Logo

Správy

Slovan pred štartom novej sezóny

0 0

HC SLOVAN Bratislava vstupuje do druhej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige s konsolidovaným kádrom a opäť s cieľom postúpiť do play-off.

$article->fk_main_image->title


Po premiérovej sezóne prišlo v kádri Slovana k viacerým pohybom. Kabínu opustili Miroslav Šatan, Branislav Konrád, Ivan Švarný, Ján Tabaček, Milan Kytnár a Ivan Ďatelinka. V závere ročníka sa kapitán mužstva Ján Lipiansky sa presunul z hráčskeho miesta na trénerské a stal sa prvým asistentom Rostislava Čadu. Novými tvárami v obrane sa stali Ján Brejčák, držiteľ Stanleyho pohára s Coloradom Martin Škoula a Zdeněk Kutlák, v útoku zasa Tomáš Netík. Brankársku dvojicu s Jaroslavom Janusom vytvorí Miroslav Kopřiva. Tréner Čada zapracoval do mužstva aj dvoch mladíkov Milana Kolenu a Richarda Mráza. "Máme ešte otvorené jedno miesto v útoku, v priebehu sezóny by sme ho podľa potrieb doplnili. Naša filozofia sa nemení, Slovan má byť primárne pomocou pre reprezentačné mužstvo. Až keď nemôžeme doplniť tím slovenským hráčom, potom siahneme po legionárovi," uviedol športový manažér Slovana Oldřich Štefl. 

Bratislavský tím vstupuje do sezóny s vyrovnaným rozpočtom vo výške 12,5 milióna eur. V minulej pracoval s približne podobným a skončil ju s miernym ziskom, keďže vypredal 26 z 28 domácich zápasov. V Európe patril medzi kluby s najvyššou priemernou návštevnosťou. "Klobúk dole pred fanúšikmi Slovana a divákmi. Druhá sezóna býva vždy ťažšia ako prvá. Chceme obhájiť pozíciu, ktorú sme si vlani postupom do play-off vydobyli. Ambícia je vyhrať niekedy Gagarinov pohár, ale reálne budeme radi, ak si vybojujeme účasť v play-off. Máme konsolidovaný káder, ktorý by sme chceli doplniť," povedal výkonný viceprezident klubu Juraj Široký ml.

V bratislavskom klube sa na nový ročník pripravovali už od konca predchádzajúceho. Slovanu sa podarilo predať 5000 permanentiek. Do voľného predaja na každý zápas pôjde niečo cez 3000 lístkov. V Slovane odhadujú, že reálne sleduje prostredníctvom rôznych sieti dianie okolo klubu 130-tisíc ľudí. Mužstvo bude v novej sezóne prepravovať na zápasy na východe Európy spoločnosť Travel Service, s ktorou manažment uzavrel oveľa výhodnejšiu zmluvu ako s predchádzajúcim prepravcom. Podľa generálneho manažéra klubu Maroša Krajčiho sa nemôže opakovať situácia z nedávneho obdobia, keď hráči museli dlho čakať na letiskách na prepravu. "Po marketingovej stránke sme dosiahli v minulej sezóne veľa, teraz nás čakajú nové výzvy a chceme viac etablovať našu značku na trhu. Snažíme sa priniesť pre fanúšikov nové aktivity, zameriame sa na deti a mládež. Od prvého zápasu budeme mať v aréne nového maskota - Harvyho," informoval Maroš Krajči.

HC SLOVAN začína sezónu v KHL 6. septembra súbojom v Donecku. V príprave odohrali "belasí" jedenásť zápasov a úspešne si počínali v European Trophy, kde sú momentálne lídrom Južnej divízie. "Pripravenosť mužstva nám ukáže štart súťaže a potom aj jej priebeh. Na základe odvedenej práce som presvedčený, že máme za sebou dobrú prípravu, ktorá zápasmi so súpermi s rozdielnymi hernými štýlmi splnila účel. Teraz nás čaká potvrdenie, že sme dobre prichystaní," uviedol tréner Rostislav Čada. 
Pred začiatkom ročníka má veľké očakávania aj hráčska kabína. "Tešíme sa na začiatok KHL. Máme za sebou dobrú prípravu. Prvý mesiac bol veľmi náročný, ako prichádzali zápasy, bolo to už lepšie. Myslím si, že príprava bola tvrdšia ako vlani. Verím, že začiatok súťaže bude pre nás dobrý a nazbierame čo najviac bodov," povedal kapitán mužstva Milan Bartovič. 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11