Logo

Správy

Slovan úspešný aj na ľade Jugry!

0 0

HC SLOVAN Bratislava zdolal po vyrovnanom priebehu zápasu Jugru Chanty Mansijsk po samostatných nájazdoch.

$article->fk_main_image->title

Jugra Chanty - Mansijsk – HC SLOVAN Bratislava 0:1sn (0:0, 0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 65. Netík (rozhodujúci sam. nájazd) 

Kompletné štatistiky nájdete TU.

Zostavy:
Jugra: Kuznecov – Chvostov, Šefer, Trončinský, Starosta (A), Pepeľajev (A), Sokolov, Ďakov, Petrov – Sitnikov (C), Žukov, Buľanskij – Savinainen, Dixon, Smoleňák – Chlyncev, Krysanov, Kňazev – Gorbunov, Jacenko, Plotnikov
HC SLOVAN Bratislava: Janus – Sersen (A), Škoula, Kutlák, Sigalet, Mojžíš, Štajnoch, T. Mikúš, Matoušek – Bartovič (C), J. Mikúš, Netík – Vondrka, Bližňák (A), Miklík – Kukumberg, Ölvecký, Hudáček – Bakoš, Šťastný, Daňo

Oba tímy začali svoj druhý vzájomný zápas v sezóne opatrne a v úvodných piatich minútach nemusel zasahovať ani jeden z brankárov. Jaroslav Janus sa musel mať prvýkrát na pozore v 8. minúte, keď z bezprostrednej blízkosti netrafil bránu Buľanskij. Zo Slovana ohrozil domácu bránu tretí útok, keď najskôr spoza obrancu vystrelil Hudáček a z následného buly v útočnom pásme ohrozil gólmana Kuznecova Peter Ölvecký. Ďalšia veľká šanca domácich prišla v štrnástej minúte, keď Dixon netrafil našu odkrytú bránu.

Jugra mala na začiatku druhého dejstva viac z hry a často sa dostávala do našeho obanného pásma. Defenzíva belasých však domácich skvele vytláčala zo streleckých pozícii a aj preto nemal Janus príliš veľa práce. V 29 . minúte sa po chybnej rozohrávke ocitil úplne sám pred brankárom Slovana Kňazev, no Janus jeho super šancu dokázal zneškodniť. Tento moment akoby Slovan nakopol a v ďalšom priebehu tejto časti hry boli lepším tímom. Ku koncu druhej tretiny sa do dobrých príležitostí dostali Hudáček, Miklík a tiež Juraj Mikúš, skóre však zostávalo nezmenené. 

V 41. minúte pálil v dobrej streleckej pozícii len do ramena Jara Janusa domáci Kňazev. O štyri minúty neskôr minul po vyhratom buly od Bližňaka len tesne svätyňu Jugry Michel Miklík. Prvý gól zápasu dala takmer otváracia formácia Jugry, viacero striel si však aj s prispením istej dávky šťastia nenašlo cestu za Janusov chrbát. V 53. minúte najskôr Šťastný nemieril presne a na druhej strane musel Janus zneškodniť strelu Jacenka. V závere sa nepodarilo streliť gól ani jednému z mužstiev, zápas tak išiel do predĺženia. 

Hneď v jeho úvode sa obranou Jugry preštrikoval Vondrka, ale jeho bekhendový blafák a tiež následné dorážky Miklíka zlikvidoval Kuznecov. Keďže gól sa nepodarilo streliť ani domácemu Sitnikovovi a Žukovovi rozhodnúť sa muselo v samostatných nájazdoch. 

V penaltách rozhodol o víťazstve Slovana tak ako v domácom prostredí Tomáš Netík a tiež Jaro Janus, ktorý za svoj chrbát nepustiil ani jeden nájazd.  

Rostislav Čada: Videli sme bojovný zápas s veľmi dobrou hrou obrán na oboch stranách. V zápase nebolo vela streleckých príležitostí, no mužstvá mohli rozhodnúť v základnej hracej dobe i v predĺžení. V trestných strieľaniach sme boli šťastnejší a efektívnejší a preto odvážame dva body.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11