Logo

Správy

Prvý ťažký nákup

0 0

Aj prehra nám dáva možnosť niečo z nej vyťažiť

$article->fk_main_image->title

Včerajší zápas som skúsil pozerať na „foto-presnose“ ako niekto výstižne poznamenal na Facebooku, ale po chvíli som to vzdal. Skontroloval som výsledok až neskôr po zápase a keď som ho zbadal, ozval sa vo mne červík poverčivosti „asi sme to prechválili“. Predvčerom som sa po dlhšom čase zastavil po práci na skok na Slovane a Milan Vajda (marketingový riaditeľ) mi s mixom radosti a hrdosti hovorí: „... Michal máte už nový .týždeň? (to je týždenník/časopis) Keby sme si to u nich zaplatili, tak vtedy by to tak snáď ani nenapísali...“
Nuž v posledom čase sa naakumulovalo nebývalo veľa chvály na Slovan a preto možno tá včerajšia prehra nebola v istom zmysle až tak na škodu. Ja vidím hneď niekoľko pozitív, ktoré sa z nej dajú vyťažiť.

1. Mňa tesne po zápase potešilo napr. to, že som po dlhom čase opäť zaznamenal na Facebooku príspevky od ľudí, ktorí chodili na FB keď nás tam bolo len 2-3 tisíc a prešli sme si spolu tých pár turbulentných sezón. Vtedy mali diskusie aj zmysel. Teraz keď to vyskočilo od februára zo 4 na súčasných 15 tisíc fanúšikov, tak sa starí harcovníci vytratili. :o/ Zrejme ich nebaví stále čítať dokola to isté (prečo nevysielajú všetky zápasy? A prečo SPORT 2 a nie SPORT 1? atď. atď. – len tak mimochodom asi preto, aby ste si to zaplatili a TV spoločnosť zarobila viac... keď už odbočujem, tak Lev je na SPORT 1 asi preto, lebo v Čechách naň fanúšikovia dosť „kašlú“ a kvôli nemu by si SPORT 2 zrejme nepredplatil vôbec nik...)
Každopádne návrat starých fanúšikov hneď na tých komentoch bolo aj vidieť - nejaká jedna prehra nás nemôže rozhádzať, práve naopak skôr viac nabudiť.

2. Prehra jasne ukázala o čom je táto liga – aj malé zaváhanie či už jednotlivca, alebo celého tímu môže byť veľmi rýchlo potrestané a výrazne ovplivniť celý priebeh daného zápasu. Liga je naozaj vyrovnaná a aj najposlednejšie mužstvo v tabuľke má hráčov, ktorí vedia skórovať, ak sa im naskytne šanca. Slovan doteraz ťažil z maximálneho nasadenia v každom zápase. Včerajšok chalanom nevyšiel ako celému tímu. Preto je výsledok 0:6 a možno bude mať aj „ozdravné“ účinky na tých, ktorí už mali hlavy v oblakoch a nereálnych očakávaniach. Aj hráčom možno vráti trocha pokory/opatrnosti a pomôže v zodpovednej príprave na nasledujúci súťažný týždeň, keď odohráme 4 zápasy v jednom týždni a regenerácia bude náročná!

3. Verím, že tréner sa po včerajšku odhodlá k nejakej ráznej zmene, pokiaľ ide o presilovky a konečne sa dočkáme reálnej zmeny. Možno aj riskantnej...

Ešte by som chcel na záver pripomenúť, že sa na tento výjazd treba pozrieť ako na celok. Päť bodov je viac než slušný zisk! Potešil napríklad aj návrat Martina Bakoša do zostavy (hneď gól a asistencia). Ďalej to že Patrik Luža konečne reálne zasiahol do hry a mal dokonca aj pár dobrých momentov, čo je prísľub do budúcnosti.
Ak si podrobnejšie pozriete štatistiky po každom zápase, je jasne vidieť, že na ľade strávia najviac času stále tí istí kľúčoví hráči - Višna, Sekera, Šatan, Vondrka. Oni sú tiež len ľudia a nie stroje, preto treba vychovávať nasledovníkov a my ich v našom mužstve určite máme hneď niekoľko a tréner im dáva priestor. Čo viac si môžeme želať?!

Miko

V tejto sezóne sme pre vás pripravili novinku, ktorá dáva možnosť vyjadriť sa blogom každému fanúšikovi - viac infomácií v článku OPEN BLOG
This season we decided to give an opportunity to submit a blog to any Slovan fan or even a player. For more details read the article - OPEN BLOG

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11