Logo

Správy

Počas víkendu víťazstvá i prehry našej mládeže

0 0

Menej úspešný víkend dorastencov a juniorov za nami. Obe mužstvá okúsili tento týždeň trpkosť prehry po samostatných nájazdoch na ľade súpera, ale aj chuť víťazstva.

$article->fk_main_image->title

Juniori si aj po tomto víkende udržali prvú priečku v priebežnej tabuľke pred druhou Banskou Bystricou. Práve s Banskou Bystricou juniori pretrhli 8 – zápasovú víťaznú šnúru.

Dorastencom aj po tomto víkende patrí druhá priečka v priebežnej tabuľke za Prešovom. 9 – zápasovú víťaznú šnúru pretrhla jedenásta Nitra. V domácich zápasoch sa dorastenci predstavili v plnej paráde, keď proti Zvolenu zaznamenal hetrik Stanislav Krajč, Marco Halama skóroval už v deviatom zápase po sebe a Pavlas vychytal ďalšiu nulu.

Extraliga dorastencov 28. kolo – predohrávka 14.11.2012

MMHK Nitra - HC Slovan Bratislava 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

MMHK Nitra: Rosandič – Garay, M. Žitný, Chudý, Konc, Gál, Herc, Križan, Árvay – Tábl, Matejov, König, Ševčík, Šramaty, R. Žitný, Ondrušek, Kalafa, Czakó, Dobrotina
HC Slovan: Tomek – Bednárik, Gula, Maier, Bílik, Vadovič, Ficel, Kuzmín, Seidl– Takáč, Kundrát, Krajč, Kratochvíla, Javorek, Šimonič, Bednarič, Halama, Maroš, Valko, Sloboda

Góly a asistencie: 0:1 Halama (Ficel, Gula) v presilovke, 1:1 Tábi (König, Matejov), 2:1 Árvay (König, Tábi), 2:2 Kratochvíla (Kundrát, Krajč), 3:2 Ševčík (Šuba) v oslabení, 4:2 R. Žitný (Ondrušek, Kalafa)

Vylúčení: 5/1
Využitie: 0/1
Oslabenie: 1/0
Rozhodcovia: Konc, Moravec, Sčensný
Diváci: 89

Imrich Antal, HC Slovan BratislavaDnes sme neodohrali  zlý zápas, nič sa nám však bohužiaľ neodrazilo a v koncovke sme boli trochu bezzubí. Domáci z minima šancí, ktoré si vypracovali vyťažili maximu. Dnes obrancovia vôbec nepomohli brankárovi. Nemôžeme dostať gól zo situácie, kedy máme pokrytého hráča, brankár je na puku a my nedokážeme hráča odstaviť. Druhý gól ako cez kopirák, brankár drží puk, trma-vrma pred bránkou, naši hráči neodstavia súpera pri našej presilovke. To je nedôslednosť a štvrtý gól bol taký aký bol. Jednoducho pokiaľ majú domáci štyri strely na bránu a majú z toho dať dva góly, tak ich tréneri musia byť spokojní s ich úspešnosťou. Naša séria, na ktorej sme sa viezli, je prerušená, chlapci si musia vstúpiť do svedomia, pretože nie je možné, aby mužstvo ťahali len tí istí a ostatní sa tvárili, že sú v mužstve, ale sa len s prepáčením priživujú. Verím, že sa nám vyzdravia hráči, ktorí sú zranení, na prestávku nabehnú do prípravy a mužstvo sa dostane zase do starých koľají. Dúfam, že sezónu dohráme už bez nejakých vážnych zranení. Ťažko je dnes vyčítať niečo ako kolektívu, dreli sme až do konca, ale všetko bolo veľmi upracované. Myslím si, že dnes nám nebolo súdené vyhrať. Chcel by som pogratulovať domácim, že zahrali fakt rozumne a hráči, ktorí tam dnes boli, sa individuálne presadili a rozhodli. Minimálne dve tretiny sme do nich búšili, ale vyhrali nakoniec oni. Aj taký býva hokej, ale verím že v sobotu a nedeľu na súperov vybehneme,  konečne už budeme hrať zase päť zápasov doma a niečo zase povyhrávame. Verím, že sa naša hra doma zase naštartuje do starých koľají.

