Logo

Správy

Po obrate získavame dva body!

0 0

Hokejisti Slovana síce prehrávali na ľade Jugry o dva góly, no zápas obrátili a tešia sa z výhry za dva body!

$article->fk_main_image->title

Jugra Chanty – Mansijsk – HC SLOVAN Bratislava 3:4sn (2:1, 1:1, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 7. Maxwell (Kašpar), 10. Pepeljajev, 37. Gusev (Larsen) – 6. Nagy (Starosta), 38. Jegič (Nagy), 47. Mihálik (Nagy), rozh. nájazd L.Nagy

Zostavy:Jugra: Birjukov – Larsen, Mamkin, Sergejev, Želdakov, Stalnov, Sokolov, Pepeljajev (A), Putilov – Kašpar, Maxwell (A), Gorbunov – Magogin (C), Buljanskij, Gusev – Čibisov, Romancev, Bortnikov – Koreněv, Jacenko, TočickijHC SLOVAN: Backlund– Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen, Starosta, Foster - Bartovič, Surový, Netík – Hudáček, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, Bližňák, Kudrna

Hokejisti Slovana mali po faule na Ladislava Nagya hneď v úvode k dispozícii presilovú hru. Práve počas nej sa zrodila aj prvá veľká šanca – Vondrkovu strelu z ľavého kruhu zastavila žŕdka. V šiestej minúte sa už menilo skóre. Na modrej čiare sa k puku dostal Tomáš Starosta a jeho tvrdú strelu poslal do brány presným tečom Ladislav Nagy – 0:1. O pár sekúnd neskôr minul tesne z brejku Kurtis Foster a prišiel trest, z následného protiútoku prekonal Backlunda najproduktívnejší hráč domácich Maxwell – 1:1. V desiatej minúte sa situácia zopakovala. Zo situácie dva na jedna v oslabení nastrelil Václav Nedorost tyčku, domáci sa usadili v našom pásme a tvrdou strelou nedal Backlundovi šancu Pepeljajev – 2:1. Prvé dejstvo mohlo vyznieť výsledkovo ešte horšie, no domáci našťastie nevyužili 90 sekundovú presilovku o dvoch hráčov.

V druhej tretine Jugra pozorne bránila a zamedzovala dostať sa Slovanistom do šancí. V 24. minúte si Birjukov poradil s tvrdou strelou Netíka od modrej čiary.  Jugra mala niekoľko nepríjemnných striel v presilovej hre po faule Nagya. Podobný projektil ako Netík poslal na Birjukova Vondrka, jeho strela skončila tesne vedľa brány. Obrana Slovana si musela dať pozor na strelu Magogina v presilovej hre, ktorú Backlund ľavým betónom vytesnil. Ďalšiu delovku Guseva však už zlikvidovať nedokázal – 3:1. O minútu neskôr ťahal puk zo siete Birjukov, keď sa strelou švihom po prihrávke Ladislava Nagya presadil Žiga Jeglič. 

Na začiatku tretej tretiny mohol Slovan vyrovnať v presilovej hre, tvrdá rana Tomáša Starostu sa bohužiaľ neujala. Počas ďalšej presilovky Jugry sa zapotil aj Johan Backlund, ktorý vytiahol pri strele Guseva prekrásny semafor. Slovan sa v 47. minúte radoval z vyrovnávajúceho gólu. Ladislav Nagy výborne zaviezol puk do tretiny spätnou prihrávkou našiel Vladimíra Mihálika a ten prestrelil všetko čo mu stálo v ceste - 3:3. Hráči Slovana boli v ďalších minútach aktívnejší, gól sa im však streliť nepodarilo a zápas tak išiel do predĺženia. V hre štyroch proti štyrom mohli rozhodnúť domáci, ale fantastickým zákrokom sa v 62. minúte blysol Johan Backlund. O osude zápasu tak rozhodovali samostatné nájazdy. 

V nich sa ako jediný presadil Ladislav Nagy a rozhodol tak o zisku dvoch bodov pre Slovan.

Petri Matikainen: Odohrali sme ďalší náročný duel. Mali sme trošku horší štart do stretnutia. V prvých dvoch tretinách sme spravili dosť chýb, bolo ich viac ako v predošlých zápsoch. V druhej prestávke sme hráčom povedali, že musíme hrať oveľa jednoduchšie. Tretia tretina bola najlepšia, chlapci hrali podľa pokynov, podarilo sa nám vyrovnať. Boli sme aktívni, zápas sa nám v riadnom hracom čase rozhodnúť nepodarilo. Nájazdy sú už lotéria, no som veľmi rád, že sa nám ich podarilo zvládnuť. Výhra a zisk dvoch bodov do tabuľky sú veľmi dôležité. 

Západná konferencia

P Tím Z B
1. CSKA Moskva 38 81
2. Jokerit Helsinki 38 68
3. Lokomotiv Jaroslavľ 40 77
4. Torpedo Nižnij Novgorod 39 67
5. HC Soči 39 65
6. Dynamo Moskva 39 65
7. SKA Petrohrad 38 62
8. Dinamo Minsk 38 56
9. Medveščak Záhreb 40 56
10. HC SLOVAN Bratislava 40 55
11. Spartak Moskva 39 50
12. Viťaz Podolsk 39 46
13. Dinamo Riga 37 46
14. Severstaľ Čerepovec 38 40
Kompletné tabuľky

Individuálne štatistiky

# Hráč Z B
1. Barker Cam 36 27
2. Kaspar Lukas 38 24
3. Ticar Rok 37 19
4. Jeglic Ziga 40 18
5. Bartovic Milan 40 15
6. Nagy Ladislav 34 14
7. Stastny Andrej 31 13
8. Surovy Tomas 40 12
9. Viedensky Marek 40 12
10. Nedorost Vaclav 34 11