Logo

Správy

Priestor pre legendu - Jaroslav Walter

0 0

Pri príležitosti uvedenia profilov našich legiend v sekcii História vám prinášame krátke rozhovory so žijúcimi legendami.

$article->fk_main_image->title

Práve pripravovaná kniha "Hokej menom Slovan" obsahuje profily legiend nášho klubu, ktoré budeme postupne uverejňovať, aby sme si v rámci osláv našich deväťdesiatin uctili tých, ktorí pomáhali budovať slávu Slovana. Profily žijúcich hráčov by sme radi sprevádzali krátkym rozhovorom na aktuálne témy. Postupne pre vás chceme pripraviť rozhovory so všetkými žijúcimi legendami, ktoré máte možnosť vidieť na vlajkách pod stropom arény. 

Počas série so Žilinou sme vyspovedali aj pána Jaroslava Waltera.

Vy ste počas svojej kariéry hrali na starom zimnom štadióne. Ako hodnotíte túto novú arénu? Páči sa Vám?

Ja som veľmi šťastný, že táto aréna stojí práve na tomto mieste a že ju nepostavili niekde inde. Aréna je krásna, ale ani tá stará nebola zlá! Aj tá bola pekná – najmä atmosféra v nej. Za mojej éry chodilo oficiálne 11 500 divákov a na každý zápas bolo vypredané. Spomínam najmä na „C“ tribúnu, kde chodili najviac študenti a mladí ľudia, na to sa nedá zabudnúť. Bohužiaľ dnes to už neexistuje.

Sledujete Slovan pravidelne? Chodíte pravidelne na domáce zápasy?

Pokiaľ nie som chorý a keď môžem, tak som na každom domácom zápase.

Ako hodnotíte túto sezónu?

Mal som vyššie očakávania. Základná časť mala také fázy, že nikto nemohol byť spokojný. Výkony boli nestabilné, kolísavé. Nemôžeme byť spokojní s tretím miesto po základnej časti. Pre Slovan tretie miesto nemôže byť dobré! Až teraz počas play-off sa rozhodne o výsledku celej sezóny.

Čo si myslíte ako môže tohtoročné play-off pre Slovan dopadnúť? Máte nejaký tip?

V Slovane to je jasné. Slovan a rovnako aj Košice musia mať len jeden cieľ – hrať o titul. Žiadny iný cieľ byť nemôže. Dúfam, že tento rok to chlapcom už vyjde a budeme sa tešiť z titulu. Bol by som veľmi rád ak by to vyšlo.

Počas sezóny prebiehali rokovania o vstupe Slovana do českej ligy. V posledných dňoch sa objavujú správy o projekte expanzie KHL, kde by mal pôsobiť aj Slovan. Aký je Váš názor na odchod Slovana z extraligy?

Privítal by som radšej Česko-slovenskú ligu. Bol by som za to keby Slovan, Košice, Trenčín a možno ešte jedno mužstvo hrali spoločnú česko-slovenskú ligu. Tieto tímy by ju obohatili. Skrátka ak by prišla Sparta na Slovan bolo by vypredané, rovnako aj keby šiel Slovan na Spartu.
Vstup Slovana do KHL beriem trošku ako zradu pre Slovenskú extraligu. Neviem si totiž predstaviť slovenskú extraligu bez Slovanu. Slovan vždy hral v lige o špicu a jeho prípadným odchodom stratí extraliga lídra. Nedajbože, aby odišli ešte aj Košice, tak potom to tu môžeme zabaliť a hrať 1.SNHL. Podľa mňa to má náväznosť na národné mužstvo. Počet hráčov v NHL je nízky, nie je ich pomaly ani ako prstov na jednej ruke a odchodom Slovana klesne úroveň extraligy a tým pádom nemôžeme rátať s tým, že z nej budú vychádzať hráči použiteľní pre reprezentáciu. Bol by som rád ak by som sa mýlil.

Slovenská reprezentácia má nového reprezentačného trénera p. Vújtka. Ako sa mu podľa Vás s p. Sýkorom darí spĺňať predsavzatie o omladení kádra?

Myslím, že inú šancu nemali. Na všetky akcie počas sezóny sa im ospravedlnilo veľa hráčov. Neostávalo teda nič iné ako pozvať do reprezentácie mladších hráčov. Z hráčov, ktorých mal pán Vújtek k dispozícií dostal absolútne maximum. Nehrali sme síce útočný hokej, ale z pozornej obrany vyrážali do protiútokov. Vyhrali Nemecký pohár, vyhrali v Bielorusku tým, že zvolili perfektnú taktiku, spôsob hry, stratégiu a hlavne, ako sledujem z diaľky, alebo čo počúvam od viacerých ľudí a niektorých hráčov, že tá atmosféra v tom „mančafte“ je skrátka úplne iná ako v minulosti, dnes sú si tam všetci rovní. V tom je obrovské plus.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11