Logo

Správy

Ponuka zo Slovanu ma veľmi potešila

0 0

Vedenie HC SLOVAN Bratislava sa v závere minulého týždňa dohodlo na zmluve s trénerom Milošom Říhom. Skúseného českého odborníka sme vyspovedali dnes ráno, len krátko po jeho príchode do Bratislavy.

$article->fk_main_image->title


Ako sa upiekla vaša dohoda s vedením HC SLOVAN?
Mal som naplánovaných pár dní mimo domova a príliš som s tým už nepočítal, keďže v médiach prebehli informácie, že trénerský post v Slovane je obsadený. S vedením sme ale boli v kontakte už od záveru tejto sezóny, ako aj počas jej priebehu. Ako všetci vieme, ohľadom ročníka 2015/16 bolo v posledných mesiacoch dosť otáznikov, klub mal rozpracovaných viacero variantov, čo sa týka ligy a trénerov. Vo štvrtok počas dňa sa mi však ozval generálny manažér Maroš Krajči i športový riaditeľ Oldřich Štefl s ponukou na trénovanie tímu v KHL. Ponuka ma prekvapila, no tiež veľmi potešila. Okamžite som povedal, že to beriem.

Zavážil aj fakt, že na Bratislavu a Slovan máte z minulosti výborné spomienky?
Samozrejme, na prostredie tu len tie najlepšie. V oboch sezónach sa tu zišlo výborné mužstvo, pracovali okolo neho skvelí ľudia. Vedenia dalo trénerskému tímu voľnú ruku, dobre sme si rozumeli a spolupracovali. Atmosféra v tíme a okolo neho bola fantastická, dopredu nás hnalo vynikajúce publikum. Napriek tomu, že sme v oboch sezónach neboli najväčší favorit na zisk majstrovského titulu, skvele sme to zvládli.

Mali ste dosť času na oddych po skončení uplynulého ročníka?
Posledné dva roky som dovolenkoval dlhší čas v Chorvátsku, preto sa mi tento rok nikam nechcelo. Oddychoval som doma a zúčastňoval sa golfových a tenisových turnajov, čo je pre mňa skvelý relax. Čakal som na trénerskú ponuku a ak by neprišla táto, určite by som sa ešte niekam na dovolenku vybral.

Aktuálny týždeň začínate s chlapcami prípravu na Vašu celkovo tretiu sezónu v Slovane, prvú v KHL. Čo ste si pre nich pripravili?
Definitíva pôsobenia klubu v KHL padla len minulý týždeň, všetko je to celkom na rýchlo. Nechcem robiť tento týždeň nejaký príliš hektický. Najbližšie dni preto budú rozbehové, chceme všetko pripraviť po organizačnej stránke, tak tréningový proces, ako aj postupné formovanie kádra pred začiatkom sezóny. Od budúceho týždňa by už malo byť všetko nastavené a fungovať na 100%.

Čakajú hráčov v úvodné dni dvojfázové tréningy?
Od zajtra do štvrtka chceme na ľade trénovať dvojfázovo, v piatok bude len jeden tréning a výklus. Od budúceho týždňa budeme na ľade v mestskej časti Lamač už každý deň dvakrát.

Viete už akým herným prejavom by sa malo mužstvo v sezóne prezentovať?
Najskôr si musíme poskladať mužstvo a od toho sa bude odvíjať aj taktika. No všetci tí, ktorí ma poznajú, vedia, že doma by sme chceli hrať aktívne a útočne. Tak, aby sme nielen víťazili, ale aj potešili oko diváka.

Aké ciele si dávate do novej sezóny?
Ciele si do nového ročníka nedávam rád. Budeme sa snažiť za tú krátku dobu mužstvo pripraviť tak, aby svoju rolu v KHL zvládlo a obstáli sme čo najlepšie!

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11