Logo

Správy

Predstavujeme Žigu Jegliča

0 0

Jedna z prvých posíl Slovanu - útočník Žiga Jeglič - poskytol pred príchodom do Bratislavy rozhovor pre hcslovan.sk.

$article->fk_main_image->title


25-ročný hokejista odohral v sezóne 2013/2014 v drese účastníka nemeckej najvyššej súťaže Ingolstadt ERC 33 zápasov, v ktorých nazbieral 24 bodov, v play off sa stal dokonca štvrtým najproduktívnejším hráčom celej súťaže a výrazne prispel k historicky prvému titulu svojho predošlého zamestnávateľa. Od novej sezóny bude opora reprezentácie Slovinska obliekať dres Slovanu.

Aké boli oslavy titulu v Ingolstadte?
Ingolstadt vyhral vôbec svoj prvý majstrovský titul v histórii. Oslavy po siedmom víťaznom zápase boli skvelé a veľkolepé, hráči ako aj všetci naši fanúšikovia sme si ich do sýtosti užili. Celý rok sme totiž pracovali veľmi zodpovedne a tvrdo, aby sme dosiahli takýto úspech. Verím, že podobná situácia nastane aj v Bratislave, budeme ťahať za jeden povraz, hrať tímovo a mužstvo bude oveľa silnejšie na ľade ako povedzme na papieri!

Čo zavážilo na tom, že si prijal ponuku Slovana v budúcej sezóne?
Od manažmentu Slovana som dostal serióznu ponuku po skončení aktuálnej sezóny. Určite do istej miery pomohlo aj to, že s kontraktom súhlasil aj môj kolega z národného tímu Rok Tičar (pozn. red.: do 30.4.2014 pôsobil v Kölner Haie). Hrať za Slovan v jednej z najlepších líg na svete je pre mňa ako stále mladého hráča skvelá príležitosť zlepšovať sa a tiež krok vpred v mojej hokejovej kariére. Chcem byť stále lepší a mám veľkú motiváciu hrať za Slovan.

Uvažovali ste nad ponukou od Slovanu spoločne s Rokom Tičarom?
Samozrejme, s Rokom hráme v slovinskom národnom tíme šesť rokov, takže o ponuke od Slovanu sme sa veľa rozprávali. Rozhodli sme sa akcpetovať ju spoločne, bola to pre nás najlepšia možnosť! Slovan je klub s bohatou históriou, skvelými fanúšikmi a hrá vo výbornom meste. Verím, že naše dobré výkony z "repre" prenesieme aj do klubu! V Slovane budeme hrať ako najlepšie vieme a pre úspech spravíme všetko, čo bude v našich silách. 

Sledoval si stretnutia Slovanu resp. KHL v minulej sezóne?
Áno, o priebeh ligy som sa zaujímal, vždy som si prinajmenšom pozrel aspoň výsledky, niektoré zápasy som videl aj v televízii. Slovan nemal zlú sezónu, napriek silnej konkurencii v Západnej konferencii, o play-off bojoval v podstate až do samého záveru základnej časti. V KHL ma zaujímalo aj počínanie si prvého Slovinca v súťaži Jana Muršaka, ktorý pôsobi v CSKA Moskva. KHL je skutočne výborná liga s prvotriednymi hráčmi.

Počul si o skvelej atmosfére počas domácich stretnutí Slovana?
Slovan je skvelou atmosférou a vypredaným hľadiskom v každom domácom zápase známy po celej Európe. Atmosféra vraj býva elektrizujúca, fanúšikovia nabíjajú hráčov pozitívnou energiou v každom stretnutí. Veľmi sa už teším, keď vykorčuľujem na prvý domáci zápas v SLOVNAFT Arene.

Poznáš niektorých hráčov z nášho kádra?
Veľa chlapcov poznám z majstrovstiev sveta, či olympíjskych hier, osobne však zatiaľ nie. Slovan podľa mňa bude mať veľmi kvalitné mužstvo a tvrdo pracujúcich hráčov. 

Bol si už niekedy v Bratislave?
Bratislavu som navštívil počas majstrovstiev sveta v roku 2011. Bratislava je krásna, z krátkeho pobytu pred tromi rokmi si spomínam najmä na nábrežie a pekné miesta v historickom centre. Som rád, že tu budem môcť hrať celú budúcu sezónu a určite si nájdem čas, aby som sa s mestom ešte viac zoznámil.

Ako tráviš voľný čas po sezóne, stihol si už dovolenku?
Po skončení sezóny som bol na pár dní pri mori v Chorvátsku. Momentálne som doma v Slovinsku a oddychujem po náročnej a dlhej sezóne.

Kedy začne tvoja príprava na budúci ročník?
Spolu asi s desiatimi spoluhráčmi zo slovinského národného tímu začneme prípravu od najbližšieho pondelka. Pripravovať sa budem tak, aby som bol na začiatku júla, kedy začne naša spoločná príprava v Slovane, pripravený na 100%. 

Na čo sa najviac tešíš v budúcej sezóne?
Veľmi sa teším na svoj prvý rok v KHL. Budem pôsobiť vo výbornom tíme, ktorý hrá jednu z najlepších líg sveta. Chcem sa zlepšiť po individuálnej stránke, no najdôležitejší bude úspech celého tímu.

Aké sú tvoje očakávania pred tvojou prvou sezónou v KHL?
Očakávam veľa kvalitných stretnutí. Osobne urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som pomohol mužstvu vyhrať čo najviac zápasov a splniť stanovený predsezónny cieľ.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11