Logo

Správy

Slovan intenzívne rokuje, prioritou KHL

0 0

Okruh ligových súťaží, v ktorých by sa mohol HC SLOVAN Bratislava predstaviť v nasledujúcom ročníku, sa postupne zužuje.

$article->fk_main_image->title


Po finančných výkyvoch, ktoré trápili klub zhruba od novembra minulého roku v súvislosti so zhoršenou geopolitickou situáciou v Rusku a na východe Ukrajiny, v dôsledku ktorej s klubou ukončil spoluprácu kľúčový zahraničný (ruský) partner, začalo vedenie HC SLOVAN ešte pred skončením základnej časti svojej tretej sezóny v KHL skúmať jednotlivé možnosti pôsobenia v nasledujúcej sezóne. „V nej je jednoznačnou snahou HC SLOVAN vyhnúť sa podobným problémom a zabezpečiť plynulý, bezproblémový chod klubu počas celého ročníka,“ povedal člen predstavenstva klubu Juraj Široký ml.

Manažment HC SLOVAN postupne analyzoval všetky podmienky pre potenciálne pôsobenie klubu v jednotlivých súťažiach, vrátane slovenskej, českej a rakúskej EBEL. Zástupcovia klubu videli viacero play off zápasov, rokovali so zástupcami jednotlivých líg, v ktorých by štart pripadal pre náš klub do úvahy, a paralelne sa realizoval prieskum preferencií medzi fanúšikmi.

Pre vedenie klubu naďalej zostáva hlavnou a najdôležitejšou prioritou pokúsiť sa udržať tím v nadnárodnej KHL. K splneniu tohto cieľa nastal výrazný posun na minulotýždňovom rokovaní s exekutívou súťaže v Moskve. „KHL sa v troch ročníkoch ukázala ako skvelý produkt po športovej, ako aj po marketingovej stránke a svojou atraktivitou lákala na tribúny,“ povedal generálny manažér Maroš Krajči. Rovnako pozitívny názor majú aj predstavitelia súťaže a jednotlivé kluby na zotrvanie Slovana v KHL. V Bratislave našli vždy vynikajúce hokejové prostredie a radi tu hrali. K udržaniu Slovana v KHL by mohli prispieť aj prípadní noví reklamní partneri klubu v segmentoch IT a auto moto. Tieto kategórie boli až doteraz z dôvodu exkluzivity pre jednotlivé kluby KHL nedostupné. Od novej sezóny by sa mali otvoriť a Slovan v týchto dňoch vedie rokovania s možnými partnermi.

Vzhľadom k vyššie uvedenému HC SLOVAN Bratislava doteraz nepodal prihlášku do nadnárodnej EBEL ligy, kde je riadiacim orgánom súťaže už dávnejšie stanovený záväzný termín jej podania do 15. apríla, ale v najbližších týždňoch sa sústredí na dotiahnutie krokov, ktoré by zabezpečili pokračovanie v KHL. Posledným termínom na splnenie všetkých podmienok pre účasť v sezóne 2015/2016 je koniec mája. Slovan by však rád uzatvoril všetky potrebné dohody a garancie ešte o čosi skôr, aby mohol exaktne informovať svojich zmluvných hráčov, angažovať nový realizačný tím, začať dopĺňať káder a spustiť predpredaj sezónnych vstupeniek na novú sezónu.

V prípade, že by sa to napokon z akéhokoľvek dôvodu nepodarilo, má HC SLOVAN Bratislava na základe rozhodnutia riadiacieho orgánu Pro-Hokej z roku 2012 možnosť prihlásiť sa najneskôr do konca mája do nového ročníka slovenskej extraligy.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11