Logo

Správy

Škola ide na Slovan!

0 0

Od novej sezóny pozýva HC SLOVAN na každý svoj domáci extraligový zápas približne 50-člennú skupinu detí.

$article->fk_main_image->title

Od začiatku tejto sezóny majú hokejisti HC Slovan Bratislava v hľadisku Slovnaft Areny druhý „kotol“. Tomu tradičnému, ktorý v novej aréne našiel svoje miesto v sektore na státie B1-B12, sa snaží pomáhať približne 50-členná skupina detí v sektore A12. Sú to deti vždy z inej základnej, alebo strednej školy z bratislavského regiónu, ktoré Slovan pozval na zápas v rámci svojho projektu „Škola ide na Slovan!“

Mnohí z nás si dodnes pamätajú na svoju prvú návštevu ozajstného hokejového zápasu s otcom, či starým otcom. Mnohí si dodnes pamätáme, proti komu vtedy Slovan hral a s akým výsledkom sa zápas skončil, či dokonca ešte menšie detaily toho pamätného večera. Mnohým z nás vášeň pre hokej – v tom aktívnom, či len diváckom vydaní - zostala natrvalo.

Od novej sezóny pozýva HC SLOVAN na každý svoj domáci extraligový zápas približne 50-člennú skupinu detí. „Hokejový zápas v modernej aréne má celkom inú atmosféru, ako jeho sledovanie v televízii, či na internete. Dvojnásobne to platí u mladého citlivého diváka,“ hovorí v tejto súvislosti generálny manažér Maroš Krajči. „Projektom Škola ide na Slovan! chceme sprostredkovať jedinečný zážitok takmer tisícke bratislavských detí, získať ich trvalo pre šport, vzbudiť v nich úplne novú kvalitu záujmu o svoje mesto a v neposlednom rade prostredníctvom ich vnímavých duší zvýšiť profil klubu.“

Slovan deti na zápas zadarmo vozí tým istým klubovým autobusom, ktorým na zápasy vonku cestujú hráči áčka. Už to je pre deti veľký zážitok, sedieť na sedadlách určených pre Šatana, Hudeca, Kukumberga, Švarného, či Konráda. Autobus ich vyzdvihne pred ich školou a opätovne privezie po zápase pred školu. Zápas sledujú z vyhradeného sektoru A12 priamo pri ľadovej ploche. Od klubu majú malé suveníry a tesne pred zápasom dokonca stihnú nahliadnuť aj do útrob zrekonštruovanej arény, kam sa bežný divák len tak ľahko nedostane, v sprievode manažérky hokejových prípraviek Júlie Kiškovej.

Projekt okrem samotného HC SLOVAN podporuje aj Bratislavský samosprávny kraj.

Od začiatku sezóny navštívilo domáce zápasy Slovana vyše 200 detí zo 4 základných škôl a 2 gymnázií. Najbližšie sa na hokej tešia v ZŠ Dubová 1 v bratislavskom Starom Meste(piatok proti Žiline) a v nedeľu si šláger proti Košiciam pozrú študenti zo strojníckej priemyslovky z Fajnorovho nábrežia, na ktorú mimochodom chodili také hokejové esá, ako Vlado Dzurilla, Jozef Golonka alebo Marián Šťastný.

„Základných a stredných škôl je v Bratislave a kraji približne 130, našich domácich zápasov 27. Je teda jasné, že všetkých v prvom roku neuspokojíme. Preto by sme radi, aby si školy svoj zápas na Slovane tak trochu aj zaslúžili,“ vysvetľuje M. Krajči.

Spôsob a podmienky, ako sa o návštevu domáceho zápasu Slovana uchádzať, sú zverejnené na webovej stránke klubu. Kolektív vybranej školy, resp. triedy dostane možnosť vyrobiť si o sebe vlastný informačný videomateriál a predstaviť seba a svoje aktivity aj ostatným návštevníkom zápasu na videokocke.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11