Logo

Správy

Pre Slovan rozhodlo veľa pozitív

0 0

Kanadský gólman Barry Brust, ktorý sa v pondelok dohodol s HC SLOVAN na ročnej zmluve je už v Bratislave. S robustným brankárom sme sa rozprávali krátko po jeho prílete.

$article->fk_main_image->title


Do Bratislavy si prišiel až pár dní po odštartovaní prípravy...

Áno, kompletizoval som svoj kontrakt so Slovanom a tiež som si doma v Kanade potreboval pred odchodom na dlhý čas zabezpečiť zopár vecí. Oceňujem, že mi klub vyšiel v ústrety a mohol som niekoľko dní meškať. Nezaháľal som však a poctivo sa pripravoval na novú sezónu.

Kedy si sa začal pripravovať?

Dal som si pár týždňov voľna a od prvého marca som začal s tréningmi na novú sezónu. Tvrdo som makal a verím, že v novej sezóne budem podávať výborné výkony.

Prichádzaš aj s malým psíkom, bol s tebou už v Záhrebe, či v Rusku?

Nie, dostal som ho len pred začiatkom leta a veľmi mi prirástol k srdcu. Narodil sa presne 26.12. 2014. Chcel som ho mať pri sebe počas pobytu tu v Bratislave. Volá sa George a už sa teší na svoj nový prechodný domov.

Kto sa bude o yorkshirskeho teriéra starať počas našich tréningov a tripov?

Stretnem sa tu s ľuďmi, ktorí by mi ho mohli postrážiť. Mám niekoľko plánov, bude o neho určite dobre postarané.

Minulú sezónu si pôsobil v Záhrebe, neskôr v Chanty-Mansijsku. Ako hodnotíš svoje posledné účinkovanie v KHL?

Posledná sezóna mi celkom vyšla, mal som skvelý úvod v drese Medveščaku Záhreb. Dobré výkony ma posunuli do Jugry. Na Sibíri to bola pre mňa úplne nová skúsenosť,  bol som prvýkrát v Rusku na dlhší čas. Aj napriek úplne odlišnému prostrediu, ako bolo v Chorvátsku, či je doma v Kanade, som si to užíval a v Chanty – Mansijsku som sa cítil veľmi dobre. Teraz sa už teším na pôsobenie vo vašom klube.

Prečo padla voľba na Slovan?

Bola to kombinácia viacerých pozitívnych vecí, ktoré tu v Slovane sú. Bratislava je úžasné mesto, klub má skvelých fanúšikov, rovnako aréna a podmienky  pre hokej sú na vysokej úrovni. Zavážil aj telefonát a osobné odporúčania od môjho bývalého spoluhráča z Medveščaku Matta Murleyho.

Spomínal si, že poznáš Matta Murleyho. Sú ti známi aj ostatní chlapci?

Áno, s brankárom Michaelom Garnettom sme pred niekoľkými týždňami hrali v Kanade golf, dobre sa poznáme.  V Záhrebe som hral s Ivanom Švarným a pred niekoľkými minútami som sa na recepcii hotela stretol s Ladislavom Nagyom a Václavom Nedorostom. Proti veľa chlapcom som nastúpil vo vzájomných zápasoch, teraz sme na jednej lodi a na všetkých sa teším v kabíne.

Ako sa cítiš po dlhej ceste z Kanady?

Som dosť unavený. Letel som z Calgary takže niekoľko hodín som bez spánku. Trošku sa natiahnem na izbe a pôjdem s mužstvom na ľad. Verím, že to bude v poriadku.

S akým výsledkom tímu by si bol po sezóne spokojný?

Dúfam, že spoločne napravíme minulú nevydarenú sezónu. Cieľ pre nás všetkých je jasný – spraviť play – off a v ňom sa môže stať už všetko.  Ja v bráne spoločne s Michaelom sa budeme snažiť byť tímu v zápasoch oporou a pomôcť mu k zisku čo najväčšieho počtu bodov.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11