 – sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov.

Tretia tretina začala tvrdou strelou Tršku, ktorú domáci brankár vyrazil na ochrannú sieť. V 44. minúte vytiahol Janus pri šanci Kňazeva zákrok z kategórie neskutočných. Jerjomenko mal o niekoľko minút neskôr prácu so strelou Kytnára a s brejkom Preisingera a Kudrnu. V 50. minúte namieril Ovečkin puk v dobrej streleckej pozicií len do Janusa. V našom obrannom pásme nepochodil ani Gorovikov, ktorému puk z hokejky perfektne vypichol Sigalet. Dve minúty pred koncom sa Slovanisti ubránili presilovej hre domácich po faule Višňovského a zápas tak išiel do predĺženia.  V ňom sme obhajcu Gagarinovho pohára do vyloženej šance nepustili, a keďže sa v šanciach nepresadil Kukumberg ani Sekera o výsledku zápasu museli rozhodnúť samostatné nájazdy.  V nájazdoch rozhodol o tesnej výhre Dynama gólom v štvrtej sérii Gynge, po ktorého góle vychytal Lipianskeho Jerjomenko. Slovan však po výbornom výkone získava na ľade lídra KHL cenný bod. 

Rostislav Čada: Podali sme veľmi dobrý, odvážny a kvalitný výkon v obrane. Aj napriek tomu, že sme v 1. tretine prišli o dvoch obrancov základnej zostavy, podarilo sa nám streliť vedúci gól.  Aj keď Dynamo bolo ofenzívnejšie a útočnejšie, vždy sme organizáciou, taktickým myslením a včasným zásahom znemožnili streliť súperovi druhý gól. Vyrovnanú partiu sme vydržali aj v predlžení a nájazdoch, kde však boli domáci strelci úspešnejší a Dynamo získava dva body.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11