Logo

Správy

Po výbornom výkone sme Spartak Moskva porazili 2:1 po nájazdoch!

0 0

V treťom domácom zápase sme sa dočkali víťazstva! Pred vypredanou Slovnaft Arénou sme v skvelom zápase porazili Spartak Moskva 2:1 po samostatných nájazdoch.

$article->fk_main_image->title

HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0) 

Góly: 58. L. Hudáček (Šatan), rozhodujúci sam. nájazd Šatan - 40. Šefer (Juňkov, Gubin)

Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vasilev, Segejev - Michajevič, Nesterov (všetci Rus.), 10 055 divákov (vypredané)

Zostavy: 
HC SLOVAN: Janus - Švarný, Boumedienne, Printz, Sigalet, Štajnoch, V. Mihálik - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Bartovič - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - T. Mikúš, A. Šťastný, Ölvecký 
Spartak Moskva: Borisov - Ščitov, Morrisonn, Bodrov, Nakládal, Šefer, Mamkin - Radivojevič, Chochlačov, Lewandowski - Kuzmin, Gubin, Juňkov - Žukov, Bušujev, Š. Ružička - Nikoncev, Voronin, Žmakin - Ankudinov 

Čadovi zverenci začali zápas dobre a už v 16. sekunde sa pred brankára Borisova predral Bližňák, koncovka mu však nevyšla. V 3. min mieril tesne mimo Lewandowski a v 8. min na druhej strane neuspel náš Ölvecký. Otvoriť skóre mohol v 12. min v presilovke opäť Mário Bližňák, no mieril len do Borisova. Po Janusovom peknom zákroku si s koncovkou neporadil na našej strane Vondrka, Štajnoch, Kukumberg ani T. Mikúšovi. 

V úvode druhej časti vychytal Janus Chochlačova aj Lewandovského. V 28. min spálil super šancu po Hudáčkovej akcií Printz. Na dlhé minúty to bola naša posledná väčšia príležitosť a do gólových šancí sa dostávali viac zverenci trénera Sidorenka. Postupne neuspeli Voronin, Gubin, Ščitov a Žukov. V 35. min strieľal tvrdo Mihálik, ale nepresne.  Tesne pred koncom druhej časti hry sme nechali osamoteného Šefera, ktorý presnou strelou nedal Janusovi žiadnu šancu - 0:1.

Do tretej tretiny sme vstúpili s odhodlaním vyrovnať a zvrátiť výsledok. V 44. min pálil Sigalet, ale výborný Borisov si s jeho strelou poradil. V ďalších minútach sme hrali dvakrát presilovú hru, no brankár Spartaka kryl pokusy Miklíka, Printza aj Vondrku. Pri hre štyroch proti štyrom mal vyrovnanie na hokejke dvakrát Hudáček, ale v prvom prípade netrafil z prvej a v druhom sa mu puk skĺzol. Na druhej strane nepochodil Juňkov. Gólu sme sa dočkali v 58. minúte, keď si Šatan položil obrancu aj brankára hostí a pred prázdnu bránku naservíroval Hudáčkovi, ktorý už nemohol nedať - 1:1. 

V predĺžení sme boli lepším tímom, vypracovali si niekoľko dobrých príležitostí. Hostí zachránil viackrát dobre chytajúci Borisov. Spartak pohrozil iba strelou Radivojeviča, s ktorou si spoľahlivý Janus poradil. 

O osude zápasu tak rozhodli až samostatné nájazdy. V prvej sérií sa presadil najskôr Žukov a po ňom aj náš Bartovič. Následne za hostí nedal Radivojevič a na našej strane skóroval Šatan. Keďže v tretej sérií vychytal Janus ďalšieho Slováka Ružičku, radujeme sa z prvého víťazstva v KHL 2:1 po samostatných nájazdoch. 

Rostislav Čada (HC SLOVAN): „Do zápasu sme nastúpili s odhodlaním a bolo to vidieť. Vynútili sme si tri presilovky, ale nerealizovali sme ich dobre. V druhej časti sa situácia opakovala v prospech súpera a oslabenia nás stáli veľa síl, čo sa prejavilo na hernom prejave mužstva. Do tretej časti sme vstúpili s odhodlaním a aktivitou duel otočiť. Počas celej časti sme boli lepším mužstvom a vytvorili sme si aj množstvo šancí. Bolo by nespravodlivé, aj keď sa to v hokeji stáva, ak by sme to neotočili. Dnešný triumf je dielom bojovnosti a pracovitosti mužstva za veľkej podpory divákov. Rozložil by som to 50 na 50, pretože bez podpory by sme ťažko odchádzali zo štadióna s víťazstvom.“ 
Andrej Sidorenko (tréner Spartaka Moskva): „Videli sme dobrý zápas vo výbornej atmosfére a na peknom štadióne. Bolo to výborné stretnutie najmä pre divákov. Mali šancu vidieť duel s mnohými peknými okamihmi. V druhej tretine sme hrali dobre, ale nedarilo sa nám v koncovke. Chcem sa poďakovať chlapcom, že bojovali do poslednej chvíle a snažili sa.“

_______________________________________________________________

Слован Братислава – Спартак Москва 2:1Б (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Голы: 58. Л. Гудачек (Шатан), решающий буллит Шатан – 40. Шефер (Юньков, Губин)

Удаления: 6:6, большинства и меньшинства 0:0, судьи: Васильев, Сергеев – Михаевич, Несторов (все русские), зрители: 10 055 (распродано)

Составы команд:
Слован: Янус – Шварни, Бумедьенн, Принтз, Сигалет, Штайнох, Мигалик - Миклик, Ближняк, Вондрка - Кукумберг, Китнар, Бартович – Шатан, Липьянский, Гудачек – Микуш, Штястны, Олвецки
Спартак Москва: Борисов – Щитов, Моррисонн, Бодров, Накладал, Шефер, Мамкин – Радивоевич, Хохлачёв, Левандовский – Кузьмин, Губин, Юньков – Жуков, Бушуев, Ружичка – Никонцев, Воронин, Жмакин - Анкудинов

Блестящую игру видела распродана “ Словнафт Арена”, когда уже на 16 секунде мог открыть счёт Ближняк. В первом периоде имели возможность открыть счёт Кукумберг, Вондрка, Ближняк и Штайнох, но им неудалось. Во второй двадцатиминутке хоккеисты Слована не поддались хорошо играющему Спартаку до 39 минуты. Шефер броском в правый верхний угол забивает гол. У Януса не было никакого шанса. В третьем периоде хотели игроки Слована восстановить равновесие и это им удалось на 58 минуте когда Шатан обыграл защитника даже вратаря и хорошо стоявший Гудачек забил гол вследствие чего начал овертайм. В нём Шансов изменить счёт больше имел Слован однако воспользоваться ими не сумел. Командам пришлось выяснять победителя при помощи штрафных бросков. В первой серии буллитов использовали оба своих броска Жуков и Бартович. У Радивоевича не получилось обыграть голкипера и Шатан переиграл голкипера. Последний бросок выполнил Штефан Ружичка - не получилось у него забить шайбу и первую победу  в КХЛ 2:1 в серии буллитов одержал "Слован".

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11