Logo

Správy

Pred semifinále play-off dorastu- odpovedajú traja hráči

0 0

Dnes sa začína semifinále play-off, dorastenci Slovana cestujú do Trenčína

Dnes sa odohrajú prvé zápasy semifinále play off extraligy dorastu, do ktorého nastúpi Slovan po senzačnom vyradení druhého tímu tabuľky, Skalice. V troch zápasoch sa rozhodlo o tom, že belasí majú zase šancu na obhajobu bronzových medailí z minulého play off, prípadne po doplnení kádra o top hráčov z juniorky i na úspech o niečo vyšší. Oslovili sme hráčov pred zápasom, aby sa s nami podelili o ich dojmy  a predzápasové myšlienky. Prečítajte si, aké zápasy hráči očakávajú, čoho sa musia vyvarovať, pokiaľ chcú byť úspešní a koho sa obávajú brankári najviac.

1. Čoho sa musíte vyvarovať, ak chcete pomýšľať na postup do finále?

2. Aký zápas očakávaš?

Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava

Patrik Luža, Slovan Bratislava:

1. Musíme sa vyvarovať zbytočných vylúčení a oslabení. Treba si dávať pozor na  individuálne chyby a nepôjde to bez stopercentnej sústredenosti od prvej po poslednú sekundu. Bude nevyhnutné sústredene hrať dozadu.

2. Očakávam, že na nás Trenčín od samého začiatku vyletí a bude to poriadne ťažký zápas, predsa len sú to víťazi extraligy dorastu po základnej časti. Bude to iste dobrá séria a ja sa na ňu veľmi teším.

Enriko Kovačič, Slovan Bratislava:

1. Určite sa musíme vyvarovať oslabení, pretože sme v Poprade pri dvoch vylúčeniach inkasovali dva góly, treba hrať jednoznačne čisto tak, aby sme neboli vylučovaní. Treba hrať takticky na úrovni, držať sa pokynov trénerov v tomto smere. Ak podáme také kvalitné výkony, ako sme podali proti Skalici vo štvrťfinále, tak môžeme jedine uspieť!

2. Bude to séria a zápasy o jednom góle. A o jednej chybe. Kto ju spraví, môže na to trpko doplatiť. Kto chybu využije, ten sa bude môcť tešiť z postupu. V každom prípade máme silné mužstvo a verím, že to zvládneme. V sérii bude určite obrovské nasadenie, množstvo osobných súbojov. Trenčín bude iste silný po taktickej stránke, bude dokonalý v obrane, taký bol aj v základnej časti a nedá veľa šancí na skórovanie.

Tomáš Červenka, Slovan Bratislava:

1. Neexistuje, aby sme boli oslabení, musíme si dať pozor na presilovky súpera. Treba sa zomknúť a hrať ako jeden muž, držať pokope ako jeden tím. Len toto je cesta k úspechu v zápasoch s Duklou. Viackrát v sezóne sa nám to podarilo, treba to len zopakovať.

2. Očakávam v prvom rade, že sa bude hrať tvrdo. Očakávam ale aj to, že sa bude hrať rýchly hokej, technický a našou úlohou bude dokonale sa držať toho, čo nám povedal tréneri. Proti Skalici nám veľmi pomohlo to, že sme sa zomkli po roztržke rodičov našich a aj skalických na tribúne. Dovtedy sme prehrávali všetci osobné výkony, ale toto ako keby nás naštartovalo. V tvrdej hre sme sa dokázali presadiť a dokázali sme doviesť zápas do víťazného konca.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor fotografie Andrej Žiak

 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11