Logo

Správy

Prísť na predvianočný zápas proti Martinu sa oplatí

0 0

Na prvých tisíc fanúšikov v aréne čaká pekný klubový darček.

$article->fk_main_image->title

Posledný domáci zápas Slovana pred vianočnými sviatkami vo štvrtok 22. decembra o 18:00 h proti MHC Mountfield Martin by nemusel v ničom zaostať za peknými hokejovými zážitkami z predchádzajúcich duelov v Slovnaft Arene.

Slovan včera v Banskej Bystrici natiahol sériu víťazných zápasov už na 8, čo je zatiaľ najdlhšia šnúra víťazstiev belasých v tejto sezóne. Medzi dvomi reprezentačnými prestávkami sme sa najmä vďaka nej predsa len trochu viac odpútali od ďalších rivalov (Trenčín, Zvolen, Poprad) a opäť sme sa usadili - aj keď zatiaľ len o skóre - na samom čele extraligovej tabuľky.

Viacerí naši hráči ustálili svoju formu na vysokej úrovni, čo neuniklo pozornosti ani zostavovateľom reprezentačného výberu pre turnaj k oslavám storočnice rakúskeho hokeja v Klagenfurte. Do metropoly Korutánska napokon cestujú Martin Bakoš s Ivanom Švarným, nominácia len tesne minula Tomáša Bulíka, Martina Štajnocha a nebyť zranenia by v nej celkom určite nechýbal ani Roman Kukumberg. Stabilná vysoká spoľahlivá výkonnosť nášho kapitána Miroslava Šatana nepotrebuje byť vystavovaná žiadnym skúškam. Konkurenciu na brankárskom poste z druhého sledu výrazne zvyšuje v posledných zápasoch vynikajúci Braňo Konrád. V Bystrici sa do zápasového rytmu vrátil Michal Macho a na ľade, hoci zatiaľ iba na tréningu, sa už objavil aj Roman Kukumberg.

Martin je v tomto roku nevyspytateľným mužstvom. Zatiaľ čo my sme v posledných ôsmich zápasoch vyhrali, Martin všetkých osem zápasov prehral a naposledy zvíťazil 22. novembra doma – 3:2 nad Slovanom... Akoby práve v tomto zápase sa lámala momentálna forma a atmosféra v oboch kluboch. Pritom Martin predtým takmer rovnaký počet zápasov vyhral. Do Bratislavy príde aj s Jakubom Cígerom, ktorý dôverne pozná podmienky v Slovnaft Arene, naopak, proti bývalým „svojim“ nastúpi Lukáš Kozák, ktorý sa po návrate z hosťovania v Bratislave rýchlo aklimatizoval a obdivuhodne zapadol do našich obranných radov.

Zatiaľ čo proti mužstvám prvej štvorky (Skalica, Košice, Poprad) majú naši chlapci vysoko priaznivú bilanciu 7 výhier v 10 zápasoch, s tabuľkovo nižšie postavenými súpermi sa zvykneme akosi viac natrápiť. Hráči to zdôraznili už viackrát: jednoducho proti tvorivým mužstvám vo výbornej atmosfére zaplneného hľadiska sa im hrá omnoho lepšie. Na podporu svojich fanúšikov sa budú spoliehať aj dva dni pred Štedrým večerom.

Prísť na vianočný zápas proti Martinu by sa teda malo oplatiť rovnako, ako na nedávne lahôdky proti Popradu a Košiciam. Navyše, ak si kúpite na tento zápas vstupenku a do haly prídete medzi prvou tisíckou divákov, dostanete od Slovana predčasný vianočný darček: úplne novú tmavomodrú šiltovku zn. Kappa so strieborným vyšívaným klubovým logom. Takže neváhajte: lístky sa už predávajú v sieti predajní Ticketportal.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11