Logo

Správy

Pred víkendom dorastu a juniorov

0 0

Juniori chcú na nedeľu čo najrýchlejšie zabudnúť!

$article->fk_main_image->title

Cez víkend sa predstavia v zápasoch 11. a 12. kola extralíg dorastu a juniorov na domácom ľade dorastenci Slovana, ktorí hostia HK 36 Skalica a HK 91 Senica. Juniori vycestujú a súpermi im budú oba tímy Záhorákov, teda rovnaká dvojica súperov ako v prípade dorastu.

Extraliga dorastu

HC Slovan Bratislava – HK 36 Skalica  
HC Slovan Bratislava – HK 91 Senica  


Dorastenci Slovana sa predstavia doma po dvoch týždňoch výjazdov a radi by iste nadviazal na tri posledné domáce zápasy, v ktorých si pripisovali len víťazstvá. Dve víťazstvá si ale priviezli aj zvonku. Jedno z posledného duelu v nedeľu  v Banskej Bystrici, keď o body pripravili aktuálne druhý tím tabuľky. Skalica má pred Slovanom na piatej priečke náskok štyroch bodov. Po perfektnom začiatku začína mať striedavo oblačné a vysmiate dni, keď už tri víkendy po sebe raz vyhrala a raz prehrala. Posledne prišla výhra so Žilinou a prehra s Martinom. Nováčik zo Senice je trinásty v tabuľke a jej hokejisti minulý víkend získali na domácom ľade dva body s Martinom, so Žilinou prišla deň na to  vysoká prehra na nulu. Týždeň predtým priviezli Seničania prvé body zvonka, keď vyhrali v Poprade.

Imrich Antal, dorast Slovan Bratislava: Čaká nás opäť náročný víkend. Skalica predvádza dlhodobo kvalitný mládežnícky hokej, čo sa ukázalo aj minulý rok, aj keď sme ich vyradili v play, off. Bolo to však vo veľmi náročných zápasoch.  Aj tento rok sa ukazuje, že bude hrať na popredných priečkach. Ale zase pre nás je to obrovská motivácia, tak ako bola pre nás obrovská motivácia hrať v Banskej Bystrici naplno až do konca. Toto sú také zápasy, ktoré nás posúvajú dopredu. Chcem povedať, že chlapci začali veľmi tvrdo pracovať. Myslím si, že je to vidieť aj na zápasoch, kde dokážu odkorčuľovať 60 minút v plnom nasadení. Hráme na štyri útočné formácie, čo je možno v našej lige aj unikát. Zatiaľ tréneri točia, čo som si všimol, tri útoky, v niektorých prípadoch dokonca aj dva, zatiaľ čo my ideme celé zápasy na štyri lajny, ak stiahneme na tri útoky, sú to len posledné minúty zápasov. Všimol som si, že máme trošku slabšie soboty. Budem preto rád, keď ma chlapci zajtra presvedčia o opaku a ukážeme, že aj naša sobota bude silná, dokážeme vyhrať a zoberieme štyri body zo zápasov, ktoré ideme odohrať. Sme kompletní, nikto nie je chorý ani zranený, takže môžeme nastúpiť v plnej zostave.

Extraliga juniorov

HK 36 Skalica – HC SLOVAN Bratislava  
HK 91 Senica – HC SLOVAN Bratislava  

Na skalickom ľade sa odohrá súboj „takmer susedov“ v tabuľke. Štvrtá Skalica hostí šiesty Slovan. Rozdiel medzi nimi sú dva body. Skaličania boli na poslednom výjazde striedavo úspešní. Po výhre v Žiline prišla v Martine prehra. Slovan odohral minulý týždeň iba jeden zápas a v ňom na domácom ľade prehral vysoko s vedúcim celkom extraligy, Zvolenom. V nedeľu prišiel o body veľmi zbytočne, pretože sa zápas s Banskou Bystricou, ktorá podobne vysoko prehrala v Nitre, vôbec neodohral. Seničania, ktorí sú na poslednom mieste extraligovej tabuľky (nie sú prirátané ešte body za kontumáciu v Žiline), odohrali taktiež minulý víkend len jediný zápas v Martine. Tam prehrali, za cestu do Žiliny ale môžu čakať tri body, pretože sa nehralo z viny domáceho oddielu.

Jozef Pethö, juniorka Slovan Bratislava: Máme za sebou nešťastný víkend, kde sme prehrali v sobotu so Zvolenom a v nedeľu nám po nešťastnej situácii skontumovali zápas. Takto prísť o body, to je niečo hrozné. K tomu by som sa už nechcel nejako vracať. Lekár bol objednaný, meškal asi štyri minúty, ale pán rozhodca ukončil zápas. Musíme sa s tým vyrovnať. Trénovali sme celý týždeň kompletní, možno budeme do víkendových zápasov posilnení o nejakých hráčov. Zodpovedne sa pripravujeme na tento víkend, chceme podať dobré výkony a samozrejme, aj získať nejaké body.

pre hcslovan.sk pripravil exkluzívny mediálny partner mládeže webhokej24.sk, autor Peter Hofman, autor fotografie Andrej Žiak

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11