Logo

Správy

Pred víkendom dorastu a juniorov

0 0

Naše dva mládežnícke tímy odohrajú cez víkend dve stretnutia. Zatiaľ čo dorastenci hrajú obidva zápasy doma, juniorka hrá na strednom Slovensku.

Cez víkend sa predstavia na domácom ľade dorastenci Slovana, ktorí hostia Žilinu a Martin. Juniori vycestujú a súpermi im bude rovnaká dvojica súperov, teda Žilinčania a Martinčania.


Extraliga dorastu, 3. a 4. kolo

HC Slovan Bratislava – MsHK Žilina
HC Slovan Bratislava – MHC Martin


Belasí nevstúpili do sezóny víťazne, ale malo to svoje príčiny, o ktorých hovorí nižšie tréner dorastu, Imrich Antal. Oba duely s Nitrou priniesli na extraligový dorastenecký ľad od samého začiatku mnoho mlade na obidvoch stranách a tá sa musí s novými nárokmi spočiatku vyrovnávať. V prvom zápase prehrali Belasí 4:6 a v druhom na domácom ľade 3:5. S nulou na bodovom konte im patrí spolu s nedeľným súperom, Martinom, zatiaľ delená 10. priečka. Žilinskí dorastenci patria pre zmenu na úvod k stopercentne bodujúcim tímom a porazili martinských rovesníkov v obidvoch zápasoch, 5:3 na domácej pôde a v odvete 4:2. Plný bodový zisk ich radí na 6. priečku v tabuľke.


Imrich Antal, dorast Slovan Bratislava:

"Čaká nás náročný víkend. Hráme v sobotu doma so Žilinou, v nedeľu s Martinom. V podstate je pre nás každý zápas ťažký tým, že gro nášho mužstva tvoria chlapci ročníka 1996. Myslím, že títo chlapci sú veľmi šikovní a je len otázka času, kedy sa dostanú do systému, ktorý hráme a začnú plniť taktické pokyny tak, ako by mali. Ukázalo sa to aj v zápasoch s Nitrou, kde boli ťahúnmi mužstva aj niektoré „deväťdesiatštvorky“, ale myslím si, že mužstvo ťahali kvalitne aj naše „deväťdesiatšestky“. Máme málo hráčov ročníka 1995, štyroch ročníka 1994 a gro, ako som povedal, je z ročníka 1996. Myslím, že je to pre nich veľká škola, sú to aj väčšinou reprezentanti vo svojich ročníkoch a každý zápas je pre nich veľká škola. Ukázalo sa to aj v zápase starších žiakov, kedy práve títo hráči rozhodli o vysokom víťazstve nad Nitrou, oni vlastne urobili tento zápas. Ak budú poctivo pracovať, výsledok sa ukáže. Verím, že už v týchto dvoch zápasoch ukážeme, že sme sa  niekde zase posunuli ďalej a dokážeme odohrať výborný zápas ako so Žilinou aj s Martinom."


Extraliga juniorov, 3.a 4.kolo



MsHK Žilina – HC Slovan Bratislava
MHC Martin – HC Slovan Bratislava


Žilinčania sú zatiaľ bez bodu a spolu so Spišiakmi a Košičanmi uzatvárajú tabuľku. Prehrali na výjazde v Skalici aj v Senici a v prvom zápase na domácom ľade prehrali najtesnejším rozdielom s Duklou, keď mali aspoň bod už takmer vo vrecku. Inkasovali však v poslednej minúte zápasu a na odpoveď už bolo málo času. Martinčania  majú po výraznej obmene kádra na konte po troch zápasoch štyri body. Tesne porazili na výjazde Senicu, získali bod po prehre na samostatné nájazdy v Skalici a na domácom ľade si zapísali už aj prvú prehru, ktorú utrpeli s Trnavou.
Slovan má na svojom konte po úvodných troch kolách päť bodov. So Zvolenom si pripísal dva body po výhre v predĺžení 6:5. V zápase belasí viedli už 2:0, inkasovali vyrovnávajúci gól na 5:5 z palice Pokoviča dve sekundy pred koncom, ale nakoniec v samostatných nájazdoch predsa len získali dva body. V Banskej Bystrici sa síce Slovan ujal vedenia 1:0, potom už len doťahoval a tak bodovali naplno domáci. Vo svojom prvom predstavení sa na domácom ľade si pripísali Belasí tesnú výhru 4:3 a ďalšie tri body s popradskými hokejistami.


Jozef Pethö, juniorka Slovan Bratislava:


"Cez víkend hráme s Martinom a Žilinou. Teší nás včerajšie víťazstvo nad Popradom, ktoré bolo dôležité aj po psychickej  stránke, pretože chlapci sú naladení po psychickej stránke určite lepšie ako by tomu bolo po prehratom. Čakajú nás kvalitní súperi. Mužstvá sú na začiatku sezóny veľmi zmenené v porovnaní s minulou sezónou, čo platí aj o našom kádri, takže sami čakáme, ako na nás súperi vyrukujú. Na každý zápas sa pripravujeme dôsledne a do každého ideme od začiatku  naplno. Nepodarí sa vyhrať zakaždým, ale vždy hovoríme, že ak sa všetko berie poctivo a dôsledne, výsledky sa nakoniec prejavia."

jk, pre hc slovan pripravil webhokej24.sk, autor Peter Hofman

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11