Logo

Správy

Pripomienky, návrhy

0 0
$article->fk_main_image->title

Hokej sa hrá pre ľudí. Ide o to, aby sa na štadióne cítili čo najpríjemnejšie, aby spokojní odchádzali, že pre ich pohodlie bolo urobené maximum a tak prídu i nabudúce. Táto snaha je už naštartovaná, ale vždy je čo doladiť.

Moja hlavná pripomienka smeruje ku kocke nad ľadom. Sklamalo ma, ako klesla jej úroveň oproti majstrovstvám sveta. Je síce krásna a závidia nám ju v nejednej poprednej hokejovej lige, či dokonca upútala aj zástupcov NHL, ale na lige nie je využitý jej celý potenciál. Napríklad pri vylúčení hráča by sa žiadalo dať na ovál bežať veľkým písmom „PENALTY“ (alebo „VYLÚČENIE“ keďže sme na Slovensku). Posledných desať sekúnd trestu by mohlo byť odrátavaných iným výraznejším spôsobom, aby to bilo do očí. Takisto dať na kocku a skúšať so štadiónom „MAKE SOME NOISE“. Kto mal možnosť navštíviť aspoň jeden zápas na MS vie o čom je reč. Je to pre ľudí výzva, zábava a rozprúdi to atmosféru. Cieľom je v jednom momente urobiť čo najväčší hluk a merajú sa pri tom decibely. Ďalej čo mi vadí je kvalita a najmä neskutočne vysoká hlasitosť zvuku na kocke pri animáciách s maskotom. Taktiež siréna (a nejaká tá hudba) by mala zaznieť bezprostredne po góle a nie dávať najprv reklamu.

Ako návrh do budúcna by som uvítala po víťaznom zápase „ďakovné kolečko“ hráčov po obvode celej ľadovej plochy (k tomu song Bratislavskí chalani), ako tomu bolo ešte na „starom Nepelovi“. Tým nemyslím aby sa vynechalo spoločné „Vstaňte, keď ste belasí“, ale mohlo by sa to občas prestriedať, prípadne ak sa zvládne dať oboje, najprv jedno, potom druhé.

Čo sa týka spropagovania klubu ako takého, chcelo by to robiť pravidelné akcie typu napr. po predložení 4 vstupeniek z domácich zápasov pri pokladni na štadióne fanúšik automaticky získava vstupenku na ďalší zápas zdarma. Alebo si môže vybrať z alternatívy, že by si za tieto 4 vstupenky mohol uplatniť 10% zľavu v Slovan Fanshope pri vstupe. Taktiež by nebolo od veci motivovať ľudí malým či väčším darčekom (tričko, šál, čiapka, odznak, prívesok...) na zápasoch s menej atraktívnymi súpermi, kde je pravidelne nízka návšteva.

Kapitolou samou o sebe je spätná väzba zo strany fanúšikov. V súčasnom svete čoraz dôležitejšia vo všetkých oblastiach pracovného i komerčného života. Preto by som navrhovala spraviť pravidelnú anketu „HRÁČ MESIACA (očami fanúšikov)“. Je len na klube či jednoduchšou formou – na internete, kde môže hlasovať kadekto – fanúšikovia iných klubov či ľudia, ktorí zápas ani len nevideli, potom by bolo vyhodnotenie dosť skreslené. Alebo chceme hodnovernú anketu, tá by musela byť riešená už inak a komplexnejšie, aby sa zabezpečilo, že hlasovať budú iba tí, ktorí môžu jednotlivé výkony objektívne posúdiť, čiže právo hlasovať by mal iba návštevník zápasu s platným lístkom. Samozrejme tu treba zvážiť náklady a či sa to oplatí. Fungovať by to mohlo prostredníctvom terminálov s dotykovými obrazovkami, situované by boli niekde kde by nezavadzali ale zase na nejakom strategickom mieste, kde by ľudia dajme tomu hodinu po zápase mali možnosť vyjadriť svoj názor prostredníctvom priloženia čiarového kódu na lístku a následnou voľbou na dotykovej obrazovke. Keď už by bol hráč mesiaca známy, urobila by sa jednodňová akcia typu 50%-ná zľava vo fanshope na kúpu dresu s dotyčného menom.

Hlavne aby boli ľudia v Bratislave hrdí, že sú Slovanisti a bolo im cťou chodiť na hokej a fandiť takému úžasnému tímu a klubu!       

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11