Logo

Správy

Slovan a ATAK spolupracujú už 20 rokov

0 0

HC SLOVAN využije v tejto sezóne 4 rôzne sady dresov. Všetky vyrobil slovenský výrobca – ATAK, výrobné družstvo.

$article->fk_main_image->title


Spolupráca značky ATAK s HC SLOVAN je tradičná, veď prvú kolekciu dresov z ATAKu použili belasí už v sezóne 1993/94 a s výnimkou jedinej sezóny oblieka ATAK hokejistov Slovana nepretržite 20 rokov.  

ATAK vznikol v Prešove pred 22 rokmi. Za ten čas obliekol a oblieka veľké množstvo športových tímov prakticky po celom svete. “V ľadovom hokeji počas dominancie tzv. sublimačnej technológie naše dresy používali v podstate všetky kluby slovenskej extraligy a tiež viaceré kluby z Česka,” hovorí predseda predstavenstva v.d. a zakladateľ Ing. Peter Bobák. ATAK v.d. taktiež exportuje do Rakúska, Nemecka, Švajčiarska, Holandska, Kanady a na Ukrajinu.

Výroba hokejových dresov prešla v poslednom období značným vývojom. Sublimačná technológia umožnila tvorbu graficky a kreatívne mimoriadne atraktívnych dresov. V súčasnosti sa vývoj zameriava skôr na kvalitu materiálov, strihu a kvalitu celkového spracovania, najmä vyšívaných aplikácií. Sublimácia sa stáva doplnkovou technológiou a je vhodná najmä pre rýchle a lacnejšie riešenia.

Aktuálne dresy HC SLOVAN považuje Peter Bobák za doteraz najlepšie spracované. “Osobne považujem za najkvalitnejší hokejový dres, aký sme v ATAKu doteraz vyrobili, limitovanú edíciu fialových dresov, v ktorých nastúpil Slovan nedávno proti Jaroslavli. Ten dres má všetko: citlivo zvolenú základnú farbu materiálu, precízne detaily vyšívaných aplikácií, ani percento subli technológie.” 

Dresy Slovana sú všeobecne považované za jedny z najkrajších v celej KHL, na čom má okrem výrobcu svoj významný podiel autor kreatívnych návrhov Rastislav Maršálek. O spoluprácu s ATAKom prejavili záujem aj niektoré ďalšie kluby v KHL, reálna však môže byť až po ukončení súčasných zmlúv.

Vývoj vo výrobe dresov sa nezastavuje. Súčasné inovačné tendencie sú zamerané hlavne na hmotnosť a odolnosť voči oteru materiálu, ako aj na strihové riešenia, ktoré zvyšujú pohybový komfort pre hráča. ATAK je na ne technologicky pripravený: “Počas dvadsaťročnej spolupráce s HC SLOVAN sme si zvykli na extrémne časovo krátke požiadavky a myslím, že sa nestalo, aby sme včas nezareagovali, či už pri dodaní nového dresu pre čerstvú posilu, alebo trebárs desaťtisíc šálov pre vypredanú arénu,” dodáva Peter Bobák.

Nepochybne je to tak aj preto, že v ATAKu fanúškujú Slovanu. Ako hovorí riaditeľ firmy, hra Slovana im prináša – napriek momentálnej bodovej strate a postaveniu v tabuľke - hodnotné športové zážitky v neopakovateľnej atmosfére vypredanej SLOVNAFT Areny. “Nechcem nikoho vyzdvihovať, pretože celý kolektív na čele s trénerom Čadom sa snaží pracovať profesionálne a s patričným nasadením. Mimoriadne si  však vážime Mira Šatana a ako Prešovčania samozrejme fandíme Jarovi Janusovi.”

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11