Logo

Správy

Prvý tréning Barrassa na Slovane

0 0

Bývalého vynikajúceho amerického gólmana Toma Barrassa, ktorý bude v HC SLOVAN pôsobiť ako tréner brankárov sme vyspovedali počas jeho úvodného dňa v kabíne Slovana.

$article->fk_main_image->title


Ráno ste prišli do kabíny Slovana, aké sú Vaše prvé dojmy?
Som rád, že môžem pôsobiť v Slovane a v tak hokejovo zanietenej krajine akou Slovensko je. Vybavenie kabíny je na vysokej úrovni, ľudia sú tu priateľskí a nápomocni. Pôsobenie v klube beriem aj ako dobrú osobnú príležitosť. Budem pracovať s dvoma kvalitnými kanadskými brankármi Barrym Brustom a Michaelom Garnettom, venovať sa tiež budem mladíkovi Christiánovi Pavlasovi.

V NHL máte za sebou bohatú a úspešnú kariéru, ako si na ňu s odstupom času spomínate?
Keď sa obzriem o niekoľko rokov späť, vynoria sa mi v hlave len tie najlepšie spomienky. Mal som možnosť hrať s hráčmi svetovej extratriedy. Získal som tiež niekoľko individuálnych ocenení. V Pittsburghu sme v 90. rokoch dokázali vyhrať dva Stanleyho poháre v rade, čo je s určitosťou najväčší úspech mojej kariéry.

Ste v kontakte ešte s hráčmi z Vašej slávnej generácie Pens v rokoch 90 - 92?
Nie v takej miere, ako by som chcel byť. Je to predsa už skoro 25 rokov, kedy sme vyhrali náš prvý Stanley Cup. Roky teda ubiehajú a každý je už momentálne niekde inde. Boli sme ale super partia a vždy, keď je možnosť sa s niekým z tímu stretnúť máme si čo povedať.

Po skončení kariéry ste pracovali v Caroline, čo vás po piatich rokoch viedlo do Magnitogorsku?
Môj dobrý priateľ Paul Maurice, s ktorým sme boli spolu v Caroline sa stal pred ročníkom 2012/13 hlavným trénerom Metallurgu. Oslovil ma s ponukou stať sa jeho asistentom. Bola to pre mňa veľmi pozitivna skúsenosť. Veľa som sa naučil, a hokejovo ešte viac obohatil. Pracovali sme s hráčmi ako Sergej Gončar, Jevgenij Malkin či Nikolaj Kuľomin.

Ako hodnotíte samotnú súťaž?
Myslím si, že je to jedna z najkvalitnejších súťaží vôbec. V každom jednom ročníku je možno vidieť progres a zlepšenie oproti minulému ročníku. Týka sa to či už jednotlivých zápasov, prvkami trénovania, organizácie súťaže a podobne. Myslím, že liga sa uberá tým správnym smerom.  

Posledné dve sezóny ste nepôsobili v žiadnej pozícii, prečo?
Pohrával som sa s myšlienkou stať sa hlavným trénerom niekde v Európe. Ponuky ma však nezaujali, tak som jednoducho oddychoval. Postupom času bol však hlad po hokeji a trénovaní väčší a väčší. Začal som si teda postupne hľadať nové pôsobisko a dnes som v kabíne Slovana. 

Čo rozhodlo, že ste prijali ponuku Slovana?
Prispel k tomu najmä fakt, že v tíme Slovana sú dvaja kandskí brankári, s ktorými budem počas sezóny úzko spolupracovať. Nebude medzi nami žiadna rečová bariéra a svoje postrehy a rady im tak nebude problém komunikovať. Verím, že obom gólmanom svojimi poznatkami ešte viac pomôžem a odvedieme tu spoločne dobrú prácu.

Zbierali ste si o Slovane nejaké informácie?
Čo to som si prečítal na internete. Neboli to len informácie o Slovane ako takom, ale aj o slovenskom hokeji. Ľudia v tomto meste milujú hokej, o čom svedčia aj úžasné návštevy na domácich zápasoch. Bude aj na nás, aby sme z hráčov dostali maximum a ponúkli divákom výborný hokejový produkt.

Poznáte dvojicu kanadských brankárov v Slovane Barry Brust – Michael Garnett?
Michaela poznám z pôsobenia v Traktore Čeljabinsk, kde podával výborné výkony. Barryho nepoznám, no počul som na neho po posledných prípravných stretnutiach len samé pozitíva.

Aké predsavzatia si dávate do svojej druhej sezóny v KHL? 
Jasným cieľom je, aby tím v ročníku 15/16 vyhrával. Čo sa týka nejakej osobnej méty, chcem aby brankári Slovana boli na každý jeden zápas pripravení na 100% a boli oporou celého mužstva!

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11