Logo

Správy

Rakúsko sme porazili aj v druhom zápase

0 0

Zvrátili sme nepriaznivý stav

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila aj v sobotňajšom prípravnom stretnutí v rámci Euro Hockey Challenge v Trenčíne nad výberom Rakúska tentoraz až po tuhom boji 5:3, keď zverenci Glena Hanlona prehrávali v druhej tretine už 0:2 aj 2:3. Bolo to jubilejné 20. víťazstvo slovenskej reprezentácie nad týmto súperom.

Slovensko - Rakúsko 5:3 (0:0, 2:3, 3:0)
Góly: 33. Marcel Hossa (Šatan), 37. Ružička (Marcel Hossa), 43. Ružička (Marcel Hossa, Graňák), 56. Ružička (Šatan, Marcel Hossa), 60. Cibák (Pánik) - 25. Raffl (Kaspitz, Peintner), 33. P. Lukas (R. Lukas, Setzinger), 38. Setzinger (P. Lukas, Unterluggauer)

Vylúčení: 6:10 na 2 min, navyše: Baranka - Altmann (obaja na 10 min za zhodenie rukavíc), presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, Lokšík - Valach, J. Tvrdoň, 5984 divákov.

Slovensko: Lašák - Graňák, Baranka, Sersen, Stehlík, Juraj Mikuš, Švarný, Cebák - Šatan, Juraj Mikúš, Marcel Hossa - Surový, Radivojevič, Š. Ružička - Pánik, Cibák, Bartovič - Dej, Rastislav Pavlikovský, Záborský - V. Baláž (do 17. min)

Rakúsko: Penker - Philippe Lakos, R. Lukas, Werenka, Unterluggauer, Rebek, Altmann, Ulmer, Oraze - Setzinger, P. Lukas, Rotter - Peintner, Kaspitz, Raffl - P. Harand, Oberkofler, D. Harand - Woger, Ofner, Pinter

Slováci začali aj v druhom zápase proti Rakúsku aktívne a od začiatku si vypracovali tlak. Rakúšania sa však z piatkovej prehry poučili a snažili sa o totálnu defenzívu so všetkými piatimi hráčmi. Väčšina slovenských striel a prihrávok končila na hokejkách a telách rakúskych hráčov. Do prvej príležitosti sa dostal v 4. min Cibák, sprava však prestrelil Penkerovu bránku. V 9. min sa Bartovič pri situácii jeden na jedného predral až pred rakúskeho gólmana, no čas na zakončenie mu už nezostal. V 13. min mal šancu Záborský, no ani on ani o štyri minúty neskôr Surový na dvakrát pred Penkerom neuspeli. V 17. min sa skončil duel pre V. Baláža alternujúceho vo štvrtej formácii s Dejom, jeho meno totiž chýbalo na súpiske slovenského tímu.

Do druhého dejstva vstúpili Slováci vlažne a vypomstilo sa im to. Rakúšania sa začali pred Lašákom osmeľovať a keď Hanlonových zverencov nenaštartovala ani presilovka pri Werenkovom vylúčení, prišiel trest. V 25. min po dlhom obliehaní slovenskej bránky našiel Kaspitz z ľavého kúta na ľavom kruhu Raffla a ten prvýkrát prestrelil Lašáka. Rozpačitý výkon Slovákov pokračoval aj ďalej. V 33. min vzrušila divákov strkanica pred bránkou hostí, ktorá vyústila do pästného súboja Baranku s Altmannom. Baranka súboj vyhral, no presilovku hrali hostia a po strele R. Lukasa, ktorú pred Lašákom tečoval P. Lukas, viedli Rakúšania pred šokovaným trenčianskym publikom 2:0. Až potom sa Slováci zobudili. V 33. min Marcel Hossa na ľavom bode na vhadzovanie z prvej trafil Šatanovu prihrávku do rakúskej siete. V 37. min bolo vyrovnané, keď Ružička pri Lakosovom vylúčení od modrej vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Penkerovej bránky. O minútu však euforizovaní Slováci zabudli na Setzingera, ktorý sa presadil cez Graňáka a sám pred Lašákom nezaváhal - 2:3.

V tretej tretine spustili Slováci na rakúsku bránku oheň a síru a v 43. min ďalšie Lakosovo vylúčenie využil po utešenej kombinácii na jeden dotyk zľava Ružička, keď Penker nemal šancu presunúť sa od jednej tyčky k druhej. V 49. min Slováci pri ďalšej presilovke zvierali Rakúšanov, no rezultovala z toho len žŕdka Penkerovej svätyne po Šatanovej strele od modrej. Slováci ďalej tlačili, no Rakúšania z ojedinelých protiútokov Lašákovi presnou streľbou podkurovali. O zápase napokon rozhodol veľmi sporným výrokom rozhodca Kubuš, ktorý vylúčil za zovretie puku v rukavici a jeho následné rozohranie R. Lukasa. Presilovku využil opäť tvrdou strelou od modrej Ružička. Skóre na 5:3 uzavrel pri rakúskej power play strelou do prázdnej bránky Cibák.

Glen Hanlon (tréner Slovenska): "Bol to iný zápas ako v piatok, oveľa ofenzívnejší. My sme nevyužili v prvej tretine šance. Druhá bola slabšia, no naplno sa nedá hrať celých 60 minút. Až zlepšeným výkonom sme sa do tohto výborného zápasu dokázali vrátiť."

Bill Gilligan (tréner Rakúska): "Bol to náš najlepší výkon v prípravných zápasoch v rámci Eurohockey Challenege. Žiaľ, o lepší výsledok nás v tomto zápase pripravili údajne najlepší slovenskí rozhodcovia. Napriek tomu nám tento zápas so silným súperom veľa dal a posunul nás ďalej k príprave na majstrovstvá sveta."



jk, sita

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11