Extraliga dorastencov 23. kolo

HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)

HC Slovan: Pavlas –Roth, Maier, Bílik, Vadovič, Ficel, Kuzmín– Takáč, Kundrát, Krajč, Kratochvíla, Javorek, Šimonič, Bednarič, Halama, Fetkovič, Valko
HKM Zvolen: Gajdoš – Hurtík, Majerík, Meliška, Gábor, Šebeňa, Klein – Novotný, Primus, Chalupský, Tatár, Stena, Lupták, Filkus, Petriska, Trnka, Šuster, Buda, Daniš

Góly a asistencie: 1:0 Maier (Kundrát, Krajč), 2:0 Takáč (Krajč, Fetkovič), 3:0 Bednarič (Fetkovič) v oslabení, 4:0 Halama (Kratochvíla, Šimonič), 5:0 Krajč (Kratochvíla, Ficel), 6:0 Krajč (Kratochvíla, Kuzmín), 7:0 Krajč (Bednarič, Ficel), 7:1 Tatár (Stena)

Vylúčení: 3/3
Využitie: 0/0
Oslabenie: 1/0
Rozhodcovia: Fridrich, Tvrdoň, Návratek, Čavojský (inštruktor)
Diváci: 125

Imrich Antal, HC Slovan BratislavaDnes sme odohrali z taktického hľadiska výborný zápas. Boli sme 60 minút v pohybe, čomu sme boli veľmi radi. Varovali sme chlapcov, lebo v stredu sme odohrali tiež výborný zápas, ale pohoreli sme na defenzívnych chybách, ktoré sa ukázali ako rozhodujúce. Dnes sme až na jedno naše väčšie zaváhanie Zvolenčanov k ničomu nepustili. Odohrali sme serióznych 60 minút zápasu, za čo by som chcel chlapcom veľmi poďakovať a pochváliť ich. Stále máme veľa hráčov  zranených, dohrávame zápasy na 15 hráčov. Dnes nám to tam aj padalo, čo je tiež veľmi pozitívne. Ešte raz vďaka chalanom za odvedený výkon.

Extraliga dorastencov 24. kolo

HC Slovan Bratislava – HC ´05 Banská Bystrica 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

HC Slovan: Pavlas –Roth, Maier, Bílik, Vadovič, Ficel, Kuzmín, Seidl – Takáč, Kundrát, Krajč, Kratochvíla, Javorek, Šimonič, Bednarič, Halama, Fetkovič, Valko
HC ´05 Banská Bystrica: Molnár – Hermánek, Badány, Košecký, Škamla, Vais, Jamnický, Krištof – Predajnianský, Surový, Spodniak, Andrisík, Huňa, Hibler, Gašpar, Drmaj, Matola, Vydúrek

Góly a asistencie: 1:0 Kratochvíľa (Halama, Javorek), 2:0 Halama (Kratochvíla, Ficel), 3:0 Bednarič (Maier, Bílik) v presilovke, 4:0 Kratochvíľa (Halama, Kuzmín) v oslabení

Vylúčení: 8/7
Využitie: 1/0
Oslabenie: 1/0
Rozhodcovia: Goga, Pauljučok, Vacula, Špička (inštruktor)
Diváci: 145

Obe mužstvá nastúpili do zápasu s veľkou chuťou vyhrať a pripísať si ďalšie body do tabuľky. Slovanisti boli nabudení výhrou nad Zvolenom 7:1 a Banská Bystrica päťzápasovou víťaznou šnúrou na klziskách súperov. Preto sa od prvej minúty hral opatrný hokej. Obe mužstvá pekne prehusťovali stredné pásmo ako aj svoju obrannú modrú. V prvých minútach sme videli minimum streleckých šancí. A aj tie šance, ktoré sme videli, vychytali brankári alebo si obrancovia dobre pokryli hráčov. Prvú gólovú šancu mali v 8. minúte Banskobystričania, keď po chybnej prihrávke pred bránou Slovana v koncovke zaváhali. V 14 minúte zachytil prihrávku súpera Halama a ten naservíroval puk Kratochvílovi, ale ten svoju šancu nepremenil.

Hra za začala prelínať zo strany na stranu s minimálnym prerušovaním a hráči si v druhej polovice tretiny začali vytvárať sľubné príležitosti, ale ani jeden z brankárov v prvej tretine nekapituloval. Taktiež obrancovia na oboch stranách si plnili svoje povinnosti na jednotku – čistili priestor pred bránou a nebezpečné puky upratali do bezpečnej vzdialenosti.

