Logo

Správy

Slovan rozstrieľal Košice a rozhodne sa v sobotu

0 0

Košice podali paradoxne najhorší výkon v sérii a aj napriek darovanému gólu sa ani len nepriblížili k zisku titulu.

$article->fk_main_image->title

Prvú tretinu poznamenal nešťastný vlastný gól, ktorý padol po nedorozumení Braňa Konráda s Marekom Bartánusom už v druhej minúte stretnutia. Košice sa však stiahli do vlastnej tretiny, a tak nechali priestor Slovanu na útočné aktivity, ktoré často dvíhali divákov zo sedadiel. V trinástej minúte sa po krásnej kombinácii k odrazenému puku dostal Tomáš Bulík a popod skáčuceho Michala Hudeca dopravil po prvýkrát puk do siete Košíc. V ďalšom priebehu hry Slovan zovrel Košice v ich obrannom pásme a história predošlých zápasov sa opakovala, keď po ojedinelom úniku strelou spoza obrancu prekvapil Konráda Dravecký. V sedemnástej minúte prišla presilovka Slovana, ktorú po troch sekundách premenil strelou z kruhu Marek Bartánus, po tom ako dravo vybojoval puk ihneď po buly. Po prvej tretine teda išli mužstvá do šatní za stavu 2:2, ktorý ale vôbec nezodpovedal obrazu hry a počtu striel.

Do druhej tretiny vstúpil Slovan psychicky povzbudený a pokračoval vo svojom tlaku. V dvadsiatej piatej minúte sa strelou od modrej presadil tvrdý muž Slovana Kevin Harvey a potešil svojich priaznivcov. V tridsiatej ôsmej minúte zvýšil zblízka po kanonáde na Hyláka kapitán Miro Šatan a už sa zdalo, že Slovan si vytvorí drvivý tlak. Avšak minútu pred koncom tretiny Košice využili svoju druhú presilovku v zápase a gólom do šatne znížili na rozdiel gólu.

V tretej tretine získal Slovan výhodu presilovej hry, ale takmer inkasoval po strate puku. Ubránil sa iba za cenu faulu, ktorý rozhodca potrestal nariadeným trestným strieľaním. Dravecký svoj pokus nepremenil a tým len podčiarkol nemohúcnosť košických hráčov v dnešnom zápase. Braňo Konrád celkovo počas zápasu zlikvidoval tri nájazdy a niekoľko nebezpečných situácií, čo svedčí o jeho psychickej odolnosti a môže dodať jeho spoluhráčom pozitívne myslenie pred posledným zápasom.
Porekadlo “nedáš-dostaneš” potvrdil v štyridsiatej ôsmej minúte po krásnom sóle zakončenom perfektným blafákom Marek Bartánus. O osude stretnutia bolo už prakticky rozhodnuté a Slovnaft arénu začali “obchádzať mexické vlny”. Diváci sa dobre bavili a gólovú bodku za stretnutím dal Dávid Buc, čím potvrdil, že dnes všetky štyri útoky Slovana herne prevýšili svojich protihráčov. 

Po skončení zápasu nasledovalo opakované lúčenie hráčov a fanúšikov. Séria bude ukončená v Steeel aréne v sobotu 21. 4. o 18:00h. Na ťahu sú Košice a uvidíme, ako sa vyrovnajú s tlakom v domácom prostredí! Slovan môže cestovať na východ s vedomím, že herne prevýšil svojich protivníkov v každom zápase série a čo je najdôležitejšie - v tých rozhodujúcich chvíľach sa rozstrieľal do dobrej streleckej formy naprieč celým tímom.


Slovan Bratislava - HC Košice 6:3
 (2:2, 2:1, 2:0)
Góly: 13. Bulík (Bartánus, Hudec), 17. Bartánus (Lipiansky), 25. Harvey (Frühauf, Bakoš), 38. Šatan (Harvey, Lipiansky), 48. Bartánus (Frühauf, Dobroň), 57. Buc (Kudrna, Kukumberg) - 2. Dravecký, 15. Dravecký (Haščák, Chovan), 40. Homer (Spilar).
Rozhodovali: Hradil, Minár (obaja ČR) - Novák, Stano,
vylúčení: 6:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0,
Počet striel: 37 : 25
10.055 divákov (vypredané)
Stav série: 3:3 

Zostavy:
Slovan Bratislava: Konrád - Švarný, Kozák, Frühauf, Dobroň, Štajnoch, Jerofejevs - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Hudec, Bulík, Bartánus - Kudrna, Kukumberg, Buc - Harvey, Sloboda, Bakoš
Košice: Hylák - Tabaček, Homer, Novák, Šeda, Martin Chovan, Gajdoš, Slimák - Spilar, Zálešák, Bartoš - Miklík, Gron, Jenčík - Dravecký, Haščák, Pašek - Baláž, Hvila, Mlynarovič - Piatak 

Hlasy trénerov:
Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "O našom víťazstve rozhodol fakt, že po prvom inkasovanom góle sme zdvihli hlavy. Veď do konca stretnutia zostávalo takmer 59 minút. Boli sme bojovnejší, dôraznejší a zvíťazili sme zaslúžene. Vynútili sme si siedmy zápas, a preto v ňom logicky chceme zvíťaziť."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Svojim zverencom nemôžem uprieť snahu. Snažili sa, vytvorili si čisté šance, ale nepremenili ich. To bolo rozhodujúce. Zálešák má horúčku, cítil sa slabý. Každý zápas je iný, teraz sa musíme pripraviť na rozhodujúci duel. Máme výhodu, že siedmy zápas sa hrá na našom ľade v Košiciach." 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11