Logo

Správy

Po skvelom výkone prišlo ďalšie víťazstvo!

0 0

Vypredaná Slovnaft Aréna videla ďalšie víťazstvo Slovana. Zverenci trénera Rostislava Čadu si poradili s kazašským klubom Barys Astana 4:2.

$article->fk_main_image->title

For english text see below

HC Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 9. Michel Miklík (Vondrka), 14. M. Daňo (A. Šťastný), 23. Vondrka (Bližňák), 47. Bližňák (Vondrka, Švarný) - 22. Antropov (Upper), 45. Boyd (Dawes, Bochenski) 

Vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše: 19. Lipiansky 5+DKZ za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, 34. Štajnoch 5 min za hrubosť - 34. Antropov 5 min za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 2:0, rozhodovali: Dejev, Komarov - Misjur, Raming (všetci Rus.), 10 055 divákov (vypredané) - detailné štatistiky TU

Zostavy: 
HC Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, J. Tabaček, Švarný - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky (26. T. Mikúš), L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, Dravecký 

Barys Astana: Lassila - F. Savčenko, Litvinenko, Novopašin, Hutchinson, Grigorijev, Mnatcjan, R. Savčenko, Beľakov - Antropov, Upper, Rudenko - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, Gavrilin, Solariov - Alexandrov, Poliščuk, Žajlauov 

Slovanisti sa do Astany pustili bez rešpektu s cieľom natiahnuť víťaznú šnúru na štyri zápasy a od úvodu diktovali tempo hry.  V 6. min pri presilovke spálil ideálnu možnosť Josef Boumedienne, následne skončilo Ďatelinkovo nahodenie z veľkej diaľky na pravej žŕdke. V 9. min sa po rýchlej akcii, ktorú založil Višňovský, dostal na ľavom kruhu k zakončeniu Miklík a presnou strelou pod hornú žŕdku prvýkrát potešil vypredanú Slovnaft Arénu - 1:0. Naši hráči pokračovali v nápore a spálili niekoľko ďalších príležitostí. Janus dlho nemal veľa práce, od 13. min sa však frekvencia jeho zákrokov mierne zvýšila. Najskôr vyriešil efektným semaforom pokus Krasnoslobodceva a potom zlikvidoval aj tutovku Gavrilina. V protiútoku predviedli svoje majstrovstvo Šťastný s navrátilcom do zostavy Daňom. Mladíci si perfektne vymenili puk a druhý menovaný nás poslal do dvojgólového vedenia.

Dôležitý okamih pre ďalší vývoj stretnutia nastal v závere prvej tretiny, keď za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou putoval predčasne do šatní Ján Lipiansky. V 22. min neudržal Janus strelu Uppera a v skrumáži poslal puk do siete Antropov - 2:1. O 61 sekúnd unikol Vondrka a ukážkovým bekhendovým blafákom dal na 3:1. V 33. min fauloval v nájazde Ďatelinka Bochenského, ale zámorský hráč v službách Barysu za ohlušujúceho piskotu divákov nepremenil nariadené trestné strieľanie. Na ľade pribudla nervozita, hra sa kúskovala a diváci videli aj pästné výmeny medzi Krasnoslobodcevom so Švárnym, Ölveckého s Mnacjanom či Štajnocha s Antropovom. Vďaka častým presilovkám sa pomer striel upravil v prospech Barysu, ale skvelý Janus odolával. 

Nervozita v úvode tretej tretiny ustúpila a hráči sa venovali viac dianiu na ľade. V 45. min Dawes vrátil Janusom vyrazenú strelu spoza zadného mantinelu na voľného Boyda, ktorý presnou strelou po ľade znížil - 3:2. Naša odpoveď prišla v 47. min, Astane opäť nevyšla presilovka a v nájazde dvoch na jedného vo vlastnom oslabení skóroval po výbornej prihrávke od Vondrku Mário Bližňák. V závere sme mohli ešte pridať ďalší gól, no stav ostal nezmenený. Vypredaná Slovnaft Aréna si tak po zápase užila veľké oslavy zisku ďalších troch cenných bodov v KHL.  