Tak ako skončila prvá tretina začala aj tá druhá. Hralo sa zo strany na stranu, zvýšila sa početnosť streľby ako aj aktivita oboch tímov. A v 27. minúte sa prvýkrát otvorili dvere na lavicu hanby pre obrancu Rotha za faul kolenom, keď hráč BB prenikal do samostatného nájazdu. Slovanisti v prvej minúte oslabovku BB k ničomu nepustili, kým v druhej časti si vypracovali Bystričania niekoľko príležitostí, ktoré skončili na dobre chytajúcom Pavlasovi. V 31. minúte sa pri rozohrávke za bránkou pošmykol Pavlas a jediné šťastie, že sa v blízkosti brány nenachádzal žiaden hráč v červenom. Onedlho dostali Bystričania ďalšiu možnosť na otvorenie skóre, ale ani tento raz nezahrali presilovku dobre. Paradoxne najväčšiu šancu mal hráč Slovana Krajč, ktorý na konci oslabenia ušiel obrancovi, no v poslednej chvíli sa pred bránkou pošmykol a s jeho zakončením nemal Molnár problém. Čo nevyšlo Krajčovi, to vyšlo Kratochvílovi. Halamova strela sa odrazila do rohu klziska, kde ju spracoval Javorek, prihral Halamovi a ten spoza brány prihral voľnému Kratochvílovi. Zvýšiť skóre mohol Bednarič, no Molnár bol na svojom mieste. V 38. minúte bol Molnár prikrátky na malý „kolotoč“ Halamu, ktorý si po presnej prihrávke od Kratochvíla položil Molnára a do prázdnej brány zavesil.

Banský Bystrica mala už v prvej minúte tretiny veľkú šancu na zníženie stavu. Nápor, ktorý si vypracovali bol prerušení vylúčením Gašparova za hákovanie. Po prihrávke Bilíka Maier tvrdo vystrel od modrej, ale jeho strela nepríjemne zasiahla spoluhráča Bednariča. Ten však trajektóriu puku zmenil a puk sa od neho „dokotúľal“ za Molnára. Koniec tretiny sa niesol v znamení viacerých vylúčení na oboch stranách po menších šarvátkach.

Viac priestoru na ľade vyhovoval Slovanistom, ktorý sa dostávali do individuálnych prienikov, ale tie vždy stroskotali na Molnárovi. Túto malú smolu premenil v 56. minúte Kratochvíla, ktorému Halama naservíroval puk. Táto dvojica útočníkov mala počas zápasu mnoho krásnych akcií a v tesnom prívese im asistoval autor hetriku z predchádzajúceho zápasu Krajč, ale tomu v tomto zápase nebolo súdené dať gól.

Imrich Antal, HC Slovan Bratislava: Dnes si myslím, že diváci mohli byť spokojní. Banská Bystrica ukázala, že má kvalitné mužstvo, čo dokázala počas celého zápasu. Aj keď zápas skončil takým výsledkom, akým skončil, vôbec to nebolo jednoznačné  a nebolo to rozdielom triedy. Mužstvá perfektne korčuľovali, kombinovali, hrali podobný systém, my sme však mali v rozhodujúcich chvíľach viac šťastia a dali sme góly. Máme radosť, pretože chlapci za obidva dni splnili všetky taktické pokyny skoro do bodky, ktoré sme si povedali.  Počkali sme si, čo bude hrať súper, na to sme ušili aj našu taktiku, ktorá sa ukázala ako účinná. V týchto mládežníckych kategóriách niektoré tieto veci ešte nefungujú tak, ako by malo, ale nám to vyšlo. Som veľmi rád, že sa dnes podarilo aj Pavlasovi vychytať nulu, škoda, že mu to včera chlapci jednou chybičkou pokazili. Naozaj si vstúpil do svedomia a posledné dva zápasy podal perfektný výkon, za čo mu ďakujeme. Zápas nám tiež ukázal, že keď hráme ako tím, tak vieme hrať proti každému súpeorovi.Nemám problém pochváliť, tak ako  poviem, keď je treba zápas zhodnotiť kriticky, tak tieto dva dni chalani odohrali veľmi zodpovedne, začo by som sa im chcel poďakovať.

Ako vnímate strelecké prebudenie Marca Halamu?

Imrich Antal, HC Slovan BratislavaPovedali sme si niektoré veci a keď to začne niektorému hráčovi sypať, ako teraz Marcovi, je to dobre a hra sa tomu prispôsobuje. Útočníci mu tie prihrávky dávajú a on zakončuje. Tiež vidieť, že aj Marco vie za kombinovať a nahrať hráčovi. Dnes sme mohli vidieť pekné kombinačné akcie s Kratochvílom. Výsledkom bol pekný hokej.

Ako vnímate nervózny koniec zápasu, ktorý trošku pokazil dojem z veľmi pekného hokeja?

Imrich Antal, HC Slovan BratislavaVčera sme hrali zápas proti Zvolenu, tiež majú šikovné mužstvo a neboli tam žiadne náznaky. Keď rozhodca chlapcov drží nakrátko a to z jednej aj druhej strany, tak tie emócie tam nie sú. Hra je potom uprataná. Mrzí ma, že niektorými verdiktmi si rozhodcovia zbytočne komplikujú situáciu.

