Logo

Správy

Priestor pre legendu - Milan Kužela

0 0

Pri príležitosti uvedenia profilov našich legiend v sekcii História vám prinášame krátke rozhovory so žijúcimi legendami.

$article->fk_main_image->title

Práve vydaná kniha "Hokej menom Slovan" obsahuje profily legiend nášho klubu, ktoré budeme postupne uverejňovať, aby sme si v rámci osláv našich deväťdesiatin uctili tých, ktorí pomáhali budovať slávu Slovana.
Profily žijúcich hráčov by sme radi sprevádzali krátkym rozhovorom na aktuálne témy. Postupne pre vás chceme pripraviť rozhovory so všetkými žijúcimi legendami, ktoré máte možnosť vidieť na vlajkách pod stropom arény. 

Pred finále sme vyspovedali aj pána Milana Kuželu, ktorý bol po štvrťfinále skeptický, my však veríme, že ho naši chlapci príjemne prekvapia a potešia.

Vy ste za Vašich čias hrali v starej aréne, ako sa Vám páči nová hala?
Mám lepší vzťah k starej hale. Starý zimný štadión bol starý zimný štadión. Chcelo to určite opravu, to samozrejme - zanedbalo sa to v deväťdesiatom druhom... Toto bolo robené rýchlo. Pre mňa je to sklenená krabica, takých máme v Bratislave dosť. Za mojich čias sme hrali hlavne pre ľudí. Preto bola naplnená tribúna C. Také „Céčko“ žiaľ už nebude. Dnešní fanúšikovia ma rozčuľujú hádzaním papierov. Keby rozmýšľali tak to nerobia. Dáme gól a sme v tlaku, keď máme súpera zatlačiť tak sa zbierajú stuhy a súper si oddýchne a spamätá sa.

Sleduje Slovan pravidelne? Chodíte na domáce zápasy?
Sledujem samozrejme, ale nechodím úplne na každý zápas. Niekedy, keď sa na to pozerám, neviem zistiť aký systém hrajú. Obranný systém je katastrofálny. Bolo to vidieť aj posledný zápas s Trenčínom. Taký hurá systém, žiadne držanie pozícií.

Zaujali vás túto sezónu nejakí hráči v našom kádri?

Z mladých je najlepší Hudáček. Má šťastie, že má v útoku dobrých spoluhráčov ako je Šatan a Lipiansky, ktorý bojuje a prihráva. Zo starších ten Jano Lipiansky. On nebol nikdy rýchly, ale je to bojovník a hrá obetavo pre kolektív.

Ako vidíte šance Slovana v tohtoročnom play-off?
Budem úprimný, obávam sa že na majstra nemajú. Košice majú to mužstvo poskladané výborne. Prišiel tam Kristek, ktorý vie dať gól, podržať puk... A žiaľ naša obrana je katastrofálna.

Počas sezóny bola snaha vytvoriť Československú ligu, momentálne je reálny vstup Slovana do KHL. Ako by ste vnímali odchod Slovana z extraligy a presun do KHL? 
Vstup do českej ligy by bol pre Slovan dobrý. Ale aby hrali mladí Slováci, nech sa učia. Pre Čechov by to bol tiež prínos, Slovan by vypredával štadióny. Slavia má halu pre 18 tisíc ľudí a na zápasy im chodí 7 tisíc. Hala niečo stála a treba, aby na seba zarobila - to vidíme aj tu v Bratislave. Keby prišiel Slovan, mali by stále plno.
KHL nie je dobrý ťah. Ja to nezmením, ale nemáme nato. Nemáme na to hráčov. Budeme sa v Bratislave chodiť pozerať na Švédov, Fínov, Kanaďanov? To bude Slovan? 

Súvisí to aj s výchovou mládeže. Neschvaľujem „dvadsiatku“. Ideme na MS do dvadsať rokov a ledva polovička hráčov ide odtiaľto. Naberieme hráčov z Kanady, o ktorých ani nevieme ako hrajú. Dvaja traja sú dobrí a ostatní sú len turisti. Zbytočne vyhadzované peniaze. Fungovalo by to ak by každý tím v extralige musel mať dvoch hráčov do 20 rokov, dvoch do 18 rokov a minimálne dvaja z nich by hrali 40 minút za zápas. Kontrolovalo by sa to, a tí hráči by išli hore, naučili by sa hrať so staršími. Nie tak ako teraz, že dvadsiatka je celá spolu. Funguje ten projekt tak, že všetko prehrávajú a dostávajú kade chodia. Ešte by mohli urobiť to nech do nej podpíšu a zaplatia pár starších hráčov, ako napríklad Petrovického. Máme dosť hráčov nad 35 rokov, ktorí stále hrajú perfektne. Máme tých hráčov veľa v zahraničí.
Alebo by som dvadsiatku dal hrať s Rakúskom, Slovinskom, Maďarskom. V týchto krajinách pracujú s mládežou.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11