Hlasy trénerov:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Myslím si, že okrem toho, že to bol veľmi rýchly zápas, agresívny a bolo tam veľké nasadenie, bol aj pomerne nečistý. My sme z toho vyšli mínus jedenásť minút, čo sa prejavilo na nasadzovaní hráčov a ich postupnej únave. Zásluhou bojovnosti a odvedenej práce sme z toho vyšli pozitívne, pretože sme dali dva góly v oslabení. To sa nakoniec ukázalo ako rozhodujúce."

Vladimir Krikunov, tréner Barysu Astana: "Chcel by som povedať, že v prvej tretine sme nehrali dobre a neviem, aký to malo dôvod. V ďalších sme sa zlepšili, no dostali sme dva góly v oslabení. S takým tímom ako je Slovan sa to nesmie stať."

_______________________________________________________________

The sold out Slovnaft Arena cheered on HC SLOVAN Bratislava to their fourth win in a row.

HC Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Goals: 9. Michel Miklík (Vondrka), 14. M. Daňo (A. Šťastný), 23. Vondrka (Bližňák), 47. Bližňák (Vondrka, Švarný) - 22. Antropov (Upper), 45. Boyd (Dawes, Bochenski)

Penalties: 9:6 (2 min), major penalties: 19. Lipiansky 5+Game for high stick, 34. Štajnoch 5 min for fighting - 34. Antropov 5 min for fighting, powerplay goals: 0:1, shorthanded goals: 2:0, Officials: Dejev, Komarov - Misjur, Raming (all Rus.), attendance: 10,055 (sell out)

Rosters:
HC Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, J. Tabaček, Švarný - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky (26. T. Mikúš), L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, Dravecký 
 
Barys Astana: Lassila - F. Savčenko, Litvinenko, Novopašin, Hutchinson, Grigorijev, Mnatcjan, R. Savčenko, Beľakov - Antropov, Upper, Rudenko - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, Gavrilin, Solariov - Alexandrov, Poliščuk, Žajlauov 

A 4:2 victory for HC SLOVAN Bratislava against Kazakh side Barys Astana gave the side their fourth win in a row, as their great start continues. In the ninth minute Michel Miklik brought the crowd to their feet, capitalising on some great forechecking by Michal Vondrka. Miklik cut to the slot from the left boards and sniped a shot over Lassila’s shoulder. The HC SLOVAN players continued their offensive onslaught, relentlessly keeping pressure on their Kazakh opponents. Janus was called into action after the 13th minute, as he had to make saves on Kranslobodtsev and then on Gavrilin. However, as HC SLOVAN embarked on a counter attack, the youth once again showed why head coach Rostislav Čada continues to trust them with ice time, as Šťastný made a great play to find Marko Daňo, who fired home to score on his KHL debut.

As the first period neared its end, Jan Lipiansky was handed a 5+game penalty for a dangerous high stick, giving Barys an opportunity to get back into the game. In the 22nd minute, a scramble in front of Janus resulted in Antropov poking the puck home. However, it only took 61 seconds for HC SLOVAN to regain their two goal lead as Michal Vondrka broke away and scored with a backhand move. The 33rd minute saw the officials award Barys a penalty shot, but Janus made a great save to deny Bochenski. The end of the period saw the game turn feisty, as a number of scraps broke out on the ice, with Štajnoch and Antropov being given five minutes for fighting. Despite a large amount of time spent shorthanded, Janus continued to impress, making save after save.

A nervy start to the third period gave Barys a way back into the game, as Dustin Boyd scored into a gaping net after a smart backhand pass by Dawes. Barys were given another powerplay later in the period, but HC SLOVAN would go on to score their second shorthanded goal of the game. This time Vondrka turned scorer to provider, as he found Mário Bližňák at the back post, who tapped the puck past a diving Lassila. In the end, HC SLOVAN could have found the net more times, but the score remained as it was. The sold out Slovnaft Arena once again all stayed behind to cheer off their team, who claimed three more valuable points.

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11