Logo

Správy

Reprezentácia začala prípravu na MS

0 0

V bratislavskej SLOVNAFT Arene odštartovala vo štvrtok popoludní príprava seniorskej reprezentácie na svetový šampionát v Česku.

$article->fk_main_image->title


Príprava sa natiahne až na sedem týždňov, keďže viacerým adeptom na najcennejší dres sa skončila klubová sezóna už v závere februára. Tréner SR Vladimír Vůjtek mal na zraze v Bratislave k dispozícii 20 hráčov, z toho až 8 pôsobilo v ročníku 2014/2015 v HC SLOVAN Bratislava. K mužstvu sa spolu s dvojicou Marek Viedenský, Jáno Laco pripojí v utorok 24. marca aj najproduktívnejší Slovanista Ladislav Nagy. Zastúpenie nášho klubu pri A – tíme rozšíri asistent trénera Vladimír Országh a členovia realizačného tímu – technický manažér Samuel Petráš a fyzioterapeut Michal Nemček.

Počas prípravného obdobia odohrajú Slováci v apríli osem zápasov Euro Hockey Challenge. Na úvod privítajú v Trenčíne a Bratislave Švédov, neskôr sa stretnú dvakrát v Jihlave s Čechmi, v Košiciach a Poprade s Bielorusmi a generálkou na MS budú dva duely v Rige s Lotyšmi. "Postupne, ako budú končiť sezónu v kluboch, budeme do tímu pridávať ďalších adeptov na reprezentačný dres. Na samotných majstrovstvách sveta máme iné vyžrebovanie ako v ostatných rokoch, najsilnejší súperi nás čakajú až na záver. Bude to pre nás náročný turnaj," uviedol Vladimír Vůjtek.

Hokejisti HC SLOVAN mali pred prvým zrazom dostatok času na oddych a relax po ťažkej sezóne, ktorá sa pre nich skončila na konci februára. „Dovolenka v Kostarike bola príjemná. Mali sme teplúčko a s rodinou sme si oddýchli. Bola to zmena, poriadny oddych od hokeja. Veľmi sa teraz teším do reprezentácie. Viac by mi vyhovovalo, keby som sa k tímu pripojil priamo z klubu. Okolnosti sú však také, že tri týždne máme po sezóne. Nie je to ideálne, ale musíme sa s tým popasovať," povedal Michal Sersen.

Na zimnom štadióne trávil svoje voľno kapitán HC SLOVAN Milan Bartovič. „Ja som nebol na žiadnej dovolenke. Malí totiž hrajú hokej, tak som s nimi chodil po štadiónoch na turnaje. Trochu som potrénoval aj zrelaxoval. Načerpal som nové sily a môžeme s elánom začať prvý reprezentačný kemp. Oddychoval som skôr aktívne, nejaké cvičenia a prechádzky. Tri týždne padli vhod."

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na prvom sústredení pred MS 2015:
Brankári: Denis Godla (HC SLOVAN Bratislava), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Samuel Baroš (HKM Zvolen/HC SLOVAN Bratislava)
Obrancovia: Ivan Baranka (HC SLOVAN Bratislava), Peter Čerešňák (HC Vítkovice, ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot.), Lukáš Kozák (HC SLOVAN Bratislava/Dukla Trenčín), Peter Podhradský (Lada Togliatti, Rus.), Michal Sersen (Slovan Bratislava), Karol Sloboda (Lada Togliatti, Rus.), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel.)
Útočníci: Milan Bartovič (HC SLOVAN Bratislava), Mário Bližňák (HC Plzeň, ČR), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus.), Libor Hudáček (HC SLOVAN Bratislava), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus.), Ján Sýkora (HC Plzeň), Andrej Šťastný (HC SLOVAN Bratislava), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Rastislav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR)

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11