Logo

Správy

Rozhovor s Vladom Draveckým

0 0

Nie je všetko tak, ako sa zdá

$article->fk_main_image->title

Po zverejnení informácie, že do Slovana smeruje Vlado Dravecký, sa zo strany niektorých fanúšikov zdvihla vlna veľmi negatívnych a až vulgárnych reakcií pre údajné Vladove “neslušné” gestá voči nášmu fanklubu po jeho góle v Steel Aréne počas finálovej série.
Následne sa na našom facebookovom profile objavila reakcia od samotného Vlada, kde sa voči tomuto obvineniu ohradil a v snahe uviesť veci na pravú mieru, ospravednil za nedorozumenie.

Telefonicky sme si overili autenticitu tohto príspevku a prinášame vám krátky rozhovor so samotným Vladom.

...už počas play off som bol zaskočený vulgárnym skandovaním voči mne zo strany slovanistov a pripisoval som to tomu, že sa mi podarilo streliť nejaké góly, a oni si ma vybrali ako cieľ. Vôbec som netušil, o čo ide, až potom mi to známi povedali, že údajne som im ukazoval “f**kera”, čo v žiadnom prípade nie je pravda. Je to taký starý rituál, ktorým oslavujem gól a zdravím kamarátov, čo už dlhé roky sedávajú pod balkónom. Robím to aj počas sezóny vždy, keď dám doma gól. Vôbec mi nenapadlo, že by to mohlo niečo takéto spôsobiť. Mrzí ma to nedorozumenie, a preto som sa aj sám ozval

Aký to bol pre teba pocit, keď si dostal ponuku zo Slovana krátko po finále?

Agent ma kontaktoval až po návrate z reprezentačného sústredenia a vnímam to ako výzvu. Mám už 26 rokov a rád by som sa v kariére posunul. KHL je veľkým lákadlom.

Hralo veľkú rolu aj to, že trénerom bude Rostislav Čada?

Určite je dobré, že ho už poznám z pôsobenia v Košiciach. Ja verím, že to dobre vyskladá a budeme mať úspech.

KHL je ale omnoho náročnejšia súťaž ako extraliga...

No KHL je úplne iná súťaž. Vyskúšal som si to a je to náročné. Teším sa, že budem mať možnosť si tam zahrať znova.

Koho zo súčasného kádra Slovana poznáš bližšie?

Skoro všetkých chalanov. Vďaka repre akciám som stretol väčšinu z nich. Najviac asi Kukumberga a Mária Bližňáka. S tým som sa stretával ako súper aj na farmách v Amerike

Ľudia sú teraz v ošiali z úspechu reprezentácie na majstrovstvách a radi by videli aj Michela Miklíka v Slovane. Pomôžeš nám ho prehovoriť?

“Jasné. Ale možno ani nebude treba...

Na záver by sme radi zopakovali, že cieľom Slovana je vybudovať tím zložený z mladých slovenských hráčov, ktorí majú perspektívu do budúcnosti a reálnu šancu vytvoriť širší káder pre reprezentáciu. Ich koncentráciou v jednom mužstve sa dosiahne to, že sa utvorí partia chalanov, ktorí sa budú poznať nie len po hernej stránke, budú môcť napredovať v náročnej lige pod vedením skúseného trénera a niekoľkých starších hráčov, ktorí im odovzdajú svoje skúsenosti. Hlavný tréner reprezentácie ich bude mať ľahšie na očiach a bude môcť sledovať ich napredovanie a momentálnu formu priamo v Bratislave. V neposlednom rade je tu do budúcnosti možnosť pre najlepšie talenty zo slovenskej extraligy sa reálne prebojovať do tímu KHL. Kedže pre Slovan bude v kontexte KHL pojem “náš hráč” znamenať predovšetkým hráč narodený na Slovensku.

Niektorí fanúšikovia by sa tiež mali zamyslieť, či sa naozaj chcú jedného dňa ocitnúť v situácii, do ktorej sa v sobotu 19. mája okolo 19:15 dostali tí, čo počas uplynulej sezóny vulgárne osočovali nášho kapitána (až do takej miery, že vedenie daného klubu sa muselo v médiách dištancovať od ich konania), len preto, že hral za Slovan.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11