Logo

Správy

Popradská lekcia

0 0

Kamzíci nám vrátili prehru z prvého kola

$article->fk_main_image->title

Naši chlapci majú za sebou ďalší náročný zápas a podobne ako v piatok, aj nedeľu sme sa trápili v koncovke. Popradu sme strelili dva góly, čo na nášho súpera nestačilo. Za sebou tak máme čierny víkend Slovana, keď v piatok sme prehrali so Zvolenom, v sobotu prehrali juniori i dorastenci, v nedeľu sa nášmu Ačku nedarilo v Poprade a juniori doma prehrali kontumačne, pretože sa nedostavil lekár. 

V rušnej atmosfére sa pod Tatrami hral zaujímavý hokej. Najväčšiu príležitosť mal v úvode v početnej výhode domáci Kmiť, po Krotákovej prihrávke však namieril len do Galbraitha.

Domáci svoj úvodný nápor napokon pretavili do gólovej koncovky. Od modrej vypálil Hellström a otvoril skóre - 1:0. Slovan sa snažil prevziať taktovku zápasu do vlastných rúk, defenzíva "kamzíkov" aj so šťastím odolávala. Po nedorozumení v domácej obrane mohol vyrovnať kapitán belasých Ján Lipiansky, stroskotal však na pripravenom Melicherčíkovi. V 11. min si do vhodnej pozície nakorčuľoval švédsky útočník Popradu Kraft, Galbraithova vyrážačka však bola proti zmene skóre. Následne to od modrej skúšal Šterbák, dve dobré rany však v sieti neskončili. Poprad dostal do zápasu vo forme hrajúci Michael Vandas. Najskôr dvakrát nebezpečne ohrozil bratislavskú bránku, potom povykrúcal lotyšského beka v službách Slovanu Marisa Jassa a v následnej presilovke jeho nájazd z ľavej strany zase musel hasiť Galbraith.

Druhá tretina patrila hosťom. Bakoš skúšal v jej úvode šťastie hneď dvakrátl. V 25. min nepochodil po strele z medzikružia ani T.Bulík a "kamzíci" si stále držali tesný náskok. Belasí mali územnú prevahu, hralo sa v obrannom pásme domácich, no "belasí" sa nedokázali presadiť v koncovke a skórovať nevedeli ani v presilovkách. Poprad dovtedy utiahnutý v hlbokej defenzíve sa dokázal dostať do ojedinelej šance a udrel ako blesk z jasného neba. V 36. min Kroták našiel medzeru v Galbraithovom postoji a ani nie minútu na to sa voľného puku pred bránkoviskom zmocnil Vandas a zvýšil na 3:0.

Úvod tretej tretiny vyšiel Slovanu, Šatan po prihrávke Kukumberga vykreslal iskierku nádeje - 1:3. V hre sa riadne pritvrdilo a výsledkom bola zvýšená nervozita a zbytočné vylúčenia. V jednej z presiloviek Popradu od modrej vypálil delovku Kuľha a vyhnal Galbraitha z klietky - 4:1. Poprad povzbudzovaný skvelým publikom naďalej hrozil nebezpečnými protiútokmi, piaty gól mohol po nájazde pridať Vandas. Päť minút pred treťou sirénou sa Popradčannia vďaka svojej nedisciplinovanosti ocitli na ľade len traja a Slovan svoj tlak zužitkoval, keď po presnej rane do rohu brány znížil Kukumberg. Domáci však už stretnutia zo svojich rúk nepustili a zúfalý nápor Slovana potrestal po brejku Škovira, ktorý 46 sekúnd pred koncom po blafáku uzavrel skóre stretnutia.

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Góly: 4. Helström (Vaic, M. Šterbák), 36. A. Kroták (Kmiť, M. Šterbák), 37. Vandas (Kuľha, Melicherčík), 46. Kuľha (Hult, Melicherčík), 60. Škovira (Rapáč, A. Novotný) - 42. Šatan (M. Hudec, Kukumberg), 57. Kukumberg (M. Hudec, Šatan)
Vylúčení: 11:8, presilovsky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hríbik, Hradil - Grečko, Gajan, 4027 divákov

Poprad: Melicherčík - A. Novotný, D. Brejčák, Fabian, Malina, M. Šterbák, Hellström, Kramár, Velebný - Vandas, Hult, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, Vaic - Škovira, Kraft, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, Achmetov

Slovan: Galbraith (od 46. min Konrád) - I. Ďatelinka, P. Frühauf, Švarný, Štajnoch, Bohunický, Dobroň, Jass - Šatan, Lipiansky, Bulík - D. Buc, Kukumberg, M. Hudec - Balej, M. Macho, Preisinger - L. Hudáček, D. Skokan, M. Bakoš

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "My sme mali z domáceho zápasu trochu obavy, pretože po sérii duelov vonku nie je jednoduché odohrať stretnutie na užšom klzisku. V prvej tretine sme súpera nepúšťali do väčších šancí. Dôležité najmä pre mladších hráčov bolo, že sme sa dostali do vedenia. Slovan nás v druhej časti neskutočne zatlačil, ale po druhom góle z chlapcov spadla nervozita. Zápas sme už mali v rukách, i keď sme si ho v závere dosť skomplikovali."

Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Poprad vstúpil vo fantastickej atmosfére do zápasu lepšie a po našej chybe v strednom pásme skóroval. Druhú časť sme začali dobre, no inkasovali sme dva góly. Chlapcom nemôžem uprieť snahu ani bojovnosť, ale chýba nám ľahkosť, či nápad v koncovke. Ťažko sme sa presadzovali v útočnom pásme."

jk + SITA

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11