Logo

Správy

Pravidlá správania sa divákov

0 0

Na už spomínanom medzinárodnom bezpečnostnom seminári v Donecku sa veľmi podrobne rozoberali zákonné špecifiká v jednotlivých krajinách, ktorých kluby sú účastníkmi KHL. Všetky pravidlá (technické, organizačné, bezpečnostné atď.) sú stanovené v reglemente KHL. V prílohe č. 6 reglementu sú definované pravidlá správania sa divákov v športovom zariadení pri návšteve hokejových zápasov KHL, ich práva povinnosti ale aj čo majú zakázané. Náš klub na seminári zastupoval bezpečnostný manažér Marek Bednárik.

$article->fk_main_image->title

HC SLOVAN Bratislava je po vstupe do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL)  povinný prispôsobiť bezpečnostné opatrenia počas domácich zápasov KHL v Slovnaft aréne  v sezóne 2012 – 2013 reglementu KHL. Bezpečnostné opatrenia sú striktne vymedzené v prílohe č. 6 Reglementu KHL, ktorý platí pre všetky kluby súťaže.  Všetky opatrenia smerujú ku skultúrneniu prostredia, komfortnému a najmä bezpečnému sledovaniu hokejových zápasov. Veríme že účelom návštevy v Slovnaft Aréne je zažiť príjemný športový zážitok a nie vytváranie konfliktných situácií ktoré sú v rozpore s bezpečnosťou v zmysle reglementu KHL a organizačným poriadkom Slovnaft Arény.  

Pri vstupe do priestorov Slovnaft arény je usporiadateľ oprávnený presvedčiť sa zrakom, hmatom alebo technickými prostriedkami či návštevník zápasu nemá pri sebe, vo svojej príručnej batožine pyrotechnické prostriedky, strelné zbrane, nože, dýky, ostré predmety, tyče, stojany, laserové ukazovátka, spreje, drogy, alkoholické nápoje, omamné látky, rovnako aj sklenené, plastové, či plechovkové fľaše.  Všetky vyššie spomenuté predmety a ďalšie predmety uvedené v prílohe 6 Reglementu KHL  budú návštevníkovi pri vstupe do arény odobraté. Taktiež nie je povolený vstup s jedlom do objektu Slovnaft Arény. Naopak so zakúpenými nápojmi v plastových pohároch a jedlom (s výnimkou tepelne upravených jedál) na štadióne bude aj naďalej povolený vstup do hľadiska. 

Do priestorov Slovnaft arény nebude umožnený vstup osobám, ktoré budú zjavne pod vplyvom alkoholu, drog, alebo iných omamných látok a tiež osobám, ktoré budú mať na sebe oblečenie so znakmi,  symbolmi fašistického a rasistického charakteru alebo budú propagovať skupiny potláčajúce práva občanov.

Návštevník domáceho zápasu HC SLOVAN v sezóne 2012/2013 musí mať pri sebe počas celého trvania podujatia platnú vstupenku a sledovať podujatie z miesta, ktoré ma vyznačené na vstupenke a riadiť sa pokynmi usporiadateľa.

Účastník podujatia nesmie mať počas podujatia zakrytú tvár spôsobom znemožňujúcim jeho identifikáciu.  Pravidlá správania sa zakazujú skandovať  rasistické, vulgárne a hanlivé slová. Vyslovený zákaz platí pre hádzanie akýchkoľvek predmetov na hraciu plochu! Usporiadateľ je oprávnený vyviesť návštevníka domáceho zápasu HC SLOVAN Bratislava v prípade nevhodného správania, narúšania pokojného priebehu akcie a porušovania Pravidiel správania sa počas domácich zápasov bez nároku na vrátenie vstupného. Všetky priestory Slovnaft Arény sú vybavené moderným kamerovým systémom, ktorý dokáže spoľahlivo odhaliť jednotlivca, skupinu ľudí, ktorí porušujú Pravidlá. Takéto osoby budú následne identifikované a pokuty ,sankcie uložené HC SLOVAN Bratislava budú vymáhané od  konkrétnych osôb. Pokuty sa rádovo pohybujú za menšie priestupky v prepočte od 2500 € vyššie. Ďalej im tiež hrozí zákaz vstupu do objektu Slovnaft Arény po dobu 2 rokov.

Oficiálny fanklub klubu ma povolené priniesť si do arény bubny s veľkosťou presne určenou v prílohe 6 Reglementu KHL . Povolené sú rovnako nehorľavé transparenty, ktoré nebudú svojim obsahom pohoršovať ostatných návštevníkov, potláčať práva jednotlivcov alebo skupín, prípadne propagovať extrémistické a iné skupiny. Do hľadiska je tiež dovolené vnášať na plastových tyčkách vlajky, ktoré však podobne ako transparenty nebudú žiadnym spôsobom porušovať Pravidlá správania sa v Slovnaft Aréne. Bezpečnostný manažér Marek Bednárik  požadoval pre fanklub Verní Slovanu  výnimku ohľadom povolenia zosilňovača zvuku – megafónu v sektore fanklubu, avšak vedenie KHL túto výnimku nepovolilo. Veríme, že náš vynikajúci fanklub spraví v aréne aj bez megafónu takú atmosféru, ktorú nám budú všetky mužstvá súťaže závidieť.  

Pre našich divákov je však väčšina povinností a zákazov známa už z pôsobenia v extralige. Všetky športové podujatia sa od roku 2008 na území SR organizujú v zmysle zákona č. 479/2008 Z.z. o  organizovaní verejných telovýchovných podujatí, športových podujatí a turistických podujatí a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V uvedenom zákone sú definované povinnosti organizátora a napr. v § 7 citovaného zákona sú presne uvedené povinnosti a zákazy účastníka podujatia.

Prosíme všetkých fanúšikov a návštevníkov našich domácich stretnutí aby rešpektovali prílohu č. 6 reglementu KHL a riadili sa pokynmi bezpečnostnej služby. Spoločne sa tak vyhneme riešeniu nepríjemností a budeme si môcť naplno užívať domáce zápasy HC SLOVAN v druhej najlepšej lige sveta KHL!

Tu sú k dispozícií kompletné Pravidlá správania sa podľa - PRÍLOHY 6 REGLEMETU KHLzákon č. 479/2008 Z.z. o organizovaní verejných telovýchovných podujatí, športových podujatí a turistických podujatí a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11