Logo

Správy

Výborný výkon v tretej tretine na body nestačil

0 0

HC SLOVAN Bratislava bol favorizovanému Metallurgu Magnitogorsk viac ako vyrovnaným súperom. Domáci o svojom tesnom víťazstve 3:2 rozhodli šesť minút pred koncom.

$article->fk_main_image->title

Metallurg Magnitogorsk – HC SLOVAN Bratislava 3:2 (1:0,1:0,1:2)

Góly:  5. Lisin ( Mišarin, Reilly O), 28. Mozjakin (O´Reilly), 54. Jakubov (Birjukov J.) - 47. Hudáček (Šatan), 48. Šťastný A. (Dravecký, Daňo)

Strely: 32:31, vylúčenia: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia 0:0, rozhodoval Bulanov, Buturlin - Koposov, Otmachov, Kompletné štatistiky TU.

Zostavy
Metallurg Magnitogorsk: Gelašvili  - Bondarev, Gončar, Mozjakin, Platonov, Malkin - Antipin, Birjukov, Poťechin, Lisin, O´Reilly - Mišarin, Tverdovskij, Zdunov, Hodgman, Kulemin - Kazionov, Kosov, Jakubov, Grigorenko
HC SLOVAN: Janus – Tabaček, Sigalet, Vondrka, Bližňák, Miklík – Boumedienne, Švarný, Bartovič, Kytnár, Kukumberg – Mihálik, Štajnoch, Hudáček, Ölvecký, Šatan – Luža, Mikúš, Dravecký, Šťastný, Daňo.

Slovanisti nastúpili do zápasu v zostave bez Višňovského, Lipianskeho, Ďatelinku a Printza. Naopak po dlhšej zápasovej prestávke sa v zostave objavil Kytnár a Mihálik. Favorizovaný Metallurg začal aktívne, no boli sme to práve my, ktorí mohli streliť prvý gól. V prečíslení traja na jedného však neprešla prihrávka Sigaleta na Miklíka. O niekoľko sekúnd neskôr si vytvorili domáci veľký tlak, z ktorého padol prvý gól. Lisin si dobre počkal na prihrávku spoza brány a prekonal Janusa - 1:0. Následne sa naši chlapci ubránili presilovke Magnitogorsku pri vylúčení Ölveckého. Od siedmej minúty sme hrali prvú početnú výhodu, ktorá nám vôbec nevyšla. Brankára domácich sme vážnejšie neohrozili, naopak Metallurg  išiel niekoľkokrát do prečíslení, pri ktorých nás zachránil výborný Janus. S pribúdajúcim časom sme sa do príležitosti začali čoraz častejšie dostávať aj my. Vyrovnať mohol Šťastný, jeho strela ale nemala potrebnú razanciu. Do dobrej šance sa v 13. minúte dostával Daňo, v poslednej chvíli ho na hranici faulu zastavil jeden z domácich obrancov. V 15. minúte sa z uhla snažil vyrovnať Šatan, no Gelašvili bol pozorný. Naši obrancovia si museli dávať pozor najmä na nebezpečné prvé dva útoky domácich, ktoré nás dostávali pod tlak, najnebezpečnejší bol Malkin a Lisin.

Druhá tretina začala presilovkou Metallurgu, tretíkrát si na trestnú lavicu sadol Ölvecký. Strely Tverdovskeho a Bondareva vyriešil spoľahlivý Janus.  V 25. minúte zatlačil domácich štvrtý útok, z čoho pramenila strela Draveckého. Dôležitý moment prostrednej časti hry prišiel po faule Mozjakina na Šatana. Početnú výhodu sme síce odohrali dobre s niekoľkými nepríjemnými strelami, no po vypršaní trestu sa Mozjakin po chybe Mihálika dostal do nájazdu na Janusa a zvýšil na 2:0. Metallurg nás po góle dlho držal v obrannom pásme. Aktívny bol Jakubov, ktorý niekoľkokrát ohrozil Janusa. Tlak domácich zastavil až faul Kazionova, ktorý sme nedokázali potrestať. V druhej tretine sa hral rýchly hokej bez prerušení, hra mala spád.  Najväčšiu šancu domácich v druhej dvadsaťminutovke spálil  O´Reilly, ktorý netrafil prázdnu bránu. V závere druhej tretiny ešte vyskúšali pozornosť Gelašviliho Bartovič a Šatan.

V úvode tretej tretiny sa ocitol v dobrej príležitosti na zníženie Vondrka, ale na strelu už nemal dostatok priestoru. Na druhej strane mal šancu Malkinov útok, ktorý sme zastavili len za cenu faulu. Po dobre zahratom oslabení naservíroval Miklík puk Vondrkovi, no Gelašvili držal domácich. Trinásť minút pred koncom sa nám podarilo znížiť, Šatan posunul puk Hudáčkovi a ten prekvapil domáceho gólmana – 2:1. Gól bol pre nás dostatočnou vzpruhou a Slovanisti boli odrazu lepším tímom. V 48. minúte sa usadil v obrannom pásme domácich štvrtý útok a Andrej Šťastný po skvelej individuálnej akcii vyrovnal na 2:2. Metallurg sme strelením dvoch gólov dokonale zaskočili. Do vedenia nás mohol dokonca poslať Miklík. Smolnou  bola pre nás 54. minúta, keď pri avizovanom vylúčení jedného z našich prekonal Janusa ruský útočník Jakubov – 3:2. V poslednej minúte sme sa snažili vyrovnať pri hre bez brankára, ale Magnitogorsk si už výsledok postrážil.

Rostislav Čada: "Myslím, že dnes sme boli svedkami rýchlej hry so šťastným koncom pre domácich. V prvej tretine sme boli pomalí, čo Metallurg využil. V druhej časti sme hru vyrovnali. Zvykne sa stať, že tím, ktorý sa chopí aktivity a má prevahu, vyhrá. My sme sa nanešťastie dopustili rozhodujúcej chyby. Preto opúšťame Magnitogorsk bez bodového zisku,"

Prvý zápas na náročonom tripe tak konči prehrou. Slovanisti však odohrali s favorizovaným Magnitogorskom, v ktorého kádri je aj Jevgenij Malkin veľmi dobrý zápas. V tretej tretine veľa nechýbalo a mohli sme sa tešiť z bodového zisku. Výprava Slovana sa tesne po zápase presúva do 190km vzdialeného Čeľabinsku, kde odohrá v pondelok o 15:00 zápas s Traktorom Čeľabinsk.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11