Logo

Správy

Pred víkendom dorastu a juniorky

0 0

Mladý Slovan proti Popradu, Nitre a Spišskej Novej Vsi

Tento víkend čakajú mládežnícke mužstvá Slovana Bratislava ďalšie dve kolá. Dorast sa stretne so svojou dvojičkou a teda odohrá dva zápasy s tým istým súperom, s Nitrou. Juniorku čakajú duely so Spišskou Novou Vsou a Popradom. Poďme sa pozrieť, ako hodnotia šance svojich tímov obaja mládežnícki tréneri, Josef Turek a Jozef Pethö.

Extraliga dorastu:

HC Nitra - HC Slovan Bratislava

HC Slovan Bratislava - HC Nitra

Belasí majú v nohách štvorzápasový domáci trip, počas ktorého svoje bodové konto obohatili o osem bodov a v tabuľke si zatiaľ držia postupové siedme miesto. Minulý víkend odštartovali cenným víťazstvom nad Košicami, ale v nedeľu podľahli Prešovu 2:4. Nitrania majú za sebou taktiež sériu štyroch domácich zápasov, v ktorých nazbierali slušných deväť bodov. O trojzápasovú víťaznú šnúru prišli v nedeľu proti Košiciam, ktorým podľahli pomerne vysoko 1:5.

Jozef Pethö, tréner dorastu HC Slovan Bratislava:

Čaká nás tento víkend dvojzápas s nitrianskymi hokejistami. Prvý zápas vycestujeme do Nitry odveta sa odohrá na domácom ľade. Znova sa budem opakovať, ale čaká nás ťažký víkend. Také sú mnohé, pretože je súťaž veľmi vyrovnaná a o postup do play off ešte bojuje podstatne viac tímov, ako sa do neho môže dostať. Potrebujeme aj my  body na postup do osmičky a urobíme všetko preto, aby sme ich získali. Po tomto zaujímavom poslednom víkende s Košicami a Prešovom uvidíme, ako dopadneme s Nitrou. Nitra tak isto bojuje o to, aby sa dostala do play off. Je to kvalitné mužstvo, aktuálne sa drží na šiestom mieste v tabuľke. Je teda náš bezprostredný sused, ale má ešte dva zápasy k dobru vzhľadom na to, že jej hráči neodohrali kompletný doterajší program kvôli chrípkovej epidémii. Pripravujeme sa na to zodpovedne, máme sľúbených hráčov aj z juniorky a tak veríme, že aj oni tímu v tomto dvojzápase pomôžu.

Nadstavba B Extraligy juniorov:

HC Slovan Bratislava – HK Spišská Nová Ves

HC Slovan Bratislava – HK ŠKP Poprad

Slovan kráča jasne za súperom na druhom mieste nadstavby A. Jedenásť zápasov neprehral aj keď nastupuje v značne oklieštenej zostave, jediná strata bodu bola so Skalicou, kedy sa rozhodovalo v predĺžení  a nič na tomto stave nemieni meniť ani pri poslednom predstavení sa v nadstavbovej časti na domácom ľade.  Spišiaci sú bodovo narovnako s Banskou Bystricou. Štyri zápasy rozhodli mimo riadnej hracej doby a akýkoľvek bod so Slovanom by bol veľkým úspechom. Za Spišiakov sa predstaví na domácom ľade druhý brankár Belasých, Filip Orčík a to dodá súboju iste poriadny esprit. S Popradom to bude súboj na ostrie noža, pretože ten je teraz rozbehnutý a jeho mužstvo šľape ako švajčiarske hodinky. Popradčania majú za sebou sériu, v ktorej valcujú súperov ako parný valec. V posledných piatich zápasoch 48 gólov a iste sa nebudú chcieť zastaviť práve na Slovane. Ten nastúpi bez svojich dorastencov, takže zvyšok tímu sa môže tešiť na zápas ako víno..

Josef Turek, tréner juniorov HC Slovan Bratislava:

Čaká nás Spišská Nová Ves a Poprad. Musím povedať, že neviem, do akej role sa máme pasovať, pretože nemáme ani spolovice mužstvo, s ktorým sme sa pripravovali do sezóny. Máme štyroch hráčov v U20, s áčkom idú Filip Surovka, Kubo Cíger, či Tomáš Pék. Niektorých hráčov sme dali po dohode do dorastu, pretože je aktuálnou prioritou pre Slovan dostať sa do play off aj s dorastom. Šancu zase dostanú hráči , ktorí hrali málo, Juraj Halaj alebo Norbert Hudcovský. Budeme mať len piatich obrancov a necelé tri útoky, to znamená, že neviem, čo nás čaká a ani neviem, čo mám vôbec odhadovať. Budem, samozrejme, vyžadovať, aby do toho dali hráči  maximum, aby hrali na hranici svojich možností. O to hlavne v týchto dvoch zápasoch pôjde.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autorka Alena Hofmanová

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11