Logo

Správy

Prvá prehra v Bystrici v sezóne

0 0

49. kolo Tipsport extraligy

$article->fk_main_image->title

HC'05 Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 28. Ján Sýkora (Kristoffersson, Jokila), 33. Zuzin (T. Hričina, Heizer), 35. Jabrocký (Kútny, Miroslav Hlinka), 51. Grman (Heizer)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: 40. Švarný (Slovan) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - M. Korba, P. Korba, 2017 divákov

Banská Bystrica: Kostúr - Huba, M. Grman, Cebák, Brňák, Kubka, Bambúch, Beňa, Novajovský - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - L. Novák, Pulliainen, M. Kokavec - Zuzin, Heizer, T. Hričina
Slovan: Karhunen - Dobroň, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Štajnoch, L. Kozák, Jerofejevs - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, M. Hudec, M. Bartánus - D. Skokan, Bulík, M. Bakoš - Buc, Preisinger, Harvey

V Banskej Bystrici sa hral zaujímavý a kvalitný hokej. Mužstvá sa v úvode slušne rozstrieľali, ale brankári neriešili obzvlášť nebezpečné situácie. Vyložené šance chýbali, no útoky sa striedali z jednej strany na druhú a diváci sa mali na čo pozerať. Až v 9. min sa rútil sám na gólmana hostí Pulliainen, no neprekonal ho. Banskobystričania potom nevyužili dve presilové hry, najväčšiu príležitosť mal v 16. min Jabrocký, ktorý sa v tlačenici pred Karhunenom nepresadil. Slovanisti pohrozili o minútu neskôr, Lipiansky mieril tesne vedľa odkrytej bránky "baranov" a následne nedal puk za Kostúra ani Šatan.

Ani v druhej tretine spočiatku fanúšikovia nevideli veľa vyložených šancí, v 24. min mohol ťažiť z chyby Hubu hosťujúci Šatan, ale Kostúr bol proti. Domáci však využili tretiu presilovku v zápase, opäť si v nej vytvorili dobrý tlak a v 28. min po Kristofferssonovej strele spoza kruhu tečoval puk za Karhunena Sýkora. Slovan mohol vyrovnať v 32. min, Kubka nezachytil na útočnej modrej čiare puk a Skokan prešiel po pravej strane až pred Kostúra, ale neprekonal ho. Pravidlo nedáš - dostaneš ulpatnil o pár sekúnd Zuzin, keď šikovne tečoval nahodený puk Hričinu od mantinelu - 2:0. V 34. min mal obrovskú šancu na hokejke Hudáček, na Kostúra vyskúšal blafák, no brankár Banskej Bystrice predviedol bravúrny zákrok. Domáci aj napriek dvojgólovému vedeniu nepoľavili v aktivite a vyplatilo sa. V 35. min po Kútneho príhrávke Jabrocký na dvakrát prekonal gólmana hostí - 3:0. O minútu neskôr mal ešte dobrú možnosť Kokavec. Slovanisti však v závere druhej tretiny hrali až dve presilovky, z toho osem sekúnd piatich proti trom, no domáci sa ubránili, navyše sólo v oslabení nevyužil Grman.

Hostia sa na začiatku tretej tretiny snažili korigovať nepriaznivý stav. V 44. min mal dostatok priestoru Šatan, ale puk poslal iba do bočnej siete Kostúrovej svätyne. Slovan mal potom možnosť presilovej hry, ale v nej sa nevedel dostať do útoku, naopak Pulliainen zakončoval pred Karhunenom, ale fínsky mikrosúboj dopadol v prospech brankára Bratislavčanov. Slovan potom ochladol, čo využil Grman, keď po vyhratom buly dostal od Heizera puk a kapitán Banskobystričanov od mantinelu "oblúčikom" prekvapil gólmana hostí - 4:0. Hokejisti z hlavného mesta mali potom možnosť streliť gól v dvoch presilovkách, ale Kostúr ukazoval svoje umenie a privádzal súpera do zúfalstva. Napokon si udržal čisté konto, v závere predviedli domáci hokejisti v retrodresoch exhibíciu.

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Prvá tretina bola z oboch strán opatrnejšia, šancí bolo pomenej. Naštartovala nás až presilová hra v druhej tretine, ktorú sme konečne využili. Potom sme strelili aj ďalšie góly a do tretej časti sme išli s tým, že výsledok udržíme. Aj keď nás perfektný fanklub poháňal dopredu, stále sme mysleli na zadné dvierka a čakali sme na príležitosť. Vytvorili sme si šance, chlapci podali perfektný výkon a som rád, že sa vrátila do tímu a na tento štadión pohoda pred zápasmi play-off."

Jan Neliba (tréner Slovana): "Víťazstvo domácich je zaslúžené. Do zápasu nastúpili s väčším nasadením, a to sa odrazilo aj na ľade. Výsledok je pre nás krutý, ale taký je hokej. Bolo to o bojovnosti, ktorej mali domáci viac a my na tom musíme zapracovať, ak chceme byť úspešným tímom. Čaká nás veľa práce, najmä po mentálnej stránke." 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11