Marco Halama (2.1.1996)

Na začiatku sezónny si sa moc strelecky nepresadzoval, čo sa zmenilo?
Marco Halama, HC Slovan BratislavaKeď som prišiel do Slovana, tak sa mi začalo dariť a padať. Som veľmi rád.

Kto ťa priviedol k hokeju?
Marco Halama, HC Slovan BratislavaCelá moja rodina hrala hokej. Otec, mama, jednoducho všetci. (smiech)

Máš nejaký hokejový vzor?
Marco Halama, HC Slovan BratislavaNie, nemám.

Extraliga juniorov 27. kolo

HC ´05 Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 3:2 po samostatných nájazdoch (0:0, 2:1, 0:1, 0:0)

HC ´05 Banská Bystrica: Košarišťan – Rosandič, Mikuš, Tarabík, Ivanič, Janovský, Gachulinec, Ramaj, Kramárik, Ambroz – Oktavec, Macko, Melkumjan, Šeliga, Lunter, Gašpar, Majling, Janovský, Róth, Kovalík, Valent, Nemček

HC Slovan: Baroš – Bednárik, Skurák, E. Černák, Bačik, Lukáčik, Gula, Kopecký – Trenčan, Tibenský, Miško, Mikšík, Štorcel, Dvonč, Schroner, Petráš, Novák, Môcik,, Klučiar

Góly a asistencie: 0:1 E. Černák (Trenčna, Novák), 1:1 Nemček (Valent, Rosandič) v presilovke, 2:1 majling (Kovalík, Valent), 2:2 Môcik (Klučiar, Kopecký), 3:2 Valent samostatný nájazd

Vylúčení: 2/6
Využitie: 1/0
Oslabenie: 0/0
Rozhodcovia: Štefik, Číž, Zelený
Diváci: 162

Jozef Pethö, HC Slovan Bratislava: Dnes videli diváci dobrý zápas vo vysokom tempe od začiatku aj „zásluhou“ počasia. Hralo sa vo veľkom mraze. S našou hrou sme boli spokojní. Výnimkou bola druhá tretina, kde sme sa síce dostali do vedenia, ale potom sme hru rozkúskovali zbytočnými vylúčeniami, čo súper využil na vyrovnávajúci gól pri svojej presilovke päť na tri. Hneď na to nám dal aj druhý gól a po druhej tretine bolo 1:2. V tretej tretine sme si vytvorili našou aktívnou hrou šance a gólom Môcika sme vyrovnali na 2:2.  Zápas sme dotiahli do predĺženia. V ňom neboli nejaké veľké gólové šance ani na jednej ani na druhej strane. Zápas sa rozhodol v nájazdoch, v ktorých boli domáci úspešnejší a odnášajú si dva body. My jeden.  Nakoniec sme v zápase bodovali. Priznáme sa, chceli sme si odviesť tri body, napokon máme jeden. Pripravujeme sa už na zajtrajší zápas vo Zvolene.

Extraliga juniorov 28. kolo

HKM Zvolen - HC Slovan Bratislava 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

HKM Zvolen: Petrík – Fekiač, Matúška, Pohanka, Holzer, Hraško, Sep, Janečko – Iványi, Urgas, Mendel, Kucej, Mančák, Ernst, Jaroš, Parobok, Klonga, Žilka, Balko, Záhorský
HC Slovan: Rybár – Bednárik, Skurák, E. Černák, Bačik, Lukáčik, Kopecký – Trenčan, Tibenský, Miško, Mikšík, Štorcel, Dvonč, Schroner, Petráš, Novák, Môcik,, Klučiar

Góly a asistencie: 0:1 Petráš (Miško, Dvonč), 0:2 Lukáčik ( Schroner, Kopecký) v presilovke, 1:2 Záhorský (Fekiač, Iványi), 1:3 Štorcel (Mikšík, Lukáčik), 2:3 Mančák (Hraško, Urgas), 2:4 Môcik (E. Černák, Klučiar

Vylúčení: 12/14
Využitie: 0/12
Oslabenie: 0/0
Rozhodcovia: Babelika, Rojík, Hatala
Diváci: 81

Jozef Pethö, HC Slovan Bratislava: Vezieme si zo Zvolena tri body a sme spokojní. Sú to veľmi cenné body, pretože mužstvo Zvolena nehralo zle. Trápia nás tiež zranenia, choroby v mužstve, ale na všetko sa zabudne, keď sa odvážajú tri body.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11