Logo

Správy

Po plyšákoch prišli góly, víťazstvo a 1. priečka

0 0

V 31. kole zvíťazili hráči Slovana na ľade Banskej Bystrice.

$article->fk_main_image->title

HC'05 Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 43. Marcinek (Cebák) - 11. P. Frühauf (M. Bartánus, Švarný), 57. Švarný (D. Skokan, Lipiansky)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Hvila (B. Bystrica) a D. Skokan (Slovan) 10 min + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Korba, Smerek, 1789 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Cunik, Brňák, M. Grman, Kubka, Bambúch - Tománek, Jokila, Hvila - Kristoffersson, Heizer, M. Kokavec - Marcinek, Češík, T. Hričina - Lamper, Paľov, Nemček
Slovan: Konrád - Jass, L. Bohunický, Štajnoch, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, L. Kozák - D. Buc, Macho, D. Skokan - Šatan, Lipiansky, M. Bartánus - L. Hudáček, Bulík, M. Bakoš - Preisinger, M. Sloboda

Úvod zápasu patril domácim hokejistom, ktorí si utvorili tlak i šance, ale Jokila, Heizer ani Kubka nedokázali prekonať Konráda. V 7. minúte zahádzali diváci plochu plyšákmi pre deti z onkológie, charitatívna akcia si vyslúžila potlesk a pauza pomohla hosťom. Tí potom prevzali iniciatívu a výsledkom bol gól v presilovke, keď Frühauf vystrelil od modrej a tečovaný puk skončil za Chorošunom - 0:1. Aktivita Slovana trvala zhruba do 15. minúty, počas nej mali šance Sloboda i Preisinger. V 16. min to skúšal na dvakrát z ľavej strany Buc, no nepochodil a rýchlym prechodom do útoku kontroval Hvila - ten prestrelil Konráda, ale "vysoký" puk išiel nad hornú žŕdku.

V druhej tretine hrozili Bratislavčania najmä v presilovke, šancu mal Šatan a po ňom aj Bakoš po Bulíkovej prihrávke, ale domáca bránka akoby bola pre útočníkov Slovana zakliata. Banskobystričanom hra v početnej výhode absolútne nešla, a tak mohli trestať hostia, no to by museli mať Šatan s Bulíkom presnejšiu mušku. Najzaujímavejšie okamihy sa udiali v závere druhej časti hry, keď Buc poslal do tutovky Lipianskeho, ale ani on Chorošuna neprekonal a následne Buc neprepasíroval za ruského gólmana puk v bránkovisku. "Baranom" sa naskytlo prečíslenie dvoch na jedného, zodpovednosť zobral na seba Kokavec; neprihral, ale vystrelil, no Konráda neprekvapil.

V tretej tretine sa hral tiež zaujímavý hokej. K bojovnosti a nasadeniu sa pridala rýchlosť a prišli šance. V 43. min mohla sláviť úspech spolupráca Bakoša s Bulíkom, ale Chorošun nekapituloval. Na opačnej strane to domácim vyšlo, keď prihrávku Cebáka z pravej strany šikovne tečoval Marcinek - 1:1. Slovan sa mohol ujať vedenia už minútu po inkasovanom góle, ale voľný Buc zblízka neprekonal ani sediaceho gólmana baranov. Keď sa schyľovalo k remízovému koncu, hosťom vyšla akcia. Po Skokanovej prihrávke sa švihom presadil Švarný, ktorý z troch metrov poslal puk pod hornú žŕdku - 1:2. Záver bol dramatický, domáci mali možnosti na vyrovnanie, najmä Marcinek a Hričina, ktorý z uhla netrafil odkrytý priestor Konrádovej svätyne a v power-play sa nepresadili ani Grman s Češíkom.

Vladimír Országh (asistent trénera Banskej Bystrice): "Bojovali sme, ale je to z našej strany upracované, veľmi sa narobíme, trestuhodne zahadzujeme šance. Pripadá mi to, akoby si pri nich útočníci zakryli oči a strieľali ani nevedia kam. Nedá sa chalanom nič uprieť, bojovali, ale od začiatku sezóny nám chýba kreativita a ľahkosť. Aj umiestnenie v tabuľke nám zväzuje ruky, v rozhodujúcich momentoch sme v kŕči, a keď sme už skóre so Slovanom napokon vyrovnali a siahali po bode, prišiel neodpískaný faul na nášho hráča a absolútna laxnosť tri minúty pred koncom ďalšieho nášho hráča, ktorý nevyhodil čistý puk. Následne sme inkasovali rozhodujúci gól. Toto sa nesmie stávať."

Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Prvú tretinu sme začali vlažne, bolo vidieť, že Bystrica je viac namotivovaná. Našťastie sa nám podarilo dať prvý gól v presilovke, čo nás trošku upokojilo. Druhá a tretia tretina bola už z našej strany lepšia, no hokej to bol viac bojovný. Zápas sme rozhodli v tretej tretine silou vôle. A tak môžem poďakovať chlapcom aspoň za to, že zabojovali a dotiahli zápas do víťazného konca." 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11